GENEL - 03 Ocak 2018 Çarşamba 18:13

Milli sporcular Şühedanın izinde Sarıkamış’ta

A
A
A
Milli sporcular Şühedanın izinde Sarıkamış’ta

Gençlik ve Spor Bakanlığının, ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganıyla başta Sarıkamış olmak üzere 81 ilde düzenleyeceği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı”na Türkiye’yi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil eden birçok milli sporcu da katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganıyla başta Sarıkamış olmak üzere 81 ilde düzenleyeceği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı”na Türkiye’yi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil eden birçok milli sporcu da katılacak.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıldönümünde ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganıyla başta Sarıkamış olmak üzere 81 ilde “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” düzenleyecek. 81 ilde 5-6-7 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü’nde yaklaşık 30 bin genç ecdadı için yürüyecek. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katılacağı organizasyonda Türkiye’yi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil eden milli sporcular da yer alacak.


Samsun’da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan İlhan Çıtak, 2017’de Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı’nın kaptanı Osman Çakmak, milli cimnastikçiler Tutya Yılmaz ve Ferhat Arıcan, milli atletler Kıvılcım Kaya Salman, Tayfur Salman ile milli güreşçiler Metehen Başar ve Cenk İldem ecdadı anmak için Sarıkamış’ta olacak.



“Burada Bulunmak Milli Bir Sporcu İçin Gurur Verici”


2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda artistik cimnastikte mücadele eden ve Türkiye’nin cimnastik tarihinde olimpiyatlara katılan en genç sporcu olarak tarihe geçen Tutya Yılmaz, 90 bin şehidimizi Sarıkamış’ta anmak için hazır bulunacaklarını söyleyerek, “Bugün burada bulunmak bir Türk genci ve milli bir sporcu olarak bana büyük bir gurur veriyor” dedi.


Uluslararası organizasyonlarda İstiklal Marşımızı dünyaya dinletmek için var gücüyle çalışmaya devam edeceklerini belirten milli sporcu, “Zaferler, destanlar ve kahramanlık hikayeleri ile dolu olan şanlı tarihimiz en kıymetli pusulamız. Kahraman şehitlerimizin kanları ile can verdikleri vatanımız, bayrağımız bizlere emanet. Bu vesileyle vatan uğruna canını feda eden kahraman şehitlerimize şükranlarımı sunuyor ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.



“Bayrağımızı En Yüksekte Dalgalandırmanın Mücadelesini Veriyoruz”


Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda birinci olan Ampute Futbol Milli Takımı’nın kaptanı Osman Çakmak ise "Ecdadımıza vefa duygusuyla, onların ne koşullarda bizlere bir vatan bıraktığını daha iyi idrak etmek amacıyla aziz hatıralarına hürmetimizi göstermek için biz de Sarıkamış’ta şehitlerimizi anma töreninde hazır bulunacağız” açıklamasını yaptı.


Güneydoğu gazisi olan Çakmak, böyle önemli bir organizasyonda yer almanın gurur verici olduğunu belirterek, “Eğer bugün ülkemizde huzur içinde yaşıyorsak, bunu tarih boyunca vatanın birliği için gözünü kırpmadan canını feda eden kahramanlarımıza borçluyuz. Bize bu vatanı emanet eden kahramanlara layık olabilmek için bizler de üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ve ay yıldızımızı en yüksekte dalgalandırmanın mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.



103’üncü Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı


Sarıkamış’ta düzenlenecek Anma Programı, 5 Ocak Cuma günü şehit ve gazi aileleri onuruna verilecek yemekle başlayacak. Sarıkamış Kazım Karabekir Camii’nde okunacak mevlidin ardından, Sarıkamış 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda bir anma programı düzenlenecek ve sonrasında da meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek.


Anma Programı’nın ikinci günü olan 6 Ocak’ta ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kardan heykeller sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Aynı günün akşamında Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki meşaleli kayak gösterisi düzenlenecek.


Etkinliğin son günü olan 7 Ocak Pazar günü ise Kızılçubuk Zirve ile Yukarı Sarıkamış Şehitliği arasında “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” Anma Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ndeki anma töreni sonrası, 103’üncü Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programları Solotürk gösterisi ile sona erecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaşıyor. A’dan Z’ye hemen herkesin ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan projeler arasında bilhassa Ilıca Mahallesi’nde bulunan Pulur Çayı’nın ıslahı da dikkatlerden kaçmıyor. Tavlaşoğlu, göreve geldiklerinde Ilıca’nın tam ortasından geçen Pulur Çayı’nın sel ve taşkın risklerine karşı ıslahının yapılacağını, buranın halkın dinlenme ve mesire alanı olacağını söyledi. Yapılacak çevre düzenlemesi sayesinde vatandaşların buralardan istifadesinin sağlanacağını dile getiren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, “Büyükşehir Belediyesinin de destekleri ile Pulur çayının etrafında halkın oturup dinleneceği kamelyalar ve çocuk oyun alanları kuracağız. Yıllarca Ilıca’da piknik yapmak için mesire alanlarını kullanan vatandaşlarımız, Pulur çayının çevresine yapacağımız çağdaş makyajla, görsel güzelliğe sahip bir alanda dinlenme imkanı bulabilecekler. Emsalleri batı illerinde var olan dere ıslahlarının daha da güzelini Ilıca’ya kazandırmak istiyoruz. Nasip olur 31 Mart tarihinde halkımız bize yetki verirse en kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu. “Ilıca yeni çarşı yolu ana artere bağlanacak” Cumhur ittifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, Ilıca gezilerinde sürekli olarak gelen talepler arasında Yeni Çarşı yolunun ana artere bağlanma talepleri geldiğini de hatırlattı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı hazırlanan Yeni Çarşı yolunun seçimlerin ardından ana artere bağlanacağını söyleyen Tavlaşoğlu, “Ilıca Bahçelievlerde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla birlikte Yeni Çarşıda oluşan yoğunluk yolun ana artere bağlanmasını zaruri hale getirecek. Böylelikle Yeni Çarşı esnafının ticari aksı da istenilen düzeye ulaşmış olacak. Bu yol üzerinden toplu ulaşım araçlarının geçmesi ile de çarşı ekonomik canlılığını kazanmış olacaktır.” dedi.