ÇEVRE - 12 Eylül 2021 Pazar 11:14

Akdeniz’de oluşan petrol kirliliğine karşı başlatılan temizlik çalışmalarında sona gelindi

A
A
A
Akdeniz’de oluşan petrol kirliliğine karşı başlatılan temizlik çalışmalarında sona gelindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Akdeniz’de Suriye kaynaklı petrol kirliliğine karşı başlatılan deniz operasyonlarının sona erdiğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Akdeniz’de Suriye kaynaklı petrol kirliliğine karşı başlatılan deniz operasyonlarının sona erdiğini duyurdu. Temizlik çalışmaları kapsamında 20 bin kilometrekare deniz yüzeyi tarandı.


Doğu Akdeniz’de yaşanan Suriye kaynaklı petrol kirliliğinin ardından teyakkuza geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bölgeye anında müdahale etmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Nene Hatun Acil Müdahale gemisinin ardından Seyit Onbaşı Yakıt Toplama gemisi de İstanbul’a dönüşe geçti. Yetkililer, özel römorkörlerin de çalışmalarını bitirdiğini bildirdi. Böylece petrol kirliliğine karşı Akdeniz’de başlatılan deniz operasyonları sona ermiş oldu.



20 bin kilometrekarelik alan tarandı


Temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren yetkililer, denizde toplam 20 bin kilometrekarelik alanın tarandığını bildirdi. Ayrıca tüm bölge insansız hava aracı (İHA) ve helikopter vasıtasıyla havadan gözlemlendi. Tekirdağ UDEM’den İskenderun Limanı’na getirilen bariyerlerden bin 82 metresi temizlik çalışmalarında kullanıldı. Gemi Trafik Hizmetlerince bölgedeki 335 gemiye kirlilik hakkında sorgulama yapıldı. 330 gemi kirlilik olmadığını raporlarken, 5 adet gemi kirlilik ihbarında bulundu. Koordinatlarda yapılan deniz yüzeyi taramasında kirliliğe rastlanmadı. Çalışmalara Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden 76’sı deniz, 52’si kara personeli olmak üzere toplam 128 personel katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Müftülüğünden üniversite öğrencilerine iftar yemeği Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Tok ve Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Arı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da öğrencilerimizin yanındayız. Onların manevi atmosferini paylaşmak ve bu bereketli sofrada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Gerek, ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel’e ve fakülte personeline teşekkür etti. ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel de yaptığı konuşmada, İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen bu programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İl Müftülüğümüze bu anlamlı program için teşekkür ediyoruz. Bu tür programlar öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamak ve paylaşmak bizleri mutlu ediyor." dedi. Program, yapılan duanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in öğrencilerle hasbihali ile sona erdi.