SAĞLIK - 11 Haziran 2021 Cuma 09:14

TÜSİAV’dan HASVAK Kurucu Genel Başkanı Engin Öztürk’e şükran belgesi

A
A
A
TÜSİAV’dan HASVAK Kurucu Genel Başkanı Engin Öztürk’e şükran belgesi

HASVAK-Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı’nı ziyaret eden Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) yetkilileri, HASVAK Kurucu Genel Başkanı Engin Öztürk’e “Şükran Belgesi” takdim etti.

HASVAK-Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı’nı ziyaret eden Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) yetkilileri, HASVAK Kurucu Genel Başkanı Engin Öztürk’e “Şükran Belgesi” takdim etti.


Gerçekleştirilen ziyarette TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, Verimlilik Platformu Başkanı Kutlu Tamay, Hukuk Platformu Başkanı Celalettin Solmaz, Engin Öztürk ve HASVAK yetkilileriyle bir araya geldi.


HASVAK Kurucu Genel Başkanı Öztürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vakıf olarak özellikle çocuk ve gençlere yönelik projeler geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.


“Çocuk ve gençler bizim için çok değerli. Onların hayatlarına fayda sağlayabilmeyi önemsiyoruz” diyen Öztürk, “Küçük Ellerin Size İhtiyacı Var sloganımızda ifade ettiğimiz gibi Hastanelerde yatan çocuklarımızı ziyaret ederek, onların eksiklerini tamamlıyoruz. Hâlihazırda hastanede yatmakta olan çocuklarımız özellikle çamaşır, bez, yatak koruyucusu ve çeşitli eğitim malzemelerine ihtiyaç duyuyor. Şu an için çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek bizim için öncelikli” ifadelerini kullandı.


HASVAK’ın hasta ve hasta yakınlarına yardım amacıyla yürüttüğü çalışmaların çok değerli olduğunu söyleyen TÜSİAV Başkanı, Engin Öztürk’e teşekkür ederek, “Sivil toplum işi, gönül işidir. Bizlerin bu ülkeye borcu var. Bizler Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri olarak yaşadığımız sürece, bu borcu ödemek için elimizden geleni yapmaya gayret gösterip bu ülke için çalışmaya devam edeceğiz. Engin Öztürk Gönüllü çalışmaların duayenidir, bizler gönüllülüğü ondan öğrendik, O hepimizin Öğretmenidir” dedi. TÜSİAV Verimlilik Platformu Başkanı Kutlu Tamay da, HASVAK tarafından yürütülen çalışmaların herkes için çok değerli olduğunu belirterek, “Engin Hanım, Ankara’da sivil toplum denilince akla gelen ilk isimlerden. Daha uzun yıllar Engin Hanım’ın topluma hizmetlerini göreceğiz” diye konuştu. TÜSİAV Hukuk Platformu Başkanı Celalettin Solmaz ise, “Engin Başkanım çok kıymetli. Onu tanımaktan şeref duyduk. Tecrübesi ve donanımıyla bize her zaman örnek ve destek oluyor, kendisine sonsuz saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Üniversite öğrencileri, Mudanya’nın tarihini yakından inceledi Mudanya Belediyesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mimarlık fakültesi öğrencilerini ilçede ağırladı. Proje kapsamında Mudanya’nın tarihi yapılarını ziyaret eden öğrenciler, araştırmalarını sanal sergi yoluyla duyuracak. Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen “Bizans ve Osmanlı Dönemi Yapılarının Mimari Karşılaştırmaları” projesi kapsamında mimarlık fakültesi öğrencileri Mudanya, Kumyaka ve Tirilye’yi ziyaret etti. Öğrenciler, projeyi yürüten akademisyenler eşliğinde Kumyaka Baş Melekler Kilisesi, Tirilye Kültür Merkezi, Taş Mektep, Dündar Evi, Kemerli Kilise, Fatih Cami ve Tirilye Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Tarihi gezinin ardından öğrenciler tarafından elde edilen sonuçlar, sanal sergi yoluyla duyurulacak. Araştırma projesi kapsamında birçok gezi düzenlediklerini ifade eden ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Yoncacı, “Araştırma projesi kapsamında Osmanlı ve Bizans eserlerinin öğrenciler tarafından münakaşa edildiği, gelişimlerin, devamlılıkların ve kesintilerin konuşulduğu bir araştırma projesi gerçekleştirdik” dedi. İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Bilge Ar, projenin lisansüstü öğrencilerin eğitimi ve ağ oluşturmasıyla ilgili olduğunu belirterek, “Gezilerde öğrencilerimiz kendi uzmanlık alanlarına göre aralarında bilgi alışverişi sağlıyorlar” diye konuştu. İki senedir devam eden program kapsamında öğrencilere çeşitli görevler verdiklerinin de altını çizen Ar, “Bu görevler kapsamında öğrencilerimiz hem görsel olarak hem de yapacakları arşiv araştırmalarıyla hazırlayacakları bilgi verici posterleri sanal bir sergi ile tamamlayacaklar” şeklinde ifade etti. Proje çerçevesinde İstanbul, Bursa ve Tirilye gezisi gerçekleştirdiklerini ifade eden İTÜ Mimarlık Tarihi öğrencisi Ömer Faruk Ulusoy, Osmanlı ve Bizans miraslarını inceleyerek, proje de yer alan konular kapsamında gerçekleştirecekleri sergiye hazırlandıklarını söyledi. Gerçekleşen geziye Mudanya Belediye Meclis üyeleri Nilgün Arslanoğlu, Jale Büyükurgancı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri de eşlik etti.