POLİTİKA - 06 Aralık 2016 Salı 10:35

AK Partili Metin Külünk: “Mustafa Kemal’e kalsaydı Türkiye’yi başkanlık sistemi ile yönetirdi”

A
A
A
AK Partili Metin Külünk: “Mustafa Kemal’e kalsaydı Türkiye’yi başkanlık sistemi ile yönetirdi”

Ankara’da Pursaklar Belediyesince düzenlenen 15 Temmuz, FETÖ ve Başkanlık Sistemi konferansında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Mustafa Kemal’e kalsaydı Türkiye’yi başkanlık sistemi ile yönetirdi. Kılıçdaroğlu’na soruyorum; 1926’da Meclis’te kalkan eller milletin iradesini yansıtıyordu da şimdi mi yansıtmıyor" dedi.
Pursaklar Belediyesi Abdurahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde 15 Temmuz, FETÖ ve Başkanlık sistemi ele alındı. Yoğun ilgi gören konferansa AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, belediye meclis üyeleri, ilçedeki yöneticiler, belediye başkan yardımcıları, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Yıllardır FETÖ’yü anlatıyorduk. 15 Temmuz’u unutturmayacağız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da yaptığı selamlama konuşmasında 15 Temmuz akşamı Pursaklar halkının meydanlarda olduğunu ve bununla gurur duyduğunu belirterek, “Böyle bir programı düzenleyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediyenin çöp kamyonları o gece vatan savunmasındaydı, Pursaklarlı hemşerilerim o gece meydandaydı. Milletimize liderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Metin Külünk: “15 Temmuz’un arkasındaki akıl Sevr’i dayatan akıldır”
Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, zor günlerden geçildiğini belirterek, “15 Temmuz’un arkasındaki akıl Sevr’i dayatan akıldır” dedi. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın dünyanın merkezi olduğunu belirten Külünk, “Önce yaşadığımız coğrafyayı bilmeliyiz. Evlatlarımıza harita çalıştırıp coğrafya anlatmalıyız. Coğrafyayı anlamadan dünümüzü de yarınımızı da anlayamayız. Bu coğrafya imparatorlukların mezarlığı olan bir coğrafyadır. İnsanlığın geçiş noktasıdır. Dünyanın merkezinde yaşıyoruz. Üç din bu topraklarda doğdu. Mekke’den bu tarafa olan toprakları kastediyorum. Bu coğrafyada insanlık medeniyet ile tanıştı. İslam bu topraklarda ikram edildi. Dünyanın en önemli kaynaklarından biri olan enerjinin bulunduğu topraklardayız. Dünyanın en kritik bilgi yollarının olduğu coğrafyadayız. Bir göç yolundayız” diye konuştu.
Türkleri büyük güç yapan asıl gücün akıl ve adalet olduğunu vurgulayan AK Partili Külünk, “Musul’u biz vermedik, onu gasp ettiler. Musul’u gasp edenler Osmanlıyı yıkarak, Kur’an-ı ve İslam’ı tarih sahnesinden silmek istedi. İslam’ın bayraktarlığını yapan Osmanlının fizik gücünü çökertmek istediler. 15 Temmuz’un arkasındaki akıl Sevr’i dayatan akıldır. 15 Temmuzlar bitmedi. Tarihin seyrini değiştirecek olan bilgiye ulaştığımız zaman, bunu ürettiğimiz zaman 15 Temmuzlar olmayacaktır. FETÖ’cüleri bu millet bin yıl affetmeyecek. Hangi deliğe kaçarsa kaçsınlar bu millet onlardan hesap soracak” şeklinde konuştu.

“Mustafa Kemal’e kalsaydı Türkiye’yi başkanlık sistemi ile yönetirdi”
CHP’nin tutumunu da eleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk şunları söyledi:
“CHP 15 Temmuz’un kirli aklını devraldı. Türkiye’yi parlamenter sistemin arkasına gizlenmiş otoriter yöneticiler üzerinden şekillendirmek istiyorlar. Mustafa Kemal’e kalsaydı Türkiye’yi başkanlık sistemi ile yönetirdi. Kılıçdaroğlu’na soruyorum; 1926’da Meclis’te kalkan eller milletin iradesini yansıtıyordu da şimdi mi yansıtmıyor. Bu milletvekillerinin iradesine paşa paşa saygı duyacaksın. 15 Temmuz’un arkasındaki kirli akıl parlamenter sistemin arkasına sığınıyor.”

“Cumhurbaşkanlığı sistemi tek başlı yönetimdir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oynanmak istenen oyunları bozduğunu ifade eden Külünk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“10 yıldır sürekli 15 Temmuzlar yaşıyoruz. Danıştay cinayeti, 17 Nisan e-muhtıra, AK Parti kapatma davası, Hırant Dink cinayeti, Uludere olayı, İlker Başbuğ’un tutuklanması, 7 Şubat, Gezi olayları, 17-25 Aralık, Cumhurbaşkanlığı çatı adayı, en son da 15 Temmuz işgal girişimi. 15 Temmuz başarılı olsaydı; iç savaş çıkartıp, PKK koridoru oluşturup ülkemizi paramparça edeceklerdi. Devlet çökecekti ve mandacı bir Ankara oluşturacaklardı. Casusluk yapan terör örgütü FETÖ, devleti çökertecekti. Bu millet Türkiye’nin önünü açtı. Bunun ikinci aşaması da sistem değişikliğidir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı sistemi tek başlı yönetimdir. Şu anki mevcut durumda çift başlılık var. Bunun çatışma doğurmamasının nedeni uyumdur. Parlamenter sistemde hep bir kurtarıcı aktör beklenir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde ise sistemin kendisi kurtarıcıdır. Yıllarca sistem üzerinden bizi kontrol ettiler. Bu ülkenin hancısı millettir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde yasama ve yürütme kesin olarak ayrılacaktır. ABD yeni bir Lozan istiyor. Cumhurbaşkanımız Lozan üzerinden Misak-ı Milliyi ifade ederek Batı’ya rest çekmiştir. Erdoğan bu torakların milli tapusudur.15 Temmuz’un doğrudan hedefi Sayın Erdoğan’dı. 15 Temmuz’un arkasındaki kirli akılı sadece FETÖ’ye bakarak göremeyiz. Dolar hareketliliği de bunun bir örneğidir. 15 Temmuz’ unutturmak istiyorlar. Yükseliş mücadelemizde birlik beraberlik içinde olmalıyız.”
Yaklaşık iki saat süren konferansın sonunda Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’e plaket takdim ederek teşekkür etti. 15 Temmuz konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler de protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 1 - Tuzlaspor: 1 Trendyol 1. Lig’de. 31. haftasında Bandırmaspor evinde karşılaştığı Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 36. dakikada Metehan ceza sahası içinde kaleci Kurtuluş’un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Yiğit Arslan penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Doğan Can meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 62. dakikada Hikmet’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Togui sağ ayağıyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1 Hakemler: Yiğit Arslan, Emrah Ünal, Mehmet Sıraç Akpınar Bandırmaspor: Zafer Görgen, Djitte (Jozefzoon dk. 57) Emre Batuhan Adıgüzel, Mulumba, Cebio Soukou (Badji dk. 79), Metehan Mimaroğlu, Doğan Can Davas, Rahmetullah Berişbek, Anrea Sitoe, Levent Ayçiçek (Mustafa Çeçenoğlu dk. 78), Taha Batuhan Yayıkçı Yedekler: Akın Alkan, Emirhan Aydoğan, Aygün Özışıkyıldız, Mert Çelik, Mehmet Özcan Teknik Direktör: Yusuf Şimşek Tuzlaspor: Kurtuluş Yurt, Hasanalizada, Ba, Arvydas Novikovas, (Strel Mambra dk. 73), Hikmet Çiftçi (Gameli Awuku dk. 89), Aminu Umar (Sadık Baş dk. 89), Samet Asatekin, Togui, Gökhan Akkan, Mehmet Coşkun, Sekou Tidiany (Luka Stankovski dk. 65) Yedekler: Emre Koyuncu, Selim Ay, Muhammed Akarslan, Ali Baran Kanıçok, Mehmet Zahit Çınar Goller: Doğan Can Davas (dk. 39 pen.) (Bandırmaspor), William Togui (dk. 62) (Tuzlaspor) Sarı Kartlar: Mulumba, Batuhan Yayıkçı, Doğan Can Davas (Bandırmaspor), Kurtuluş Yurt, Tidiany, Hikmet Çiftçi W. Togui, Gökhan Akkan, Bahtiyar (Tuzlaspor)
İstanbul Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 1 - Fatih Karagümrük: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında İstanbulspor, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 47. dakikada ceza sahası dışında Emre Mor’un kullandığı serbest vuruşta penaltı noktasının sol tarafından Biraschi’nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti. 65. dakikada sağ taraftan Loshaj’ın yerden içeri çevirdiği topu kaleci Sirigu’nun müdahalesi sonrası önünde bulan Emir Kaan Gültekin, altıpas çizgisinin sağ tarafından vuruşu yaptı. Arka direğe açılan topa Mamadou’nun kafa vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü. 85. dakikada Loshaj’ın savunmanın arkasına yerden attığı pasta Coly, karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Sirigu’nun müdahalesi sonrası tekrar topu önünde buldu ve boş kaleye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 86. dakikada Levent Mercan’ın uzun pasında Markao’nun kafayla attığı pasta tekrar Rohden kafayla Güven Yalçın’ın önüne bıraktı. Güven Yalçın ceza sahası içi sol çaprazdan uzak köşeye yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1 90+2. dakikada sağ taraftan kullanılan taç atışında Markao ile çıktığı hava topunda Coly topa elle müdahale etti. Pozisyonun devamında VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Burak Şeker, penaltı noktasını gösterdi. 90+7. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Feghouli, sol köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-2 Hakemler: Burak Şeker, Emir Eray Eyisoy, Mert Bulut İstanbulspor: Alp Arda, Sambissa (Duhaney dk. 70), Mehmet Yeşil, Deli, Coly, Ali Yaşar (Okan Erdoğan dk. 70), Loshaj, Vorobjovas, Jackson (Vefa Temel dk. 77), Emir Kaan Gültekin, Mamadou (Özcan Şahan dk. 90+1) Yedekler: Mücahit Serbest, Traore Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Fatih Karagümrük: Sirigu, Nazım Sangare, Biraschi, Koray Günter (Salih Dursun dk. 60), Levent Mercan, Kourbelis (Feghouli dk. 70), Bertolacci (Paoletti dk. 70), Rohden, Emre Mor (Lasagna dk. 74), Can Keleş (Güven Yalçın dk. 60), Markao Yedekler: Emre Bilgin, Veseli, Emir Tintiş, Adnan Uğur, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Goller: Coly (dk. 85) (İstanbulspor), Güven Yalçın (dk. 86), Feghouli (dk. 90+7 pen.) (Fatih Karagümrük) Sarı kartlar: Vorobjovas, Coly, Loshaj (İstanbulspor), Koray Günter, Emre Mor, Biraschi (Fatih Karagümrük)
Çankırı Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı Çankırı’da etkili olan fırtınaya dayanamayan çifte minareli caminin bir minaresi yıkıldı. O anlar ise cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi. Meteoroloji’nin fırtına tahmininde bulunarak ‘sarı’ kodla uyardığı Çankırı’da şiddetli rüzgar ve yağış etkili oldu. İl merkezi Abdulhalik Renda Mahallesi Taş Mescid Caddesi’nde bulunan Bademlik Camii’nin iki minaresinden biri ise fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, minarenin üzerine yıkıldığı seyir halindeki bir araç ve iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Olay anı ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde fırtınayı kaydeden vatandaşın cep telefonu görüntülerine minarenin yıkılma anı yansıyor. Minarenin devrilme anında ise vatandaşlar büyük panik yaşıyor. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Zaten teyakkuz halindeydik. Rüzgar olacağı belliydi ama bu kadar beklenmiyordu. Görmediğimiz yıkımlar gerçekleşti, şehir içinde ağaçlar devrildi. Belediyemize açık alanları tedbir amacıyla kapattık. Ekiplerimiz sahadalar. Diğer minarenin yıkılma tehlikesine karşı binalarımızı boşaltıyoruz. Allah muhafaza onların da üzerine yıkılabilir. Sahada tehlike oluşturan alanlar için vatandaşları sahada uyarıyoruz, sokağa çıkmamaları noktasında uyarıda bulunuyoruz” dedi.