KÜLTÜR SANAT - 14 Ağustos 2022 Pazar 11:46

Pursaklar yaz konserlerinde "Ankara" rüzgarı esti

A
A
A
Pursaklar yaz konserlerinde "Ankara" rüzgarı esti

Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen yaz konserlerinde bu hafta sahne alan Veli Erdem Karakülah, Ankara oyun havaları ile vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen yaz konserlerinde bu hafta sahne alan Veli Erdem Karakülah, Ankara oyun havaları ile vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı.


Şehit Salim Akgül Amfi Tiyatrosu’nda her hafta birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı yaz konserleri ile vatandaşlar dolu dolu bir ağustos ayı geçiriyor. Yaz Konserlerinin üçüncü haftasında ilk olarak Ahmet Ozan’ın sahne aldığı konserde daha sonra Veli Erdem Karakülah sahneye çıktı. Konser alanını hınca hınç dolduran müzikseverler, Ankara oyun havaları ile coşku dolu bir yaz akşamı geçirdi. Dinleyiciler arasında yer alan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de şarkılara eşlik etti.



“Hemşehrilerimizin kültür ve sanatı her yönüyle yaşayabilmeleri için farklı etkinlikler düzenliyor ve planlıyoruz”


Pursaklar yaz konserleri ile vatandaşlarla birlikte keyif dolu bir akşam yaşadıklarını ifade eden Başkan Çetin, "Hemşehrilerimizin ilçemizde kültür ve sanatı her yönüyle yaşayabilmeleri için farklı etkinlikler düzenliyor ve planlıyoruz. Önümüzdeki hafta cumartesi de Pursaklar yaz konserleri ile birbirinden değerli sanatçılarımızı Şehit Salim Akgül Parkı Amfi Tiyatrosu’nda ağırlayacağız. Tüm hemşehrilerimizi bu hafta olduğu gibi önümüzdeki hafta da bu büyük coşkuyu yaşamaya davet ediyorum’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.