EKONOMİ - 08 Haziran 2021 Salı 17:10

Başkan İşlek:" Oy değil hizmet kayısı taşıyoruz"

A
A
A
Başkan İşlek:" Oy değil hizmet kayısı taşıyoruz"

Korkuteli’nin uzun zamandır beklediği doğalgaz için Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, doğalgaz firması yetkilileri ile bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Korkuteli’nin uzun zamandır beklediği doğalgaz için Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, doğalgaz firması yetkilileri ile bilgilendirme toplantısı düzenledi. Amaçlarının hizmet olduğunu, oy kaygılarının bulunmadığını söyleyen İşlek, " Bu dönem Korkuteli’nin önümüzdeki 5 yılı, 10 yılı, 25 yılı ve 30 yılı için çok büyük bir yatırımdır." dedi.


Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, uzun yıllardır hasretle bekledikleri doğalgazda gelinen noktayı anlattı. Halen mahallelerde çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Başkan İşlek " Bu çalışmalar geçici. Tozlu yol sulanıyor ve yarım saat sonra tekrar eski haline geliyor. Çile çekmeden, sıkıntı çekmeden bir rahatlığa ermemiz mümkün değil. Dolayısıyla doğalgaz firması 6 mahallemizin yüzde 80’nini Aralık ayına kadar bitirecek. Aynı zamanda Elektrik hatların aşağıya alınacak, Telekom ve ASAT devam edecek. Her bir sokağımızda 4 alt yapı firması ayrı ayrı kazacak. Büyükşehir veya Korkuteli Belediyesi olarak tankerle sulamamız mümkün değil. Bu işleri el birliği ile imece olarak yapacağız. Şuan ilçede su sıkıntısı da var. Bu konuya da dikkat etmemiz lazım. Bu çileyi bu sene çekeceğiz. " ded.



"Hizmet değil oy kaygısı düşünseydik alt yapı işine girmezdik"


Korkuteli Belediyesi olarak oy ve siyaset peşinde olmadıklarını , eğer öyle olsa bir sonraki seçimi düşünüyor alacaklarını söyleyen Başkan İşlek " Alt yapı çalışmaları bir belediye başkanının seçimi kaybetme sebebidir. Cumhur İttifakının ve şahsımın Milliyetçi Hareket Partisinin bir oy kaygısı yoktur. Gerekirse seçim kaybedilir, ama bu dönem Korkuteli’nin önümüzdeki 5 yılı, 10 yılı, 25 yılı ve 30 yılı için çok büyük bir yatırımdır. Vatandaşa hizmet ederken de şöyle yaptık, böyle yaptık demeyeceğinizi bilmenizi isterim. Son olarak Korkuteli halkından biraz sabretmelerini istiyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.