GENEL - 31 Mart 2020 Salı 15:02

65 yaş üstü bireylerin evine bakım ve temizlik hizmeti

A
A
A
65 yaş üstü bireylerin evine bakım ve temizlik hizmeti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kovid-19 salgınını önleme kapsamında yardım hizmetlerini sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kovid-19 salgınını önleme kapsamında yardım hizmetlerini sürdürüyor. YADES Projesi kapsamında ihtiyacı olan 65 yaş üstü bireylerin evlerinde bakım onarım ve temizlik hizmeti gerçekleştiriliyor.


Büyükşehir Belediyesi, Kovid-19 salgınını önleme kapsamında çalışmalarını sürdürürken, yalnız yaşayan 65 yaş üstü bireylerin evlerinde de can güvenliğini tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için hizmet veriyor. Yaşlı Destek Projesi (YADES) kapsamında uzman gerontologlar eşliğinde evlerde yapılan incelemelerin ardından 65 yaş üstü bireylerin yaşam şartlarını kolaylaştıracak yenileme ve düzenlemeler yapılıyor. Yalnız yaşamak zorunda kalan bireylerin evde karşılaşabileceği tehlikeli unsurları ortadan kaldırarak can güvenliği tedbirlerini alan ekipler, evin detaylı temizliğini de gerçekleştiriyor.



Felçli yaşlı kadının evi temizlendi


Başkan Muhittin Böcek’in talimatıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı uzman temizlik personeli son olarak 85 yaşındaki felçli hasta Durkadın Pat’ın evinde detaylı temizlik gerçekleştirdi. Öncelikle temizlik personelleri tarafından Durkadın teyzenin maskesi takılarak bulunduğu oda dip tırnak temizlendi. Ardından ev havalandırılarak köşe bucak silindi, tozları alınarak dezenfekte edildi. Ekiplerin bir diğer adresi Anafartalar Caddesi’nde yaşayan Halil Halit Akyüz (86) ve Saniye Akyüz (85) çiftinin evi oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Çocuklar bu dönerciden mutlu döndü İzmir’de döner ustası Emre Koca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gün boyu ücretsiz döner dağıttı. Yaklaşık 700 çocuğa bayram dolayısıyla döner ikram eden Koca, çocukların bayramını kutladı. İzmir’in Konak ilçesinde yaklaşık 30 yıldır döner işi yapan Emre Koca (48), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları unutmadı. İşletmede bugün çocuklara ücretsiz ikram edilmek üzere 45 kilogram döner takıldı. Hazırlanan dönerler yaklaşık 700 çocuğa ikram edildi. Çocuklar hem karnını doyurdu hem de çalan müziklerle eğlencenin tadını çıkardı. “Çocuklar bizim geleceğimiz” Çocukları döner yemeye çağıran döner Ustası Emre Koca, “Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı. Bütün çocuklar döner, ayran, bayrak hediyemizdir. Çıkın gelin. Çocukları seviyoruz, onlar bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Biz ustamızdan böyle gördük, onu devam ettirmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. Hem 23 Nisan’da hem de 29 Ekim’de ikramda bulunuyorlar Dönerci çalışanı Faruk Güzelcan da her 23 Nisan’da ikram döner verdiklerini kaydetti. Ayrıca 29 Ekim’de de ikramlarda bulunduklarının altını çizen Güzelcan, “Her yerden çocuklar geliyor. 5 yıldır bu geleneği sürdürüyoruz. İnşallah daha uzun seneler de devam ettireceğiz” diye konuştu. Ailesiyle birlikte döner yemeye geldiğini belirten Ünal Berk ise şunları söyledi: “Çok güzel bir gün. Atatürk bugünü bize armağan etti. Herkese bedava döner ve ayran veriyorlar. Ben de yemeye geldim.” Döner ustası Emre Koca’nın kızı 11 yaşındaki Eylül Koca, 23 Nisan’da çocuklara bedava döner dağıttıklarını belirterek tüm çocukları dükkanlarına ücretsiz döner yemeye davet etti.
Kocaeli 23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünde Gölcük renkli görüntüler sahne oldu. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 4. Sınıf öğrencisi Artan Yazıcıoğlu’na devretti. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Yazıcıoğlu, Başkan Sezer’e arkadaşları ile görüşerek hazırladığı talepleri iletti. Minik başkanın taleplerini not alan Sezer, talepleri yerine getirilmesi için ilgili birimlere iletti. Sokakta da çocuk bayramı coşku ile kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü vesilesiyle yapılan Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni’ne ve kutlamalara yoğun katılım gerçekleşti. Şehit Bülent Albayrak İlkokulu’nda düzenlenen programda öğrenciler hazırladığı halk oyunları gösterileri ile renkli anlara sahne oldu. Okul bahçesini dolduran coşkulu kalabalık öğrencilerin birbirinden güzel gösterilerine alkışlarla destek verdi. Halk oyunları gösterisi ve şovların ardından 23 Nisan haftası kapsamında ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Düzenlenen kutlamalara Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in yanı sıra Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.