POLİTİKA - 11 Ekim 2018 Perşembe 16:25

Bakan Selçuk kız çocuklarıyla bir araya geldi

A
A
A
Bakan Selçuk kız çocuklarıyla bir araya geldi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde kız çocukları ile bir araya geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde kız çocukları ile bir araya geldi. Selçuk, “Bugünümüzün bu çocukları, yarınlarımızın mühendisleri olacak” dedi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ münasebetiyle Saray Çocuk Evleri Sitesi’nde düzenlenen Çocuk Şenlikleri’ne katılarak, çocuklarla bir araya geldi. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte Bakan Selçuk, tüm çocuklara tek tek sarılarak sohbet etti. Bakan Selçuk, çocukların şarkı söylediği anlarda ise alkışlayarak ritim tuttu. Bakan Selçuk, gazetecilerle birlikte ebru yaptıktan sonra çocuklara hediye dağıttı.


Bakan Selçuk, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz bugün ‘Dünya Kız Çocukları Günü.’ Bugünümüzün bu çocukları, yarınlarımızın mühendisleri olacak. İnşallah bizlerden çok daha iyi yerlere gelecekler. Yarınlarımızın umutları olacaklar. Bizler de elimizden geldiği kadar kız çocuklarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Bugün bu güzel havada piknik ortamında kız çocuklarımızla bir araya geldik. Bizler yeri geliyor onların anneleri, ablaları oluyoruz. Bu bilinçle kızlarımıza sahip çıkacağız. Onlar bizim emanetimiz” ifadelerini kullandı.


Şenlik, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un çocuklarla birlikte havaya bıraktığı balonlarla son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.