GENEL - 22 Kasım 2019 Cuma 09:51

Sivrihisar’dan Ankaralılara davet

A
A
A
Sivrihisar’dan Ankaralılara davet

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Ankaralıları ilçesine davet ederek, “İlçemizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini sadece 45 dakika uzaklıktaki Ankaralı komşularımızın daha yakından tanımasını istiyoruz.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Ankaralıları ilçesine davet ederek, “İlçemizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini sadece 45 dakika uzaklıktaki Ankaralı komşularımızın daha yakından tanımasını istiyoruz. Gelin tanış olalım” dedi.


Eskişehir’in en büyük ilçesi Sivrihisar, aynı zamanda Ankara’ya komşu bulunuyor. Ankara’ya yakınlığıyla yeni bir gezi destinasyonu olmaya aday olan Sivrihisar, medeniyetlerin beşiği Anadolu’nun da kesişme noktasında. Ankara’dan Ege’ye geçişlerde mutlaka önünden geçilen bu şirin ilçenin daha da yakından tanınması için Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü girişim başlattı. Sivrihisarlı Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım’ mısralarıyla Ankaralılara seslenen Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar için Nasreddin Hoca’nın ‘dünyanın merkezi’ söylemini de kullanıyor. "İlçemizin en önemli değerlerinden biri olarak tüm dünya tarafından tanınan Nasreddin Hocamızın sözleriyle ‘dünyanın merkezi’ Sivrihisarımıza tüm Ankaralıları bekliyoruz. İlçemizin özellikle hafta sonları ailecek güzel bir gün geçirmek isteyenlerin vazgeçilmezi olacağına inanıyoruz. Doğası, kültürü, tarihi, birbirinden lezzetli yemekleriyle iddialıyız" diyen Yüzügüllü, ziyaretçilerin keyifli bir gezi programı yaşayacağını söyledi.



Ulu Camii, Pessinus Antik Kenti, muska baklava


Başkan Yüzügüllü şöyle konuştu:


”Selçuklular dönemine ait UNESCO Dünya Mirası yedek listesinde bulunan Ulu Camii, tarihi Ermeni kilisesi, ilçenin sembolü olan Saat Kulesi Seyir Terası, Türkiye’nin ilk açık hava heykel müzesi, Alemşah Kümbeti, Aziz Mahmut Hüdai Camii, Kılıç Mescidi, Frigya’nın en önemli kentlerinden biri olan Pessinus Antik Kenti, ilk Bakanlar Kurulunun toplandığı Zaimağa Konağı mutlaka görülmesi gereken bazı noktalardan. Anadolu’da ilk yerleşim yeri olma özelliği taşıyan ilçemiz gelenek ve görenekleri, yöresel yemekleri, özellikle coğrafi işaret almış muska baklavası, el sanatları, takıları, kıyafetleri ile ülkemize bir miras. Nasreddin Hocası, Yunus Emresi, Hızır Beyi, camileri, hanları, hamamları, çeşmeleri, tarihi evleri, sokakları ile yaşatılan bir tarih. Bu tarihi kültür hazinesini keşfetmek isteyen tüm Ankaralı komşularımızı ilçemize davet ediyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan İhsan Kurnaz: "Doğayı ve çevreyi koruyacak nesilleri İlkadım’da yetiştireceğiz" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda İlkadım Belediyesi olarak önemli yatırımlar yapacağız" dedi. İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (Tap) Derneği tarafından başlatılan “Atık Pil Toplama Projesi”ne İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri destek verdi. Atık pillerin doğayı kirletmemesi ve dönüşüme kazandırılması amacıyla; çevreye büyük oranda zarar veren ve kullanım süreleri dolmuş atık piller ile ilgili “Atık Pil Toplama Projesi” başlatan İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, resmi kurum ve okullara bıraktığı atık pil toplama noktalarından çıkan piller düzenlenen program dahilinde toplanıyor. Bu kapsamda İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrenciler farkındalık oluşturarak 10 kilo atık pil topladı. "Geri dönüşüme her zaman destek vereceğiz" Çevre ve insan sağlığı için atık pillerin düzenli şekilde toplanması gerektiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Atık pillerin toplanması konusunda farkındalık sağlamak amacıyla okullarımızda atık pillerini bırakarak kampanyaya destek olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Unutmamalıyız ki; atık pillerin çöpler vasıtasıyla toprağa karışması, denizlere, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Bu sebeple atık pillerin geri dönüşüme katılması, çevremiz ve geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Yarının umudu çocuklarımıza temiz bir çevre bırakabilmek ve ekonomimize destek olmak için İlkadım Belediyesi olarak geri dönüşüme her zaman destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Duyarlı öğrencilere teşekkür etti Çevreye gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı okula bir ziyaret gerçekleştiren İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Süleyman Tanrıseven de Okul Müdürü Hamza Sofuoğlu ile birlikte öğrencileri tebrik etti.
Adıyaman Milletvekili Kurt, Koçali Barajı ile ilgili iddiaları yalanladı AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Resul Kurt, Koçali Barajı’nın iptal edildiği iddialarıyla ilgili iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Adıyaman’da tarımsal üretimde büyük bir önemi olan Koçali Barajı’nın hem ülke ekonomisine hem de Adıyaman ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Milletvekili Kurt, "Koçali projesinin iptal edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Koçali Baraj İnşaatına 21.11.2014 tarihinde başlanmıştır. Gövde sıyırma kazıları, dolusavak, derivasyon tüneli, batardo, ulaşım yolu, Bulam tüneli ve gövde kaya dolgu imalatlarına başlanmıştır. İşin devam sırasında baraj sol sahilinde muhtelif noktalarda heyelanlar meydana gelmiştir. Sonrasında iyileştirme önlemlerinin alınması ve heyelandan etkilenen yapıların yer değişikliğinin yanı sıra derivasyon tünelinin uzatılması gibi önlemler hakkında DSİ 20.Bölge Müdürlüğü ve ilgili Daire Başkanlıklarınca çalışmalar yapılmaktadır. Ancak, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında USGS tarafından yapılan hesaplamalara göre yaklaşık olarak 0,48 g ivme değerine maruz kaldığı görülmektedir. Bölgenin depremsellik durumunun değişmesinden kaynaklı mevcut Koçali Barajı Sismik Tehlike Analiz Raporu güncellenmekte olup güncel sismik parametreler kullanılarak yapılara ait stabilite hesapları yenilenmektedir. Oluşan depremler sonrasında bahse konu çalışmalara ivedilikle başlanılmış olup sonuçlanması akabinde inşaat çalışmalarına devam edilecektir. Koçali Sulaması Yaklaşım Kanalı ve Tüneli işinde yüzde 68 fiziksel gerçekleşme sağlanmış olup inşaat çalışmaları devam etmektedir. Koçali Barajı Ana İletim Hattı ve Sulaması işinde ise yüzde 17 fiziksel gerçekleşme sağlanmış olup çalışmalara devam edilmektedir. Aynı iş muhtevasında devam eden çalışmalar kapsamında 21 köyde toplam 25 bin 14 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışması yapılacaktır. 2014 yılında 4 bin 568 hektar alanın tescil edilerek arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması hedeflenmektedir. Adıyaman Koçali İçme Suyu Tesisleri işinin projeleri tamamlanmış olup önümüzdeki dönemde ihale edilmesi planlanmaktadır” dedi.