GENEL - 21 Ekim 2020 Çarşamba 13:11

Başkent’te 7 günlük Covid-19 denetimlerinin üçüncü günü

A
A
A
Başkent’te 7 günlük Covid-19 denetimlerinin üçüncü günü

Ankara’da İçişleri Bakanlığının yayınladığı korona virüs tedbirleri genelgesi doğrultusunda toplu işçi çalıştırılan fabrika ve iş yerleri denetlendi.

Ankara’da İçişleri Bakanlığının yayınladığı korona virüs tedbirleri genelgesi doğrultusunda toplu işçi çalıştırılan fabrika ve iş yerleri denetlendi.


Altındağ ilçesindeki mobilya merkezi olarak bilinen Siteler’de yapılan korona virüs denetimlerine polis, zabıta ve Altındağ Covid-19 Denetim Ekibi’nin yanı sıra Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla da katıldı. 7 gün sürecek sıkı denetimlerin üçüncü gününde denetim başlıca sanayi bölgesi ve fabrika tarzı işletmelerde yapıldı. Kaymakam Cumali ve Başkan Asım Balcı, denetim yaptıkları esnafın kurallara uyduğunu görünce teşekkür ederek, tedbirleri gevşetmemeleri için uyarılarda bulundu.



“Hem kendi sağlığı hem de toplumun sağlığı için bu çok önemli”


Siteler esnafının tedbirlere uyduğu için memnun olan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, ”Esnafımıza ve çalışanlara hatırlatmalarda, ikazlarda bulunmak üzere denetime çıktık. Görüyoruz ki burada vatandaşlarımız, esnaflarımız büyük bir titizlik içerisinde kurallara riayet etmeye çalışıyorlar. İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Ankara Siteler’de bu kurallara uyulup uyulmadığını yerinde görme imkanımız oldu. Vatandaşlarımıza, esnafımıza hatırlatma ve ikazlarda bulunuyoruz. Maske, mesafe, hijyen konusunda bu süreci en hafif, en hızlı şekilde atlatmak için herkesin kurallara riayet etmesi gerekiyor. Hem kendi sağlığı hem de toplumun sağlığı için bu çok önemli. O bakımdan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Lütfen kurallara uyalım, uymayanları tatlı bir dille ikaz edelim” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık" Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat Ayı İhracat rakamlarını değerlendirdi. Başkan Gülsoy, “Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. İçinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde özverili çalışmaları ile bu başarıda imzası olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve ekiplerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. TÜİK verilerine göre 2024 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendiren KTO Başkanı Ömer Gülsoy; "Şubat ayı ihracat rakamlarına göre 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.67, bir önceki aya kıyasla yüzde 9.22 oranında artış yaşanmıştır. Kayseri olarak İthalatımız ise 94 milyon 818 bin dolar olmuştur. Geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 23.81 azalış gerçekleşmiştir. İlk 2 ay toplam ihracatımız 601 milyon 600 bin dolardır" diye konuştu. Kayseri’den 143 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğinin altını çizen Gülsoy, “İhracat pazarlarımız; Irak, Almanya, Avusturya, İsrail, ABD, Suriye, Fas, Birleşik Krallık, Fransa, Belçika’dır” ifadelerini kullandı. Kayseri ihracatının sektörler bazında analizini de yapan Başkan Gülsoy; "Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği sektörlerden; Elektrik ve Elektronik, Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri, Çelik, Tekstil ve Hammaddeleri, Madencilik Ürünleri, Kimyevi Madde ve Mamulleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri gibi sektörlerde artış yaşanırken Demir ve Demir Dışı Metaller, Makine Aksamları, Meyve ve Sebze Mamulleri, Deri ve Deri Mamulleri gibi sektörlerde azalış gerçekleşmiştir" dedi. "İhracatçılarımıza destek verilmesi gerekiyor" Kayseri’nin ihracat başarısının sürdürülebilir olması için desteğe ihtiyaç duyduklarını da belirten Gülsoy; "Sürdürülebilir bir ihracat başarısı için navlun desteği ve döviz dönüşüm desteği başta olmak üzere ihracatçılarımıza destek verilmesi gerekiyor. Bu şekilde ekonomimizin ihtiyacı olan döviz geliri ve enflasyon ile mücadelede de iş dünyası daha etkin rol alacaktır. Önümüzdeki süreçte firmalarımızın ileri teknolojiye adapte olmaları, dijitalleşmeyi gerçekleştirmeleri, yüksek katma değerli ve AB Yeşil Mutabakatı kriterlerine uygun olarak yeşil üretimle daha rekabetçi bir yapıya bürünmeleri elzemdir. Bu zorlu dönemde özverili çalışmaları ile bu başarıda imzası olan tüm ihracatçı üyelerimizi ve ekiplerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
İstanbul TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencileri tasarlayacak 13 yıldan bu yana yerli ve yabancı yüzlerce sporcunun katıldığı uluslararası bir ralli yarışı olan TransAnatolia, kendi alanında bir ilki gerçekleştirerek tekstil ürünleri için özel bir tasarım yarışması düzenledi. Anadolu’nun tarihini, doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürünü barındıran rotalarıyla 2010 yılından bu yana katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatan TransAnatolia Rally Raid için geri sayım başlarken, TransAnatolia bu yıl bir yeniliğe daha imza atıyor. TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencilerine tasarlatacak. TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TransAnatolia’nın tekstil malzemeleri sporcular tarafından her yıl oldukça ilgi görüyor ve keyifle uzun yıllar kullanılıyor. Bu yıl moda tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerin motor sporları dünyasına bakışlarını görebilmek için bir tasarım yarışması düzenlemeye karar verdik. Muazzam işler çıkacağına inancımız tam, tasarımları heyecanla bekliyoruz" dedi. Kayıtların açıldığı tasarım yarışmasında son teslim tarihi 15 Nisan. Finale kalan 3 tasarım seti TransAnatolia sosyal medya hesapları üzerinden 20 Nisan tarihinde halk onayına sunulacak. Yarışmanın birincisi ise 1 Mayıs’ta TransAnatolia web sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden açıklanacak. Yarışmada finale kalan 3 tasarıma 10 bin TL değerinde hediye, finale kalan ve seçilen tasarım setini hazırlayan öğrenciye de 40 bin TL veya değerinde hediye verilecek.