GENEL - 15 Şubat 2021 Pazartesi 22:09

Kızseki Köyü Sulama Göleti dualarla hizmete açıldı

A
A
A
Kızseki Köyü Sulama Göleti dualarla hizmete açıldı

Amasya’da 500 dekarlık araziye cansuyu olacak Kızseki Köyü Sulama Göleti dualarla hizmete açıldı.

Amasya’da 500 dekarlık araziye cansuyu olacak Kızseki Köyü Sulama Göleti dualarla hizmete açıldı. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “İl Özel İdaresinin sulama bütçesini en az 4 kat arttırmayı hedefliyoruz” dedi.


2020 yılında 600 hektarlık alanda uygulanan sulama projelerini 2021 yılında 2500 hektarlık bir alanda uygulamayı hedeflediklerine değinen Vali Masatlı, “Dünyadaki iyi örneklere baktığımızda tarımda yüksek verim elde etmenin yolunun doğru ve yeterli sulama yapmak olduğunu görmekteyiz. Bunu Amasya’da başardığımızda tarımsal faaliyetlerle geçinen vatandaşlarımızın gelir seviyesi önemli ölçüde artacaktır. Türkiye son 18 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda büyük atılımlar yapmış ve dünyada söz sahibi olan ülkelerin arasına girmiştir. Uluslararası arenada bu başarılara imza atılırken köklerimizi oluşturan tarım sektörü hiçbir zaman göz ardı edilmemiş, hayata geçirilen sayısız projeyle hem tarımsal üretimimiz hem de bu üretimden elde edilen milli gelirimiz önemli ölçüde artmıştır. Şu an dünyada gıda alanında kendi kendine yetebilen ve tarımsal üretim miktarıyla sektörde oyun kurucu olan ülkelerden biriyiz. Bu noktalara gelmemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği tarım vizyonu ve bu vizyon kapsamında yapılan altyapı yatırımları bilimsel çalışmalar ve desteklemelerle mümkün olmuştur” diye konuştu.


İlde 2020 yılında hizmete sunulan 27 sulama projesi ve bir gölet inşaatına yaklaşık 9.6 milyon TL harcandığını anımsatan Masatlı, “Bunun yanı sıra 2020 yılında köy altyapılarımızın iyileştirilmesine yönelik içme suyu projelerine yaklaşık 6.5 milyon TL, sanat yapıları ve kilitli parke taşı projelerine 4.7 milyon TL, kanalizasyon şebekesi projelerine 1.7 milyon TL ve bu hizmetlerde kullanılan çeşitli malzemelerin alımı için 6.5 milyon TL olmak üzere toplam 19.5 Milyon TL‘lik yatırım kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Ulaşım altyapısı projelerine baktığımızda ise 29.5 milyon TL’lik bir kaynağın yol bakım ve onarımları, sıcak asfalt çalışmaları ve stabilize yol çalışmaları için kullanıldığını görmekteyiz. Altyapıya yönelik bu çalışmalarla birlikte İl Özel İdaresi bütçesinden 1.2 milyon TL‘lik bir kaynakta üreticilerimize fidan, tohum ve damızlık hayvan gibi desteklemeler için kullanılmıştır. Tüm bu çalışmalar köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek ve kırsal kalkınmayı sağlamak içindir. Bu vesileyle Amasya halkına bu hizmetleri ulaştırmamız için bizlere yön veren ve İlimize milyonlarca liralık kaynak aktaran Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimize Amasya halkı adına şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Göletin dualarla yapılan açılışına AK Parti Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, AK Parti İl Başkanı M. Akif Kesmekaya, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çayırova’da coşkuyla kutlandı. Çayırovalı miniklerin hazırladığı gösteriler ilgiyle takip edildi. Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Çayırova Kaymakamlığı önünde çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Protokolün katılımıyla birlikte Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından, protokol üyeleri Ahmet Yesevi İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Kutlama programına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ya başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal yaptı. Kaymakam Önal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Çayırovalı miniklerin hazırladığı şiir ve gösterileri ilgiyle takip edildi. Ardından 23 Nisan dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmalarda ödül kazanan çocuklara ödüllerini takdim etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen törene Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Tuncel Aldemir, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Selim Çetintaş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mersin 23 Nisan Bozyazı’da coşkuyla kutlandı Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından tören sona erdi. Kötekler İlkokulu ve Gazi Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği ikinci tören okul bahçesinde yapıldı. Törene Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu’nun yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi. Törende konuşan Kötekler İlkokulu Müdürü Cevdet Kaya, "Bugün, milli egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümüdür. Bugün, toprakları yağmalanan yüce bir milletin, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün, yok edilmeye çalışılan bir milletin tek bilek ve tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, milli egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür" dedi. Törene katılan çocuklara da seslenen Kaya, şöyle konuştu: "Sevgili öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiği önem ve değeri iyi kavramalı ve onun çizdiği ilkeler doğrultusunda üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tam, güvenimiz sonsuzdur. Bu bayramı sizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sizler için; ’küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’ demektedir. Bizlerin de, sizlerden bir tek beklenti ve arzusu vardır. O da bu güzel ülkemizi sizlere teslim edeceğimiz konum ve durumundan, çok daha iyi bir şekilde sizlerden sonraki kardeşlerinize teslim etmenizdir. Bu işi başarmanız içinde çok çalışmak, çok gayret sarf etmek ve bu yüce milletin evlatları olarak birbirinizi çok sevmek durumundasınız." Konuşmanın ardından çocukların katılımıyla çeşitli yarışma ve etkinlikler gerçekleştirildi. Okul bahçesini dolduran çok sayıda vatandaş çocukların gösterisini beğeniyle izledi. İlkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öte yandan, programı hazırlayan öğretmenleri kutlayan Kaymakam Topsakaloğlu, ardından öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı, okul bahçesindeki tulumda ayran yaydı.
Kocaeli Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti Körfez’de 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler gösterileri ile izleyenleri büyüledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Körfez’de coşku içerisinde kutladı. Kutlamaların adresi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi olurken katılım yoğun oldu. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Stadı dolduran Körfezliler ise öğrencilerin gösterisini ayakta alkışladı. 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen çeşitli sosyal ve kültürel yarışmalarda dereceye girenlere ödüller protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra tüm öğrenciler bando eşliğinde tören yürüyüşü gerçekleştirerek stadı dolduran vatandaşları selamladı. Çocukların bayramını kutlayan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Bugün bizler için önemli ve anlamlı bir gün. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu günü çocuklara armağan etti. Çocuklarımızın bayramını kutluyorum" dedi. Programa katılanlar arasında Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Garnizon Komutanı Gökhan Güllüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Mesut Kavak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.