GENEL - 18 Ocak 2019 Cuma 12:09

Başkan Ak’tan KEDEM ve KEÇMEK kursiyerlerine ziyaret

A
A
A
Başkan Ak’tan KEDEM ve KEÇMEK kursiyerlerine ziyaret

Keçiören Belediye Başkanı Mutafa Ak, belediye bünyesinde faaliyet gösteren KEDEM ve KEÇMEK kurslarını ziyaret etti.

Keçiören Belediye Başkanı Mutafa Ak, belediye bünyesinde faaliyet gösteren KEDEM ve KEÇMEK kurslarını ziyaret etti. Öğretmenlerle ve kursiyerlerle bir araya gelen Ak, sohbet edip sorunları dinledi.


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören’de vatandaşların bilgi birikimlerini yükseltmek, mesleki yeteneklerini geliştirmek ve gelir elde etmelerine katkıda bulunmak için hizmette açılan KEÇMEK ve KEDEM’i ziyaret etti. Ak, KEÇMEK’te meslek edinen, değişik hobi faaliyetleri yürüten kursiyerlerle ve okul dışı eğitim desteği alan KEDEM öğrencileriyle sohbet etti. Kurs yöneticilerinin ve kursiyerlerin sıkıntılarını dinleyen Ak, sıkıntıların giderilmesi için gereken adımların atılacağını kaydetti. Ak, KEDEM ve KEÇMEK ziyaretlerinin ardından mahalle muhtarlıklarına geçerek muhtarlarla istişarelerde bulundu.



“Hanımlar aile ekonomisine katkıda bulunuyor”


Keçiören Belediyesinin eğitime ve kişisel gelişime destek verme konusunda azami gayret gösterdiğini söyleyen Ak, “El sanatlarından mesleki teknik eğitimlere, hobi kurslarından bilgisayar ve dil eğitimlerine kadar birçok alanda kurs veren öğretmenlerimizle ve kıymetli kursiyerlerimizle buluştuk. KEDEM ve KEÇMEK merkezlerimiz ücretsiz eğitim veriyor. Hem öğretmenlerimiz hem kursiyerlerimiz hem de öğrencilerimiz kurslarımızda sosyal faaliyet imkânı buluyor. Özellikle hanımlara kurslarda öğrendikleri bilgiyle aile ekonomisine katkıda bulunacak el emeği üretim yapma imkânı sunuyoruz. KEDEM merkezlerimizde de çocuklarımıza okul dışı eğitim desteği veriyoruz. Sohbetimiz sırasında gerek öğretmenlerimiz, gerekse kursiyerlerimiz bizleri tebessümle karşıladı. Onları mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu.


Muhtarları ziyaretine ilişkin de konuşan Ak, “Genel ve yerel idarenin yapı taşı olan, demokrasimize büyük katkı sağlayan muhtarlarımız ilçemize büyük hizmet veriyor. Vatandaşla idare arasında köprü görevi görerek, mahallelerimizin sıkıntılarına kısa sürede müdahale etmemizi sağlıyorlar. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Osmanlı’ya sığınan Macar prensinin müzesine ziyarette bulunup dans ettiler Macaristan’dan gelen lise öğrencileri, Osmanlı Devleti’ne sığınan Macar Prensi Rakoczi’nin Tekirdağ’daki müzesini ziyaret ederek müze önünde dans gösterisi sundu. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine gelen Macar öğrenciler, Osmanlı’ya sığınan Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi’nin kaldığı Rakoczi Müzesi’ni gezerek Müze Müdürü Ali Kabul’den bilgi aldı. Daha sonra öğrenciler tarafından çeşitli konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından kendi yörelerine ait dans gösterileri sergilendi. Macar öğrencilerin dans gösterisi alkış topladı. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç gazetecilere yaptığı açıklamada, "2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı" etkinlikleri çerçevesinde kentte yıl boyunca etkinliklerin sürdüğünü ifade ederek, "Tekirdağ ve Rakoczi Müzesi Macar halkı tarafından çok iyi bilinen yerler. O yüzden buraya çok sayıda ziyaretçi geliyor. Buraya gelen Macar öğrencileri ağırlıyoruz ve onların tarihi değerlerini nasıl koruduğumuzu onlara gösteriyoruz. Yıl boyunca etkinlikler devam edecek" dedi. Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Zübeyde Aykaç da 10 öğrencinin kentteki Macar eserlerini ziyaret ettiğini ifade ederek, “Burada keyifli bir halk dansları gösterisi yaptılar. Ayrıca öğrenciler geldikleri şehrin valisinin mesajını bizlere okudular. Yarın da öğrenciler Bilim Sanat Merkezi öğrencilerimizle Türk Macar ortak kültürü ile ilgili etkinlikler yapacak" diye konuştu.
Tekirdağ Osmanlı’ya sığınan Macar Prensinin müzesini ziyaret edip dans ettiler Macaristan’dan gelen lise öğrencileri, Osmanlı İmparatorluğuna sığınan Macar Prensi Rakoczi’nin Tekirdağ’daki Müzesi’nin ziyaret ederek, müze önünde dans gösterisi sundular. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine gelen Macar öğrenciler, Osmanlı’ya sığınan Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi’nin kaldığı Rakoczi Müzesi’ni gezerek Müze Müdürü Ali Kabul’den bilgi aldı. Daha sonra öğrenciler tarafından çeşitli konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından kendi yörelerine ait dans gösterileri sergilendi. Macar Öğrencilerin dans gösterisi alkış topladı. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı" etkinlikleri çerçevesinde kentte yıl boyunca etkinliklerin sürdüğünü ifade ederek , "Tekirdağ ve Rakoczi Müzesi Macar halkı tarafından çok iyi bilinen yerler. O yüzden buraya çok sayıda ziyaretçi geliyor. Buraya gelen Macar öğrencileri ağırlıyoruz ve onların tarihi değerlerini nasıl koruduğumuzu onlara gösteriyoruz. Yıl boyunca etkinlikler devam edecek" dedi. Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Zübeyde Aykaç da 10 öğrencinin kentteki Macar eserlerini ziyaret ettiğini ifade ederek, “Burada keyifli bir halk dansları gösterisi yaptılar. Ayrıca öğrenciler geldikleri şehrin valisinin mesajını bizlere okudular. Yarında öğrenciler Bilim Sanat Merkezi öğrencilerimizle Türk Macar ortak kültürü ile ilgili etkinlikler yapacak" diye konuştu.