GENEL - 11 Ekim 2018 Perşembe 12:55

Akseki Belediyesi kombine satıh kaplama aracı aldı

A
A
A
Akseki Belediyesi kombine satıh kaplama aracı aldı

Akseki Belediyesi, altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere kombi tipi sathi asfalt kaplama aracı aldı.

Akseki Belediyesi, altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere kombi tipi sathi asfalt kaplama aracı aldı.


Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, yaptığı açıklamada, kırsal mahalle yollarını ve yeni imara açılan yolları nitelikli hale getirmek, daha hızlı, etkili yol bakım ve onarımı hizmeti sunmak için en son teknoloji ürünü sathi asfalt kaplama aracı satın aldıklarını ve ilk olarak Cevizli mahallesi Yediler sokakta 2 kilometre sathi kaplama yaptıklarını, sırasıyla Gümüşdamla ile Kuyucak mahallesi arasında bulunan ve asfalta hazır hale gelen 5 kilometrelik yolda asfalt çalışmalarının yapılacağını söyledi.


Yeni asfalt kombine aracının, belediyenin araç filosuna güç kattığını belirten Başkan Uysal , "Yaptığımız araştırmalar dahilinde hem zaman ,hem çalışma kapasitesi bakımından yeni teknoloji ve donanıma sahip olan bu aracı belediyemiz araç parkına kazandırdık. Az maliyetle daha çok asfalt yaparak köylerden mahalleye dönüşen merkezlerimizin yollarını yapacağız. Ayrıca şehir merkezinde cadde ve sokaklarımızın düzenlenmesinde kullanacağız. Vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için belediyemizin bütçesi doğrultusunda yeni araçları bünyemize katmaya devam edeceğiz” dedi.


Yaklaşık 500 bin lira değerinde ki sathi kaplama aracı ile zamandan ve yakıt tüketiminden önemli oranda tasarruf sağlanacağını söyleyen Uysal, "Belediye’nin demirbaş envanterine dahil olan kombi tipi sathi kaplama aracının 6 ton bitüm, 12 ton da mıcır haznesi bulunuyor. Daha önce satıh kaplama aracımız bulunmamaktaydı. Şimdi ise sathi kaplamalar tek araç tarafından yapılabilecek." diye konuştu.


Günde 2 kilometre sathi kaplama yapabiliyor


Akseki Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilen sathi kaplama aracı Cevizli Mahallesi kullanılmaya başlandı. Sathi kaplama aracı ile daha önce serme ve sıkıştırması tamamlanmış olan yola soğuk asfalt döküldü. Günde ortalama 2 kilometre kaplama yapabilen sathi kaplama aracı aynı anda hem zift hem de mıcır seriyor. Peşinden gelen silindirlerde yüksek basınçla yolun mukavemetini arttırıyor.


Bozulan yollara yama çalışması


Kırsal mahallelerde bozulan yollara yama çalışması da başlattıklarını belirten Uysal, bazı mahallelerimizde meydana gelen asfalttaki delikler trafik konforunu rahatsız ettiğini, araç sürücülerine zor anlar yaşattığını, bnunla ilgili yama çalışmalarına hız verdiklerini belirterek havalar uygun olduğu müddetçe önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de yama çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi. s

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.