GENEL - 16 Mart 2016 Çarşamba 13:11

Ankara Saldırısına Dünya Sendikalarından Kınama

A
A
A
Ankara Saldırısına Dünya Sendikalarından Kınama

Ankara’daki patlama sonrasında Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen’e uluslararası sendikalardan ve sivil toplum kuruluşlarından başsağlığı mesajları geldi.
Fas Milli Eğitim Çalışanları Sendikası, Filistinli Öğretmenler Birliği, Yurt Dışı Filistinli Mesleki Grup ve Birlikleri, Cezayir Ulusal Öğretmenler Sendikası, Malezya Eğitim Organizasyonu, Arnavutluk Bağımsız Eğitim Sendikası, Hırvatistan Öğretmenler Sendikası, Sırbistan Sendikalar Konfederasyonu, Bosna Hersek Federasyonu İlköğretim ve Eğitim Bağımsız Sendikası, Makedonya Merkez Jupa Belediyesi Öğretmenler Sendikası, Makedonya Merkez Jupa Belediyesi Öğretmenler Sendikası ve Suriye Öğretmenler Birliği Sendikası’ndan gelen mesajlara karşılık olarak Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikalara teşekkür mektubu yolladı.
Mektubunda Yalçın, terörün en büyük insanlık suçu olduğunu vurguladı. Sendikaların gösterdiği dayanışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçın, teröre karşı birlik olma çağrısı yaptı.
İşte sendikalardan gelen mesajlar:
"KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ"
Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Başkanı İsmet Bajramovic, "Biz Bosna halkı olarak, masum insanların küresel bir terör saldırısıyla yaşadıkları acının nasıl bir duygu olduğunu iyi biliyoruz. Yaşadıklarımız bize bugün Ankara’da yaşanan acının nasıl tarifsiz olduğunu hatırlatıyor. Kardeş Türkiye’ye yapılan saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Konfederasyon olarak sevdiklerini kaybedenlerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."
ANKARA’DA SALDIRISINDA BÜTÜN İNSANLIK HEDEF ALINDI
Moritanya Çalışanları Milli Konfederasyonu Genel Başkanı Muhammed Ahmet Saleck ise mesajında, terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Hain saldırıyı kınadığını açıklayan Saleck, terörizmin bütün insanlığı hedef aldığını ve insanlık dışı olduğunu ifade etti.
"TEMEL DEĞERLERE SALDIRILDI"
Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği Başkanı Haxhi Arifi, Ankara’da yapılan saldırının insanlığın temel değerlerine karşı işlenmiş suç olduğunu söyledi. Terörün demokrasi ve özgürlükleri de hedef aldığını vurgulayan Arifi, "Kosova olarak bu saldırıları kınıyor, kardeş ülke Türkiye’nin yanında olduğumuzu deklare ediyoruz"
"TERÖR DEĞİL BİZ KAZANACAĞIZ"
Arnavutluk Bağımsız Eğitim Sendikası Başkanı Nevrus Kaptelli mesajında, her türlü terörü lanetlediklerini, terörizme karşı Türkiye’nin verdiği mücadelenin yanında olduklarını bildirdi. İnsan hayatının kutsal olduğunu vurgulayan Kaptelli, "Teröristlere ve terörizme destek verenlere karşı bu mücadeleyi dayanışma içinde kazanacağımızdan eminim" dedi.
"TERÖR İNSANLIĞIN DÜŞMANIDIR"
Sırbistan Sendikalar Konfederasyonu Sancak ve Novi Pazar Bölge Temsilcisi Fikret Bejtovic ise mesajında, terörün insanlığın düşmanı olduğunu belirtti. Terörü lanetleyen Bejtovic, "Menfur saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Türk milletine de başsağlığı diliyoruz" dedi.
"İNSANLIK DIŞI EYLEMİ KINIYORUZ"
Hırvatistan Öğretmenler Sendikası Başkanı Sanja Sprem Eğitim-Bir-Sen’e gönderdiği mesajında, terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sprem, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bu insanlık dışı eylemin kurbanlarının ailelerine, dostlarına, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileriz. Ne yazık ki böyle bir olay yaşandı. Bu olaydan sonra bize kalan ise kurbanların onurlu bir veda ile uğurlamak, yaralılara yardım etmek, göz yaşlarını silmek ve güç toplayarak ne olursa olsun terörizm ve şiddete karşı mücadele etmektir."
"TERÖR DÜNYANIN SORUNU"
Kosova Eğitim, Bilim ve Kültür Sendikası Başkanı Rrahman Jasharaj da, saldırıyı kınadı, terörizme karşı ortak mücadeleye hazır olduklarını ifade etti. Terör riskin tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun olduğunu vurgulayan Jasharaj, Türkiye’ye taziye dileklerini iletti.
"TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ"
Filistinli Öğretmenler Birliği Başkanı Yosra Saed Agıl ve Yurt Dışı Filistinli Mesleki Grup ve Birlikleri Koordinatörü Maher Shawish de yayınladıkları mesajda terör saldırısını kınadı, Türkiye’nin yanında olduklarını açıkladı.
"KÜRESEL TERÖRÜ KINIYORUZ"
Suriye Öğretmenler Birliği Türkiye Başkanı Mustafa Al-Assad, Cezayir Ulusal Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Boudjenah Abdelkerim, Malezya Eğitim Organizasyonu Başkan Vekili Satina Syed Salleh Bosna Hersek Federasyonu İlköğretim ve Eğitim Bağımsız Sendikası Başkanı Selvedin Satorovic, Karadağ Cumhuriyeti Salko Aljkovic Ortaokulu Müdürü Faik Muhovic, Makedonya Merkez Jupa Belediyesi Öğretmenler Sendikası Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Özcan Süleymanovski, Makedonya Merkez Jupa Belediyesi Öğretmenler Sendikası Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Muhrem Şakirovski ve Fas Milli Eğitim Çalışanları Sendikası Basın Sekreteri Khalid Essatte ise saldırıyı küresel terör olarak niteleyerek kınadılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı Balıkesir’de AK Parti’den Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen Karesi Belediyesi’nin yeni Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işleri hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı. Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, resmi sosyal medya hesabından belediyenin 1 Nisan tarihinde devraldığı borç miktarını açıkladı. Başkan Akbıyık yaptığı açıklamada, “Karesi Belediyesi’nin devraldığımız tarih itibarıyla devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu bulunmaktadır. Bu borç tablosuna belediyeye gelen vatandaşlarımız bu bilgilere kolaylıkla ulaşıp erişebileceklerdir. Şu hususu da belirtmek istiyorum; seçime 10 gün kala yapılan üç ihale var ve bu üç ihalenin toplam bedeli 117 milyon 408 bin TL. Bunu hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum. Son olarak şunu belirtmek istiyorum; ihalesi devam eden işlerle alakalı da 99 milyon 798 bin 866 lira 77 kuruşluk bir rakam karşımıza çıkıyor. Yani toplam olarak kısa vadede ödememiz gereken para Karesili hemşehrilerime üzülerek söylemek istiyorum ama 574 milyon 263 bin 984 lira 20 kuruş. Bu çok ciddi bir rakam. Bunu sizlerle paylaşmak, bunu sizlerin takdirine bırakmak istedim. Yarın iki önemli husus hakkında da sizi bilgilendireceğim. Karesi Belediyesi’nden basına ödenen aylık tutarları sizinle paylaşacağım. Türkiye’de 926 belediye içerisinde bu hususun birinci olduğuna eminim. Bir diğer konu da şudur; makam araçlarında yaptığımız eksiltmelerden size bahsedeceğim” ifadelerine yer verdi.
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de darp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden sanık, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından zanlı polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Sanık hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.