POLİTİKA - 24 Kasım 2021 Çarşamba 10:20

İçişleri Bakanı Soylu’dan Öğretmenler Günü mesajı

A
A
A
İçişleri Bakanı Soylu’dan Öğretmenler Günü mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yayınladığı mesajla Öğretmenler Günü’nü kutladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yayınladığı mesajla Öğretmenler Günü’nü kutladı. Soylu, “Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın her yöresinde görev yapan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.


Bakan Soylu, yayınladığı mesajla Öğretmenler Günü’nü kutladı. Soylu, şehit olan öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğini ifade ederek, “Ne son sözleri ‘Dünyanın bütün çiçeklerini buraya getirin’ olan Şefik öğretmenin ne de hain bir terör örgütünün kurşunlarıyla gencecik yaşlarında şehit düşen Necmettin öğretmenin, Şenay Aybüke öğretmenin ve diğer şehit öğretmenlerimizin ne de yıllarca ücra köylerde tek göz odada beş sınıf okutan, kendi eliyle sobalarını yakan, okul bahçesinde bu devletin bayrağını dalgalandıran çalışan, emekli olmuş veya vefat etmiş hiçbir öğretmenin hakkı, asla ödenemeyecektir” notunu düştü.


“Bugün, terörle başarıyla mücadele edenler de onların öğrencileridir”


İnsansız hava aracı ve şehir hastanesi yapanların vicdanlı ve ahlaklı öğretmenlerin öğrencileri olduğunu söyleyen Soylu, şu cümlelere yer verdi:


“Bugün, terörle başarıyla mücadele edenler de onların öğrencileridir. Trafikte, afette, asayişte can kurtaranlar da onların öğrencileridir. Göçe merhamet gösterenler de onların öğrencileridir. İnsansız hava aracı yapanlar da, şehir hastanesi yapanlar da, orada çalışan doktorlar da onların öğrencileridir. Bu ülkede demokrasinin yükselmesi, milli iradenin önünde hiçbir engel kalmaması için terörden vesayete kadar her tehditle mücadele edenler de yine o fedakar, vicdanlı ve ahlaklı öğretmenlerin öğrencileridir.”


“Şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, bugün aramızda olmayan bütün öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum”


Öğretmenlerin millete rehber olmaya devam edeceğini belirten Soylu, başta Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenler gününü kutlayarak şu ifadeleri kullandı:


“Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bugün verdiğimiz gelecek mücadelesinin en önemli itici güçlerinden biri olan öğretmenlerimiz, emekleri ve yüksek kabiliyetleriyle aziz milletimize rehber olmaya devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın her yöresinde görev yapan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hepsine en derin sevgi ve saygılarımı sunuyor, başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, bugün aramızda olmayan bütün öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yad ediyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na kabul edilen 21 üniversite arasında yer alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansındaki törende; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da yer aldı. Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde, YÖKAK Değerlendirme Takımı 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirmişti. Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsamında değerlendirildi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığa Katkı Sunacak EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’ın yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından yayınlanacak olup üniversite diplomasının uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sunacak. Ayrıca EBYÜ’nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal tanınırlığına katkı sağlayacak. Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilen üniversiteler arasına girme başarısını göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza bu süreçteki özverili çalışmaları için teşekkür ederim.” dedi.
Bayburt Renkli görüntülere sahne olan ’Bahar Turnuvası’ ile lise öğrencileri eğlendiler Geleneksel hale gelen ’Bahar Turnuvası’ ile lise öğrencileri doyasıya eğlendiler, keyifli dakikalar geçirdiler. Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, her yıl Nisan ayında ’Bahar Turnuvası’ adı altında 24 sınıfın katılımıyla futbol turnuvası düzenleniyor. Öğretmenlerin, öğrencilerle yer yer karşı karşıya gelip, maç yaptığı turnuvada hem öğrenciler keyifli vakit geçiriyorlar, hem de gönüllerince eğleniyorlar. Öğretmenlerin top koşturduğu, hakemlik yaptığı futbol turnuvası renkli görüntülere sahne olurken, turnuvayla öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması, öğrencilerle öğretmenlerin kaynaşması amaçlanıyor. 24 sınıfın katılımıyla gerçekleşen turnuvada sona kalan takımla öğretmenler rakip olarak maç yapıyorlar. Turnuva sonucunda galip gelen takıma kupa ve madalyaları veriliyor. Okul yemekhanesinde yemeklerini yedikten, karınlarını doyurduktan sonra öğlen arasında futbol oynayan öğrenciler, enerjilerini top koşturarak atıyorlar. Öğlen arasını eğlenceli bir şekilde geçiren öğrenciler daha sonra formalarını çıkarıp ders saatinde sınıflarına geçiyorlar. Yaklaşık 1 ay süren ’Bahar Turnuvası’ tüm öğrenciler tarafından yoğun ilgi görürken, okulun öğretmenleriyle diğer öğrenciler saha kenarında desteklediği takıma tezahüratlarda bulunarak, destek veriyorlar. Bugün okulun 2 farklı şubesi arasında da maç organize edildi. Kıyasıya mücadele eden takımlardan yeşil takım, rakibi turuncu takımı 4-1 yendi. Dostça, centilmence mücadele eden öğrenciler turnuva sonunda birbirlerine sarıldılar, maçı kaybeden öğrenciler kazanan arkadaşlarını tebrik ettikten sonra ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflarına geçtiler. Keyifli bir maç izlediğini söyleyen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yusuf Yazıcı, ’Bahar Turnuvası’ ile dolu dolu 1 ay geçirdiklerini, hem top koşturup hem de arkadaşlarına destek verdiklerini belirterek, turnuvada emeği geçen öğretmenlerine teşekkür etti.
Erzincan Havalı Silahlar Bölgesel Egemenlik Kupası müsabakaları Erzincan’da düzenlendi Erzincan, Havalı Silahlar Bölgesel Egemenlik Kupası müsabakalarına ev sahipliği yaptı. Düzenlenen müsabakalarda Erzincanlı sporcular başarılarıyla göz doldurdu. Erzincanlı sporculardan; Büyük erkekler havalı tüfek disiplininde Yusuf Karabina birinci, Yiğit Geçim ikinci oldu. Genç erkekler havalı tüfek disiplininde Galip Berat Afal yeni Türkiye rekorunu kırarak Türkiye şampiyonu oldu. Kerim Can Karanlık ikinci oldu. Yıldız erkekler havalı tüfek disiplininde Berat Kütük üçüncü oldu. Yıldız (B) erkekler havalı tüfek disiplininde Yüksel Yağız Yıldız birinci, İsmail Yusuf Korkmaz ikinci, Resul Efe Kocatürk üçüncü oldu. Genç erkekler havalı tabanca disiplininde Harun Raşit Arıtaş birinci, Ömer Faruk Karanlık üçüncü oldu. Büyük bayanlar havalı tüfek disiplininde Elif Zeynep Geçim ikinci oldu. Genç bayanlar havalı tüfek disiplininde Nas Ebrar Mühürdaroğlu birinci, Elif Melike Polat ikinci oldu. Yıldız bayanlar havalı tüfek disiplininde Nisanur Özatalay ikinci, Eylül Zeynep Çukadar üçüncü oldu. Yıldız (B) bayanlar havalı tüfek disiplininde Melek Aymina Gülırmak birinci, Öykü Begüm Eren ikinci, Aynur Zümra Çelik üçüncü oldu. Genç bayanlar havalı tabanca disiplininde Zeynep Sümeyye Karakaş birinci oldu. Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu müsabakada yarışan sporcu ve antrenörlerini tebrik etti.