- 02 Temmuz 2021 Cuma 09:54

Belediye, üveyiklerin yuvası bozulmasın diye düğün salonunu kiraya vermedi

A
A
A
Belediye, üveyiklerin yuvası bozulmasın diye düğün salonunu kiraya vermedi

Amasya’nın Taşova ilçesinde belediye, vantilatörün üzerine yuva yapan üveyik kuşlarının yuvası bozulmasın diye düğün salonunu kiraya vermedi.

Amasya’nın Taşova ilçesinde belediye, vantilatörün üzerine yuva yapan üveyik kuşlarının yuvası bozulmasın diye düğün salonunu kiraya vermedi.


Amasya’nın Taşova ilçesinde belediyeye ait düğün salonunda, havalandırma için kullanılan vantilatörün üzerine bir üveyik kuşu yuva yaptı. Personeller durumu Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk’e bildirdi. Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, düğün, kına, nişan gibi toplu etkinlikler için korona virüs salgını nedeniyle bir süredir düğünlerin gerçekleşmediği düğün salonunda inceleme yaptı. Başkan Öztürk yaptığı incelemede, 1 Temmuz itibarıyla açılacak olan düğün salonunda kuşların yuvasını bozmamak için vantilatörü çalıştırtmayıp, salonu düğün sezonu için kiraya vermeyeceğini açıkladı.


Belediye Başkanı Bayram Öztürk, “Şu an belediyemize ait düğün salonundayız. Hemen arkamızda da kameralar gösteriyordur, bir vantilatör ve vantilatörün üzerinde bir kuşu görüyorsunuz. Özellikle son 1 yıldır Covid-19 belasından dolayı salonlarımız kapalı. Dolayısıyla kuşlarda böyle güzel mekanları insan hareketliliğinin olmadığı, rahat, kendilerini güvende hissettikleri mekanları yuva olarak görüyorlar. Bizler de özellikle kuşların son bir ayda salonumuza yaptıkları yuvalardan dolayı da mümkün olduğunca rahat etmesi için elimizden gelen gayreti görevli arkadaşlarımız gösteriyor. Sezonun açılacak olmasından dolayı hem vantilatör hem salon bakım yapacağımız zamandadır şuanda” dedi.



“Tamir işini bıraktık, kuşlarımızın yavruları uçana kadar salonu kiraya vermiyoruz”


Hayvanlara olan saygısından ve sevgisinden dolayı rahatlarını bozmadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Bayram Öztürk, “Hayvanlarımızın rahat etmesi için, tamir işini bıraktığımız gibi salonu da kuşlarımızın yavruları uçana kadar kiraya vermeme kararı aldık. Amacımız dediğimiz gibi hayvanlarımızı, kuşlarımızı daha güvenli bir şekilde buralarda yuva yapmalarını ve yavrularını burada büyüterek uçmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kendi ekipmanlarını kendileri tamir ederek maliyeti azaltıyorlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel, ilaçlamada kullanılan ULV, mist blower, termal fog, atomizer ve holder gibi ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, kullanım ömrünü tamamlayan ekipmanlar da değerlendiriliyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların en küçük parçaları bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm sağlanıyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak bütçe belediyenin kasasında kalıyor. Güzel: "Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını belirtti. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini ifade eden Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" dedi. Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini dile getiren Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" ifadelerine yer verdi.