GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 10:36

Başkent’in şampiyonu Mamak

A
A
A
Başkent’in şampiyonu Mamak

Türkiye Şampiyonası’na gidecek 4 takımdan biri olan Mamak Belediyesi Genç Basketbol Takımı, finaldeki rakibi Çankaya Üniversitesi Arı Koleji Spor Kulübünü yenerek Ankara Şampiyonu oldu.

Türkiye Şampiyonası’na gidecek 4 takımdan biri olan Mamak Belediyesi Genç Basketbol Takımı, finaldeki rakibi Çankaya Üniversitesi Arı Koleji Spor Kulübünü yenerek Ankara Şampiyonu oldu.


Ankara’nın en iyisinin belirlendiği Final-Four finalinin ikinci maçında da rakibini 81-71 yenen Yeşil-Beyazlılar, Ankara Şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı. MEB Spor Salonu’nda oynanan maçta Mamak Belediyesi Basketbol A Takımı da gençleri yalnız bırakmayarak destek olmak için tribünde yerini aldı. Finalin adına yakışır biçimde son yılların en çekişmeli mücadelelerinden birine sahne olan maçın ilk periyodunda rakibin baskılı oyununa sıkı savunmayla karşılık veren gençler, 2. çeyrekte pota altında ve dış atışlarla sayılar bularak ilk yarıya 38-31 önde girdi. Taraftarın da desteğini arkasına alan gençler, maç sonuna kadar üstünlüğünü koruyarak sahadan 81-71 galip ayrıldı.


Maçın son düdüğü ile şampiyonluğu doyasıya kutlayan gençler, basketbolda bir şampiyonluk geleneği de gerçekleştirdi. Sayı attıkları potanın filelerini kesen sporcular, objektiflere poz vererek şampiyonluğu ölümsüzleştirdi. Her maçında onları desteklemeye gelen taraftarları ve ailelerini unutmayan Yeşil-Beyazlılar, alkışlayarak teşekkür etti.


Genç takımın bu yıl kurulmasına rağmen yıllardır bu alanda mücadele eden rakiplerini geride bırakarak şampiyon olduğunu ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kısa sürede elde edilen bu başarı, önemli bir misyonu yerine getirdi. Gençlerimiz, alt yapının gelecek için ne kadar önemli bir unsur olduğunu ve bunun da disiplinli ve sistemli çalışan bir ekip ile birleşince neler başarabileceklerini herkese göstermiş oldu. Başkent şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan başta sporcularımız, teknik ekibimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Meclisi, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde gerçekleştirdiği olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirerek Çocuk Meclisi Başkanını seçti. Yedi adayın yarıştığı seçimde geleceğin liderleri projelerini meclis üyelerine anlattı, başa baş geçen seçim sonucunda yeni başkan belirlendi. Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren tüm ilkokullardan ikişer öğrencinin yer aldığı Çocuk Meclisi, tanışma toplantısının ardından seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi. Tanışma toplantısında aday olan isimler belirlendi. İkinci oturumda ise adaylar projelerini ve vaatlerini meclis üyelerine sunarak oy istedi. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Süleymanpaşa Çocuk Meclisi toplantısını ziyaret ederek çocuklara başarılar diledi. Utku, 2023 yılı Süleymanpaşa Çocuk Meclisi Başkanı Ömer Kuzey Osmanpaşa’ya plaket vererek bir yıl boyunca yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Daha sonra seçime geçildi. Yedi adayın isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı oy pusulalarını kullanarak oylarını atan Çocuk Meclisi üyeleri, destekledikleri adaya oylarını verdi. Yeni Başkan Eva Akgün oldu Yapılan kapalı oylamada; Ertuğrul İlkokulu öğrencisi Eva Akgün 12 oyla Çocuk Meclisi Başkanı, Birce Aydın 10 oyla 1. Başkan Yardımcısı ve Hafize Zeynep Elçiçek de 5 oyla 2. Başkan Yardımcısı seçildi. Kazanan adaylar, kürsüye gelerek Çocuk Meclisi üyelerine teşekkür etti ve birlikte çalışma sözü verdi.