EKONOMİ - 20 Mayıs 2020 Çarşamba 16:10

Büyük fuar şirketlerine, ’Fuarlarınızı Antalya’ya taşıyın’ daveti

A
A
A
Büyük fuar şirketlerine, ’Fuarlarınızı Antalya’ya taşıyın’ daveti

Korona virüs salgınının dünya genelinde 15 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip fuarcılık sektörünü tamamen durdurduğunu söyleyen ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, süreç sonrasında fuar sektörünün tekrar aynı çatı altında yüz yüze görüşme normaline daha da güçlenerek döneceğine inandığını söyledi.

Korona virüs salgınının dünya genelinde 15 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip fuarcılık sektörünü tamamen durdurduğunu söyleyen ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, süreç sonrasında fuar sektörünün tekrar aynı çatı altında yüz yüze görüşme normaline daha da güçlenerek döneceğine inandığını söyledi. Bıdı, 50 milyon avro ticaret hacmine sahip Antalya fuarlarının takvimlerinin netleşmeye başladığına dikkat çekerken, büyük fuar şirketlerini fuarlarını Antalya’ya taşımaya davet etti.


Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, Covid-19 salgınının dünya genelinde 15 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip fuarcılık sektörünü tamamen durdurduğunu söyledi. Süreç sonrasından umutlu olduğunu belirten Bıdı, "Fuara katılanlar hem yeni teknolojileri yerinde görüyor hem de alıcı ve satıcılarla yüz yüze görüşebilip birbirlerini daha iyi tanıma olanağı, iş yerlerini ziyaret edebilme şansı yakalayabiliyor. Aynı zamanda da tatil yapıyor, kenti geziyor" dedi.


Antalya fuarlarının 50 milyon avro ticaret hacmine sahip olduğuna dikkat çeken Bıdı, ANFAŞ olarak salgın nedeniyle iptal edilen veya ertelenen birçok fuara rağmen, 2020 hedeflerine ulaşmak için işletme ve yatırım çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade etti. Bıdı, “Ülkemiz salgın ile mücadelede dünyanın en başarılı ülkeleri arasında yer alıyor. Kayıplarımız için çok üzgünüz, tedavi görenlere de şifa diliyoruz. Öte yandan süreç sonrası doğacak ticari fırsatları takip ediyor ve adımlarımızı en doğru ve verimli şekilde atmaya özen gösteriyoruz" diye konuştu.



"Fuarlarını fırsatlar şehri Antalya’ya taşımalı"


Alman ve Fransız ortaklı şirket tarafından işletilen Uluslararası Antalya Havalimanına 50 milyon euroluk yatırım ile yeni bir pist yapılacağını belirten Ali Bıdı, "Uluslararası Antalya Havalimanı yeni yatırımlarla daha fazla yolcu ve turist artışına yol açacak. Antalya Havalimanı İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından sonra Türkiye’nin en büyük üçüncü havalimanı olacak. Bu nedenle Antalya fuarlarının önü çok açık. Türkiye’nin en büyük fuar şirketleri de Antalya’yı tercih ederek fuarlarını Antalya’ya kaydırabilir" ifadelerini kullandı.



Yeni fuar takvimleri netleşmeye başladı


32. Hotel Equipment Fuarı 12-15 Ocak 2021 tarihlerinde ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde ziyarete açılacak. Fuarın, 450 katılımcı, yurt içinde 81 il ve yurt dışında da 45’in üzerinde ülkeden 45 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi bir araya getirmesi bekleniyor. Dönem içerisinde yeni fuarlarımızın anlaşmaları sağlandı. 12-15 Kasım 2020 Makine Expo, 03-07 Mart 2021 Komatek ve aynı tarihlerde Kirala Türkiye Vipp fuarları ilk defa ANFAŞ da gerçekleştirilecek.


Süreç nedeniyle ertelenen Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından düzenlenecek olan 3. Boat Antalya ve Karavantalya Fuarları ise 04-08 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Ülkü Ocakları’ndan çocuklara 23 Nisan etkinliği Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir alışveriş merkezinde çocuklar için etkinlik düzenledi. Konser ve çeşitli gösterilen yapıldığı etkinlikte minikler doyasıya eğlendi. Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir alışveriş merkezinde etkinlik düzenledi. Yüz boyama, bubble show ve sihirbazlık gösterilerinin yapıldığı etkinliğe çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinlik ile eğlenceli dakikalar geçiren miniklerin mutluluğu ise yüzlerine yansıdı. Ülkü Ocakları olarak çocuklara ve gençlere her zaman sahip çıktıklarını söyleyen Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Halit Yağmur, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarına kutlu olsun. Bu Bayramı tüm dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Biz Kayseri Ülkü Ocakları olarak göreve geldiğimizden bugüne kadar tamamen çocuklarımıza yönelik programlar yaptık. Tüm çocuklarımıza Ülkü Ocakları’nı eğlenceli bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Bunları anlatırken de Ülkü Ocaklarımızın yayınları olan ÜOUZEM’de 16 Türk devletini anlatan Zamanda Yolculuk kitabımızı ve diğer ürünlerimizi, yayınlarımızı çocuklarımıza hediye ediyoruz. Ayrıca çocuklarımıza burada gördüğünüz gibi fidanda hediye ediyoruz. Bizler çocuklarımıza hepiniz birer fidansınız diyoruz ve alın bu fidanları gidin bahçenize ekin, biçin büyütün ve ilerleyen zamanlarda bu fidanlara baktıkça da Ülkü Ocakları’nı hatırlayın istiyoruz. Bugün ayrıca çocuklarımıza sokak hayvanları maması da veriyoruz. Mahallenizdeki tüm köşe başlarına götürün, mahallenizin bir köşesine dökün bırakın diyerek burada hayvan sevgisini de aşılamaya çalışıyoruz. Şu an da program konserimizle başladı, Barış Manço’nun şarkılarıyla devam ediyor. Ayrıca çocuklarımız için şov gösterileri olacak. Tekraren söylüyorum 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
Edirne Edirne’de sahne alan öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi Edirne’nin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Balkan Çocuk Şenliği’nde sahne alan öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi. Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yağışlı havaya rağmen coşkuyla kutlandı. 7’den 70’e bayrağını alan etkinlik alanına geldi. Saraçlar Caddesi’nde günün anlam ve önemine ilişkin birçok etkinlik gerçekleştirildi. Yunanistanlı, Bulgaristanlı, komşu illerden gelen ve Edirneli öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu. Gösteriler ilgiyle izlendi ve telefonlara kaydedildi. Edirne’de Atatürk Anıtı önündeki kutlamaların ardından öğleden sonra yağmurun dinmesiyle birlikte Saraçlar Caddesi’nde etkinlik gerçekleştirildi. Çeşitli stantlar açıldı ve öğrenciler bu kurulan alanlarda oyunlar oynayarak günün tadını çıkardı. Kurulan stantlarda çocuklar için yüz boyama ve çeşitli etkinliklere de yer verildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için Saraçlar Caddesi’ne kurulan platformda sahne alan öğrenciler çeşitli gösterileri ile büyük beğeni topladı. Etkinliklerde ilk olarak çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra ise Balkanlar’dan gelen çocuklar ve Edirne’deki okullardan gelen öğrenciler gösteri yaptı. Katılımcılar alkışlarıyla gösterilere eşlik etti. Düzenlenen şenliğe Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve Eşi Aynur Karaburun , Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, eğitim camiası, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.