GENEL - 15 Eylül 2020 Salı 12:42

Antalya’da konut satışlarında yüzde 25’lik artış

A
A
A
Antalya’da konut satışlarında yüzde 25’lik artış

TÜİK’in 2020 yılı Ağustos ayı konut satış istatistiklerine göre, geçen yıl Ağustos ayında 4 bin 814 konut satılan Antalya’da bu yılın Ağustos ayında yüzde 25,7 oranında artışla 6 bin 50 konut satıldı.

TÜİK’in 2020 yılı Ağustos ayı konut satış istatistiklerine göre, geçen yıl Ağustos ayında 4 bin 814 konut satılan Antalya’da bu yılın Ağustos ayında yüzde 25,7 oranında artışla 6 bin 50 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışlarında ise Antalya, 784 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı Ağustos ayı konut satış istatistiklerini paylaştı. Buna göre, Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,2 artarak 170 bin 408 oldu. Konut satışlarında İstanbul 30 bin 292 konut satışı ve yüzde 17,8 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 17 bin 131 konut satışı ve yüzde 10,1 pay ile Ankara, 11 bin 145 konut satışı ve yüzde 6,5 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 13 konut ile Hakkari, 22 konut ile Ardahan ve 99 konut ile Şırnak oldu.


Antalya’da 2019 Ağustos ayında 4 bin 814 konut satılırken, 2020 Ağustos ayında yüzde 25,7 oranında artarak 6 bin 50 konut satıldı. Konut satışlarında 2020 Ağustos ayında Antalya 6 bin 50 konut satışı ile İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan sonra en fazla konut satılan 5. il oldu.


Isparta’da geçen yıl Ağustos ayında 661 konut satılırken, bu yıl Ağustos ayında yüzde 31,5 oranında artarak 869 konut satıldı. Burdur’da geçen yıl Ağustos ayında 280 konut satılırken, bu yıl Ağustos ayında yüzde 55 oranında artarak 434 konut satıldı.


Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,0 artarak 3 bin 893 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ağustos 2020’de ilk sırayı bin 648 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 784 konut satışı ile Antalya, 288 konut satışı ile Ankara, 148 konut satışı ile Mersin ve 133 konut satışı ile Yalova izledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kaymasından sonra bina sakinleri korku dolu anları anlattı Gaziosmanpaşa’da meydana gelen toprak kaymasından dolayı tedirgin olan vatandaşlar korku dolu anları anlattı. Evlerine giremediklerini dile getiren Nazlıcan Akdeniz, “Durum iyice netleşmeden evimize girmeyi düşünmüyoruz. Tekrar olursa evler yıkılacak diye tereddütteyiz” dedi. Gaziosmanpaşa’da dün meydana gelen toprak kaymasında 30 bina tahliye edildi. Tahliye edilen evlerde yaşayan 114 vatandaş otellere ve akrabalarının yanlarına yerleştirildi. Yetkililerin hasar alan binalarla ilgili incelemeleri devam ederken bina sakinleri ise korku dolu anları anlattı. Öte yandan bölgede ara ara toprak kaymasının da yaşandığı görüldü. “Tekrar olursa evler yıkılacak diye tereddütteyiz” Toprak kaymasından dolayı evi tahliye edilen Nazlıcan Akdeniz, “Annem evde tek başınaydı. Beni arayıp söyledi. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum. Aşağıdaki toprak kaydıktan sonra aşağıdaki evler zarar görünce ister istemez bizde zarar görüyoruz. Evimizde zarar yok ama ister istemez panik oluyoruz. Dün evimize gelip çıkmamız için yeterince yardımcı oldular. Bize otel ayarladıklarını söylediler ama biz ailemizde kalmak istedik. Bu gün tekrar gelip bakacaklarmış. Dün Gaziosmanpaşa belediye başkanı öyle söyledi. Bizim olmasa da komşularımızın evi hasar gördü. Bizim evimizin de hasar görüp görmeyeceği belli değil. Bu konuda bizde çok endişeliyiz. Çalışmalar başlayalı 5 yıl oldu. 2. etabı yaptıktan sonra burayı alacaklarını söylediler ama bitmeden böyle bir sorun yaşadık. Durum iyice netleşmeden evimize girmeyi düşünmüyoruz. Tekrar olursa evler yıkılacak diye tereddütteyiz. Dün belediye başkanı yardımcısı ‘tuttuğunuz evin yarı kirasını siz, yarı kirasını biz karşılayacağız’ şeklinde bir şey söylemiş” dedi. “Bizim karşı komşumuzun evinden çatırtı sesi geldiği söylendi” Aynı sokakta oturan Ceren Çelik, “Buradan sokağın başına kadar bütün evlerin tedbir amaçlı boşaltılacağı söyleniyor. Buranın zemini kayalık olduğu için çok fazla alan açıldı. Oraya sitelerin yapılacağı söylendi. Burada yaklaşık 70 hane var. Burada bitişik gecekondular olduğu için kolon kadar ayrıklar mevcut. Biz hiç bir ses duymadık. Bizim karşı komşumuzun evinden çatırtı sesi geldiği söylendi. Toprak kaymasından dolayı yaklaşık 1-2 santim arasında açıklık oluşmaya başladığı için tahliye ettiler. Belediye başkan yardımcısı burada, kaymakam ve muhtarımız geldi. Çalışma yapıyorlar. Şuan bizde sıkıntı yok. Eğer aşağıdaki kaymayı önleyebilirseler buraya dokunulmayacak. Eğer kayma önlenmezse diğer sokağın başına kadar buranın tahliye edilmesi beklendiği söyleniyor” şeklinde konuştu.