GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 10:38

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’tan Prof.Dr. Şengör’ün açıklamalarına tepki

A
A
A
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’tan Prof.Dr. Şengör’ün açıklamalarına tepki

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, "Osmanlı bir Balkan devletiydi.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, "Osmanlı bir Balkan devletiydi. Osmanlının konuştuğu dil Balkan diliydi" açıklamasında bulunan Prof. Dr. Celal Şengör’e "Osmanlıyı aşağılamaya çalıştı" diyerek tepki gösterdi.


Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, Prof Celal Şengör’ün yaptığı açıklamaların bu millete bir hakaret olduğunu ileri sürerek, "Osmanlı Devletine ‘imparatorluk’ olduğunu söyleyerek birinci hakaretini yapmış, devleti aliyi emperyalist olarak göstermiştir. İkinci hakaretinde ise Osmanlı Devleti’nin Anadolu devleti olmadığını ve Balkanlara ait bir devlet olduğunu dahi dilinin bir Balkan dili olduğunu söylemiş Anadolu’nun bağrı Söğüt’te kurulan bu eşsiz devleti ve medeniyeti tahkir etmeye çalışmıştır. Kendisi art niyetli değilse Osmanlı’ya karşı bir husumeti yoksa bu iddialar neyin nesidir? Her fırsatta geçmişine küfreden hakaret eden hainlere şahit oluyoruz. Bıkmadılar bu Osmanlı düşmanlığından. Bunların ne Osmanlı’dan ne de Cumhuriyetten nasiplenemediği apaçık ortadadır" dedi.


"Dışkı yemesiyle gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör bu kez çok farklı şekilde Osmanlı’ya karşı bir halt yemiştir. Bu yediği halt dışkı yemeğe benzemiyor" diyen Kadir Canpolat, açıklamasında şunları söyledi:


"Söz konusu Osmanlı, bizim ecdadımızdır. Ananelerimizi ve törelerimizi bir kenara koyamayız. Türkiye’yiz çok şükür ama Osmanlı’ya da hakaret etmeyeceğiz. Ecdadımızın ve Anadolu şehitlerimizin tamamının kemiklerini sızlatmıştır. Bu şahsiyetin anormal davranışları bir ilk değildir. Dini ve kimliği mübhem olan bu tipler topluma telafisi olmayacak kin ve nefret sarf etmektedir. Bu ve benzeri dışkı yiyen ve kendi ecdadına iftira atacak kadar haltlar karıştıran sözde eğitim ve bilim insanını kınıyor yüce milletimizin taktirine havale ediyoruz."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.