GENEL - 14 Eylül 2019 Cumartesi 11:33

Sesli çocuk kitapları 172 bin çocuğa ulaştı

A
A
A
Sesli çocuk kitapları 172 bin çocuğa ulaştı

Çankaya Belediyesi, basılı olarak 500 bin adet dağıttığı çocuk kitapları serisini, internet ortamında 172 bin kişiye ulaştırdı.

Çankaya Belediyesi, basılı olarak 500 bin adet dağıttığı çocuk kitapları serisini, internet ortamında 172 bin kişiye ulaştırdı.


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in çocuklara yönelik en önemli hizmetlerinden biri olan Çankaya Çocuk Kitapları Serisi, Çankayalı çocuklar başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen taleplerle birlikte yurttaki diğer çocuklara da ulaşırken, internet ortamındaki “Sesli Çocuk Kitapları Serisi” de 172 bin çocuğa ulaştı.


Çankaya Belediyesinin Bilim Hikayeleri, Tükenmez Hayatlar ve Tükenmez Kitaplar adlı çocuk kitabı serileri seslendirilerek belediyenin internet sayfasındaki yerini aldı. Elektronik ortamda bugüne kadar 172 bin çocuk sayfaya erişim sağladı. 3 set ve toplam 26 adet kitaptan oluşan serileri basılı olarak Türkiye’nin en ücra köy okulları da dahil olmak üzere binlerce çocuğa ulaştıran Çankaya Belediyesinin elektronik ortamda sağladığı bu hizmet de büyük ilgi gördü.


Çankaya Belediyesinin www.cankaya.bel.tr adresinden ulaşılabilecek Sesli Çocuk Kitapları Serisi içinde Bilim Hikayeleri Serisi öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini amaçlıyor. Rüzgarın oluşması, çikolatanın erimesi, yer çekimi, havanın dolaşımı, sesin oluşması gibi merak edilen bilimsel konuların anlatıldığı eserler arasında, ‘Arni Rüzgarı Merak Ediyor’, ‘Çikolatam Neden Eriyor?’, ‘Tim, Elma ve Yer çekimi’, ‘Didi Enerji İstiyor’, ‘Riki’nin Robotu’, ‘Kanatlının Pusulası’, ‘Kuki Donmuş Gölde’, ‘Uçan Balonlar’, ‘Eğlencenin Sesi’, ‘Hava Her Yerde’ adlı 10 farklı kitap yer alıyor.


Dünya Klasikleri Serisi Başlığı Altında ise ‘Ağustos Böceklerinin Şarkısı’, ‘Bencil Dev’, ‘Bremen Mızıkacıları, ‘Son yaprak’, ‘Yaşıyor Yaşamıyor’, ‘Yeni Yıl Hediyesi’ kitapları yer alıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş’ın konuğu MKE Ankaragücü Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında yarın MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Teknik Direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran siyah-beyazlılarda takımın başında Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe olacak. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, yarın 20.00’de Tüpraş Stadyumu’nda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Geride kalan 32 haftada 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi alan siyah-beyazlılar, 48 puanla 4. sırada bulunuyor. Konuk ekip ise 8 galibiyet, 13 beraberlik, 11 mağlubiyetle topladığı 37 puanla 13. sırada yer alıyor. Takım Serdar Topraktepe’ye emanet Geçtiğimiz hafta iç sahada alınan 1-1’lik Samsunspor beraberliğinin ardından Beşiktaş’ta Portekizli teknik adam Fernando Santos’la yollar ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından Ankaragücü maçında siyah-beyazlı takım, Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe’ye emanet olacak. Kartal, bu sezon 3 müsabakaya yine Topraktepe yönetiminde çıkmış ve 1 mağlubiyet, 2 galibiyet elde etmişti. 5 maçtır galibiyete hasret Siyah-beyazlılar, ligde 5 maçtır 3 puana hasret durumda. Söz konusu süreçte sırasıyla Galatasaray’a 1-0, Gaziantep FK’ya 2-0 ve Antalyaspor’a 2-1 kaybeden Beşiktaş, Başakşehir ile Samsunspor’la da 1-1 berabere kaldı. Kara Kartal, son galibiyetini 27. haftada İstanbulspor’a karşı 2-0’lık skorla almıştı. Sakatların son durumu Siyah-beyazlı takımda Semih Kılıçsoy ve Mert Günok sakatlıklarından dolayı MKE Ankaragücü’ne karşı forma giyemeyecek. Bir süredir sakatlıkları sebebiyle Salih Uçan, Onur Bulut, Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku’nun durumları ise son kontrollerin ardından belli olacak. 4 oyuncu sınırda Beşiktaş’ta 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Jonas Svensson, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, yarın kart görmeleri halinde bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.