ASAYİŞ - 13 Haziran 2018 Çarşamba 09:24

Kanlı pusuda 4 sanığa müebbet hapis

A
A
A
Kanlı pusuda 4 sanığa müebbet hapis

Ankara’da geçtiğimiz yıl meydana gelen cinayete ilişkin açılan davada, 4 sanığa "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Ankara’da geçtiğimiz yıl meydana gelen cinayete ilişkin açılan davada, 4 sanığa "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.


Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasına göre olay, 16 Haziran 2017’de Mamak ilçesindeki Tıp Fakültesi Caddesi üzerinde meydana geldi. Aracıyla seyir halinde olan Nizamettin Arlı, bir pide fırınının önünde durup araçtan indiğinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Ön plakası olmayan 55 plakalı araç içinden açılan ateş sonucu yaralanan Nizamettin Arlı, yere yığıldı. 112 acil servis ekiplerince hastaneye kaldırılan Arlı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



Saldırının yaşandığı yerin etrafında iki tur


Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan polis, saldırının gerçekleştirildiği aracın plakasının çalıntı olduğunu belirledi. Güvenlik kameralarını mercek altına alan polis, saldırganların bir otoparktan araç ile çıktığını, Talatpaşa Bulvarı Cebeci Ortaokulu istikameti yanından maktulün aracının park halinde olduğu yere doğru gittiğini tespit etti. Maktulün bu esnada pide fırınının içinde olması üzerine saldırganların, fırının etrafında iki tur attığı, ardından da saldırıyı gerçekleştirip kaçtığı belirlendi.


Cinayetin yaşandığı yerdeki baz istasyon kayıtları tek tek incelendi. Yapılan çalışmalarda Fatih K., Mehmet Ali B., Sezer C., Uğur N., Enver N., Ali A., Baybora H. ve Halil İbrahim G.’nin isimlerine ulaşıldı. Enver N., dışındaki şüpheliler gözaltına alınırken, cinayetin husumetten kaynaklandığı, cinayetin firari Enver N.’nin işlediği ortaya çıktı. 8 sanık hakkında açılan iddianamede, "Şüphelilerin maktulü gün içerisinde takip etmeleri, birbirleri ile iletişim halinde olmaları ve suçta kullanılan aracın plaka ve tescil bilgilerinin güvenlik kameralarından tespit edilememesine matuf olarak ön plakasının olmamasının, arka plakalığında takılı olan plakanın çalıntı olmasının ve suçta kullanılan araç içerisinde tüfek bulundurulmasının kasten öldürme suçunun taammüden işlendiğini gösterdiği, bu suretle tüm şüphelilerin fikir ve irade birliği içerisinde kasten öldürme suçuna iştirak halinde taammüden işledikleri değerlendirilmiştir" tespitine yer verildi.



4 sanığa müebbet hapis


Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşması görüldü. Davaya tutuklu sanıklar Fatih K., Mehmet Ali B., Sezer C., Uğur N., ile tutuksuz sanıklar Ali A., Baybora H. ve Halil İbrahim G. katıldı. Söz hakkı verilen sanıklar, suçsuz olduklarını öne sürerek beraat talebinde bulundu. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Fatih K., Mehmet Ali B., Sezer C. ve Uğur N.’yi "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. İndirime giden mahkeme, cezayı müebbet hapse çevirdi. Tutuksuz sanıklar Ali A., Baybora H. ve Halil İbrahim G. hakkında beraat kararı veren mahkeme, firari durumdaki sanık Enver N.’nin dosyasının ayrılmasına hükmetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.