EĞİTİM - 24 Mayıs 2019 Cuma 12:01

Alanya’da öğrencilere anlamlı fitar

A
A
A
Alanya’da öğrencilere anlamlı fitar

Cumhuriyet Eğitim Vakfı Özel Hamdullah Emin Paşa (ÖHEP) Alanya Okul Aile Birliği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğinde, Kır Çiçekleri Kız Öğrenci Yurdu’nda okuyan 50 öğrenci için iftar verildi.

Cumhuriyet Eğitim Vakfı Özel Hamdullah Emin Paşa (ÖHEP) Alanya Okul Aile Birliği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğinde, Kır Çiçekleri Kız Öğrenci Yurdu’nda okuyan 50 öğrenci için iftar verildi.


Okulları ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Alanya Şubesi Kır Çiçekleri Kız Öğrenci Yurdu işbirliğinde iftar daveti verildi. Davetten elde edilen gelir ise yurtta okuyan 50 öğrencinin eğitimi ve gelişimi için kullanılacak. Kır Çiçekleri Yurdunda verilen davetle ilgili açıklama yapan ÖHEP Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Sili, kız öğrenci yurduna kayıtlı 50 öğrencinin çağdaş eğitim hayatına katkı sunabilmek için iftar daveti verdiklerini söyledi.


Başta ÖHEP Okul Aile Birliği üyeleri olmak üzere davete icabet eden yardımseverlere teşekkür eden Sili, “Üretim odaklı çağdaş Türkiye için eğitime büyük önem veriyoruz. Şehrimizde bulunan diğer kurumları da benzer etkinliklerle Kır Çiçekleri’ne katkı sağlamaya davet ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Güler Başkanlığında video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler yurt içindeki ve sınır ötesindeki birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ve Celal Sami Tüfekci ile yurt içindeki ve sınır ötesindeki birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi. “Ülkemiz vazgeçilmez ve etkin bir aktördür” Devam eden faaliyetlere ilişkin olarak bilgi alan ve talimatlar veren Bakan Yaşar Güler, toplantıda şunları söyledi: “Konumu itibarıyla önemli ve kritik bir coğrafyada yer alan Türkiye; köklü ve stratejik yaklaşımının bir yansıması olarak uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağlamaktadır. Türkiye’nin, içinde bulunduğu coğrafyanın hassasiyetlerini dikkate alan stratejik yaklaşımı, her platformda önemli bir farklılık olarak kendini göstermektedir. Ülkemiz, bölgemizde meydana gelen krizlerin önlenmesi ve yatıştırılmasında gerek ilgili ülkeler gerekse uluslararası platformlarda vazgeçilmez ve etkin bir aktördür. Bu kapsamda; çevremizdeki kritik gelişmeler karşısında sergilediğimiz profesyonel, teknik ve kontrollü duruş, sorunların kalıcı çözümüne ilişkin rasyonel ve kabul edilebilir adımlar atmamızı sağlamaktadır.” “Küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarımıza artan bir gayretle devam edeceğiz” Uluslararası düzlemde Türkiye’nin üstlendiği inisiyatifler ve icra edilen faaliyetlerle ikili ve çok taraflı temaslarda bulunulduğunu hatırlatan Bakan Güler, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin ilgili kurumları ile koordineli ve eşgüdümlü olarak aynı zamanda komşularımız ve müttefiklerimizle iyi niyet ilişkileri çerçevesinde, başta yakın coğrafyamız olmak üzere küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarımıza artan bir gayretle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Ankara Millet Bahçeleri yaza hazırlanıyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilinin her bir yerini yemyeşil hale getirme hedefiyle hayata geçirilen Millet Bahçeleri yaza hazırlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından vatandaşların doğa ile buluşmalarını, yeşil koridorlarla şehrin karmaşasından uzaklaşarak nefes almalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında hizmete sunulan Millet Bahçelerinin yapımı hız kesmeden devam ediyor. 81 ilde 100 milyon metrekare hedefi kapsamında 2018 yılından bu yana 237 Millet Bahçesi hizmete açılırken, 275 millet bahçesinin yapımı ise aralıksız sürüyor. Havaların ısınması ile birlikte özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve güneşli havanın tadını çıkarmak için tercih ettiği Millet Bahçeleri, yaza misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Millet Bahçelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konulan 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir lokomotif güç olduğunu söyledi. Çevre alanında gerçekleştirilen hizmetleri, Millet Bahçeleri projeleri ile taçlandırdıklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “Şehirlerimiz, millet bahçelerimizle nefes alıyor. Şehirlerimizin merkezinde, yeşilin binbir tonuna sahip, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve spor alanlarıyla millet bahçelerimiz; vatandaşlarımızı bekliyor” dedi.
Kocaeli Körfez, Ragbi’de başarıdan başarıya koşuyor Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara’da düzenlenen 7’li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası’nda oynadıkları grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazanırken performanslarıyla dikkat çeken 6 sporcu ise milli takıma davet edildi. Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları 13-14 Nisan da Ankara’da düzenlenen 7’li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası’nda oynadıkları grup maçlarının hepsini kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. Aynı zamanda Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın Takımından Ayten Alataşlı, Ecmel Rana Çayır, Hilal Karagöz ve Tuğbanur Yavuz ile Erkek Ragbi Takım oyuncularından Berk Kara ile Adem Batuhan Özver başarılı performansları sonrasında Ragbi Milli Takımına davet edildi. Bu çerçevede Körfez Gençlerbirliği’nden yapılan açıklamada, “7’li kadın ve erkek Ragbi takımlarımız Ankara’da düzenlenen U18 Türkiye Şampiyonası’nda gruplarından hiç mağlubiyet alamdan grup lideri olarak çıkan takımlarımızı kutluyoruz. Çok başarılı bir sezonun ardından yeni yılda da başarılarımıza devam ediyoruz. Sporcularımız Ragbide Körfez’in adını çok iyi temsil ederek iyi yerlere geliyorlar. Takımlarımızın performansların yanı sıra 4 kadın 2 erkek olmak üzere 6 oyuncumuzu milli takıma gönderiyoruz. Kulübümüzün ve sporcularımızın bu başarılarında en büyük pay sahibi bizlere her zaman destek olan ve ilçe genelinde sporun yaygınlaşarak gençlerin ve çocukların spor yapması için her türlü desteği veren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e çok teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.