POLİTİKA - 08 Kasım 2017 Çarşamba 18:00

2018 Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri

A
A
A
2018 Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "DEAŞ ile hükümetimiz hiçbir zaman bir ticaret yapmadı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "DEAŞ ile hükümetimiz hiçbir zaman bir ticaret yapmadı. O ithamda bulunanlar Suriye’deki petrolü kim kullandığını araştırsın. Suriye’den petrol ithalatı da ihracatı da yasak. Bizim Suriye’deki ne DEAŞ ne başka örgütle petrol alışverişimiz olmadı" dedi.


2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ve 2016 yılı Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay raporları görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci milletvekillerinin sorularını cevapladı. Bakan Tüfenkci, lisanslı depo sayısının 2015 yılında faaliyet izni alan depo sayısının 9 olduğunu söyleyerek, "2017 Ekim ayı itibariyle 38’e ulaştı. 2015 yılında lisanslı depo kapasitesinin 435 bin tondu. 2017 Ekim ayında bir milyon 676 bin 200 tona çıktı" diye konuştu.



"Ürün ihtisas borsasını Aralık başında hayata geçireceğiz"


Bakan Tüfenkci ürün ihtisas borsasına ilişkin, "Ürün ihtisas borsasını Aralık başında hayata geçireceğiz. Sözleşme aşamasında kurumlar. Devreye girmesiyle hem lisanslı depolar artacak hem de oradaki ürünlerin farklı bir piyasada işlem görmesinin önünü açmış olacağız" açıklamasında bulundu.


Ticareti terörle mücadele konseptinde değerlendirmediklerini ifade eden Tüfenkci, "Güvenlikçi bir anlayışla da ticaretin şekillenmesini doğru bulmuyoruz. Ülkenin güvenliği birinci önceliktir. Sınırlara örülen duvarların ticaretle direkt ilişkisi olmadığını biliyoruz" şeklinde konuştu.


Son olarak sınırlara örülen duvarlara da değinen Tüfenkci, "Terörist girişlerini ve insan kaçakçılığını önlemeye yönelik duvarlar örülüyor. Ülkemize kim giriyor kim çıkıyor görelim. Korunma tedbirleri kapsamında bu sınırlar kuruluyor. Derdimiz, Kürtlerle değil bizim derdimiz terör örgütleriyle. PKK ile PYD ile sorunumuz var. DEAŞ ile hükümetimiz hiçbir zaman bir ticaret yapmadı. O ithamda bulunanlar Suriye’deki petrolü kim kullandığını siz bakın araştırın. Suriye’den petrol ithalatı da ihracatı da yasak. Bizim Suriye’deki ne DEAŞ ne başka örgütle petrol alışverişi olmadı. Bugün oradaki petrol ticaretini kimlerin kontrol ettiğini de dünya biliyor" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da ‘Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde ‘Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi’ kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı, programın Van ilindeki paydaşları olan firmaların temsilcilerinin katılımıyla Van’da DAKA merkez binasında gerçekleştirildi. DAKA’dan yapılan açıklamada, Rol Model Programı’na Van, Muş ve Bitlis illerinde metal, mobilya/ahşap ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firmanın seçildiği belirtilerek, “Seçilen firmalara başta kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, dış ticaret ve üretim süreçleri olmak üzere farklı alanlarda teknik ve idari eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Programın temel amacı, 6 ay boyunca verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile firmaların kurumsallaşmalarını ve üretim süreçlerini geliştirerek daha rekabetçi olmalarını sağlamaktır. Program, Muş ve Bitlis’te yapılacak toplantılarla devam edecektir” denildi.
Gaziantep Şahinbey’de Çocuk Şenliğine yoğun ilgi Şahinbey Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 20-28 Nisan tarihleri arasında açık olacak çocuk şenliğinde çocuklar şişme oyun gruplarında ve her gün düzenlenen müzikallerle eğlenceyi doyasıya yaşıyor. Düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. “Çocuklar eğlenceye doyacak” Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Çocuklarımızın vakitlerini daha verimli değerlendirmeleri için 20-28 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan Çocuk Şenliği düzenledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayram nedeniyle düzenlediğimiz şenliğimize aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. 28 Nisan saat 20:00’a kadar açık kalacak olan şenlikte çocuklarımız için birbirinden eğlenceli müzikaller sergilenecek. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız sadece müzikaller değil şişme ve diğer oyun alanlarında da vakit geçirerek doyasıya eğleniyorlar. Fuarımız her gün sabah saat 09.00’da kapılarını açıp, 20.00’a kadar sürüyor. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlediğimiz etkinliklere tüm çocukları bekliyoruz” dedi. “Çeşitli etkinlikler düzenleniyor” Şahinbey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar düzenlenen müzikaller ve gösterilerle oldukça eğlenceli anlar yaşarken daha sonra ise kendileri için hazırlanan oyun alanlarında enerjilerini atıyorlar. Anne, babalar ise çocuklarının zamanlarını eğlenceli şekilde geçirmelerinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.