POLİTİKA - 12 Şubat 2019 Salı 16:25

DSP Antalya’da adaylar tanıtıldı

A
A
A
DSP Antalya’da adaylar tanıtıldı

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını tanıttı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını tanıttı.


DSP, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde yarışacak olan Antalya’daki Belediye Başkan adaylarını tanıttı. Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü’nde düzenlenen tanıtım toplantısına DSP Antalya İl Başkanı Ahmet Çakmak, belediye başkan adayları ve parti yöneticileri katıldı. Yerel seçimler öncesi ittifak yapmadan seçime giren tek parti olduklarını belirten İl Başkanı Ahmet Çakmak, kimse ile kavga sürecinde olmadan; ayrıştırıcı değil, bütünleştirici, oyun bozan değil, oyun kuran bir parti olduklarını belirtti. Çakmak, "DSP olarak; ülkemize ve Antalya’mıza sulh, beraberlik ve huzur vadediyoruz. Bizler halkın belediyelerini kurmak için geliyoruz. Antalya’da insan odaklı, şeffaf belediyelerimizle Türkiye’ye örnek olacak, istihdama dayalı projelerimizle geliyoruz" dedi.



DSP belediye başkan adayları


Çakmak, konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Reşat Oktay, Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Yıldıray Sapan, Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Buket Dağlı, Kepez Belediye Başkan Adayı Nihat Arslan, Alanya Belediye Başkan Adayı Ercan Öngün, Kemer Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu, Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım, İbradı Belediye Başkan Adayı Mustafa Kozanoğlu, Serik Belediye Başkan Adayı Mehmet Habalı, Manavgat Belediye Başkan Adayı Ali Çelik’in DSP Genel Merkezi tarafından onaylandığını söyleyen Çakmak, diğer 9 ilçenin belediye başkan adayını ise kısa sürede açıklayacaklarını söyledi.


CHP çatısı altında Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğinden ocak ayında istifa edip DSP’ye geçen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Reşat Oktay da, Demokratik Sol Parti’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmekten büyük onur duyduğunu belirtti. 24 yıldır Antalya’da politika ile uğraştığını vurgulayan Oktay, "7 yıl Kepez Belediyesinin kurucu başkan yardımcısı ve 10 yıldır Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak deneyimli bir politikacıyım. DSP şahsımı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstererek onurlandırdı ve gereğini yapacağız" diye konuştu.


Bir dönem CHP Antalya Milletvekilliği yapan ardından partisinden ihraç edilen Yıldıray Sapan da, DSP ile uzun ve karşılıklı bir görüşme süreci yaptıklarını belirtti. Yapılan görüşmelerin ardından DSP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olarak gösterildiğini belirten Sapan, "Buradaki temel sebep DSP’nin organik bir parti olmasıdır. Herhangi bir şaibeye karışmamış olmasıdır. Üstelik DSP aslında eski CHP’dir. Çünkü DSP’nin kurucusu CHP’nin 3’üncü Genel Başkanıdır. DSP’yi bir başka partiymiş gibi düşünmek konuşmak abestir. Artık bir bölen varsa o da CHP’dir.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.