ÇEVRE - 21 Haziran 2022 Salı 11:50

Evde bahçede çiçek yetiştiriciliği ve bakımı eğitimi verildi

A
A
A
Evde bahçede çiçek yetiştiriciliği ve bakımı eğitimi verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bahçe, bitki ve çiçekler ile yakından ilgilenen vatandaşlar için ücretsiz olarak Evde Bahçede Çiçek Yetiştiriciliği ve Bakımı Kursu düzenledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bahçe, bitki ve çiçekler ile yakından ilgilenen vatandaşlar için ücretsiz olarak Evde Bahçede Çiçek Yetiştiriciliği ve Bakımı Kursu düzenledi.


Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından hobi olarak bahçe ya da balkonda bitki yetiştirme ve bakımıyla ilgilenmek isteyenlere yönelik ücretsiz bir kurs programı düzenlendi. Konularında uzman teknik ekip tarafından verilen eğitimler Ekim ayından itibaren düzenli olarak gerçekleşecek.



Balkon ve bahçeler çiçek açacak


Yeşillendirme ve peyzaj çalışmaları ile Antalya’yı güzelleştiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği eğitimlerle de evlerin, bahçelerin ve balkonların güzelleşmesine de aracı oluyor. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen Evde Bahçede Çiçek Yetiştiriciliği ve Bakımı Kursu’na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Park ve Bahçeler Dairesi’nde görevli Peyzaj Mimarları Büşra Can ve Mine Alp tarafından bitki seçimi, yer seçimi, saksı seçimi, saksı değiştirme kuralları, doğru toprak bilgisi, sulama, salon ve balkon bitkileri, kaktüs-sukulent, gübreleme, gübreleme miktarı ve organik gübre yapımı konularında bilgi verildi.



Ücretsiz eğitimler Ekim ayında başlayacak


Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Çiğdem Hacıoğlu, bitki yetiştiriciliği ve bakımı konusunda vatandaşlardan gelen sorular ve yoğun talep üzerine böyle bir eğitim programı hazırladıklarını söyledi. Çiğdem Hacıoğlu, “Yaz tatili öncesinde herkes yazlıklarına ve yaylalarına gitmeden önce sizlerle tanışıp eğitim programı düzenlemek istedik. Ekim ayından itibaren salon bitkilerinden hobi bahçesi bakımına birçok konuda sizlere yardımcı olacağımız, ekonomik ve pratik bilgiler vereceğimiz düzenli eğitimlere başlayacağız” diye konuştu. Kursun sonunda katılımcılara Büyükşehir seralarında üretilen biberiye ve kekik fideleri verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.