GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 10:00

Aile Merkezleri sergiye hazırlanıyor

A
A
A
Aile Merkezleri sergiye hazırlanıyor

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’nde eğitim gören kursiyerleri yıl sonu heyecanı sardı.

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’nde eğitim gören kursiyerleri yıl sonu heyecanı sardı. Meslek edindirme kurslarına devam eden kursiyer kadınlar, dönem sonu büyük sergisine hazırlanıyor. 14 aile merkezinde farklı branşlarda eğitim gören toplam 3753 kursiyerin bir yıl boyunca ürettikleri çalışmaların yer alacağı sergilerin ilki 20 Nisan Cuma günü saat 14.30’da Lalahan Aile Merkezi’nde açılacak. Kursiyerler 20 Haziran’a kadar sürecek sergilerde el emeği göz nuru ürünlerini, edindikleri hünerleri ve becerileri Mamaklıların beğenisine sunacak.


Akgül’den davet


Aile merkezlerinin eğitimin yanında dostluk, paylaşım, sosyalleşme ve meslek edinme noktasında birçok hizmeti Mamak halkına kazandırdığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaşları sergilere davet etti. Akgül, “Aile merkezlerimizi inşa ederken sadece kurs olarak değil, hanım kardeşlerimiz için birer yaşam alanı olarak tasarladık. Merkezlerimize talep her geçen gün artıyor. Genç yaşlı tüm bireyler dikkate alınarak hizmet veren merkezlerimizde hanım kardeşlerimiz hem sosyalleşiyor hem de kurslar sayesinde meslek sahibi oluyor ve aile bütçelerine katkı sağlıyor” diye konuştu.


9 yılda 16 bin kursiyer


2009 yılından bugüne 22 farklı branşta açılan kurslara toplam 16 bin kursiyer katıldı. Kursiyerler, uzman öğretmenler ve eğitimcilerden bir yıl boyunca eğitim aldı. Aile merkezi kurslarında tezhip, resim, takı tasarımı, ahşap boyama, makine nakışı, mefruşat, el nakışı, iğne oyası, şiş dantel, tel kırma, alüminyum, rölyef, giyim, okuma-yazma, bilgisayar, taş bebek, kuaförlük, cilt bakımı, diksiyon, İngilizce ve işaret dili branşlarında eğitim verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce koordineli olarak yapılan çalışmalarda İstanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin; M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.’nin iş yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kurşunlama eylemlerini, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.’nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleşen kurşunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma eylemini, Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemini, Kağıthane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.