GENEL - 07 Ağustos 2020 Cuma 10:50

Büyükşehir Belediyesinden Kumluca ve Beykent Toptancı Halinde ilaçlama

A
A
A
Büyükşehir Belediyesinden Kumluca ve Beykent  Toptancı Halinde ilaçlama

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek, karasinek ve haşerelerle mücadele kapsamında Kumluca ve Beykent Toptancı Hallerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek, karasinek ve haşerelerle mücadele kapsamında Kumluca ve Beykent Toptancı Hallerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ilaçlama seferberliği kapsamında karasinek, sivrisinek ve haşereyle mücadele çalışmalarına merkez ve ilçelerde devam ediyor. Vektörel mücadele ekipleri merkez ve ilçelerde hizmet veren tüm Toptancı Sebze ve Meyve Hallerinde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Her gün çok sayıda kişinin ziyaret ettiği, meyve ve sebze alışverişinin yapıldığı Kumluca ve Beykent toptancı hallerinde de bu kapsamda ilaçlama çalışması yapıldı.


"Sağlıklı gıda için sağlıklı ortam"


Ekipler, çöp konteynerleri, ızgaralar, açık ve kapalı alanları ilaçladı. Yetkililer, halkın sağlıklı gıda tüketimini sağlamalarına büyük önem verdiklerinin altını çizerek, "İnsan sağlığı birinci önceliğimiz. Sağlıklı gıdanın dağıtımının yine sağlıklı ortamda yapılması gerekir. Bu nedenle Toptancı Halleri her zaman bakımlı ve temiz olması gerekiyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.