GENEL - 12 Ekim 2018 Cuma 11:21

Kepez’in 6. temalı kent parkı törenle açıldı

A
A
A
Kepez’in 6. temalı kent parkı törenle açıldı

Kepez Belediyesi’nin 67 dönümlük ormanlık alanda kent parkı düzenlemesiyle Antalyalıların hizmetine kazandırdığı Tek Sarnıç Kent Parkı, törenle açıldı.

Kepez Belediyesi’nin 67 dönümlük ormanlık alanda kent parkı düzenlemesiyle Antalyalıların hizmetine kazandırdığı Tek Sarnıç Kent Parkı, törenle açıldı.


Kepez, 6. temalı parka kavuştu. Kepez Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü’nden tahsisini aldığı ve kent parkı düzenlemesi ile Antalyalıların hizmetine kazandırdığı Tek Sarnıç Kent Parkı’nı törenle hizmete açtı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.



Atıl vaziyetten, temalı parka


Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldiği günden itibaren Kepez’de 3 milyon 300 bin metre kare üzerinde yeni yeşil kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Görevi devraldıklarında 250 seviyesinde olan park sayısının bugün 600’ün üzerine çıktığını belirten Başkan Tütüncü, “Göreve geldiğimiz de Kepez’de hiç temalı park yokken, bugün açmış olduğumuz Tek Sarnıç Kent Parkı, 6. temalı parkımız. Bugün içinde bulunduğumuz alan 67 bin metre karelik bir alan. Orman idaresine bağlı bir alan iken, atıl vaziyette dururken bugün masal kahramanları ile süslediğimiz güzel bir masal parkı haline getirdik. Burası atıl halde iken geceleri suçu ve suçluyu barındırırken, şimdi ışıl ışıl güzel bir park haline geldi. Çok çeşitli etkinlik alanları, spor alanları, serbest piknik alanları ile de halkımıza ideal bir merkez kazandırmış olduk.” dedi.



Ormanlar en önemli zenginliklerimiz


Antalya’nın en önemli zenginliğinin ormanlık alanlar olduğuna dikkat çeken Başkan Tütüncü, “Biz birçok ilin sahip olamadığı bu zenginlikleri halkımızla en iyi şekilde buluşturmak için kollarımızı sıvadık. Bu temalı parklar böyle bir çalışmanın, böyle bir amacın, böyle bir emeğin ürünüdür. Daha önce Meşe Kapısı denilen yer suç ve suçluların merkezi iken, şehrimizde 3 polisimizin şehit edilmesi ile ilgili hiç birimizin hatıralarından silinmeyecek menfur bir hadise ile gündeme gelirken, bugün orası, yaptığımız düzenleme ile turistleri davet eden fevkalade güzel nitelikli bir yeşil alan haline geldi. Kent Ormanını zaten saymıyorum. Göreve geldiğim 2009’da Orman idaresinin yapmış olduğu tahsis, belediye tarafından kullanılmadığı için iptal edilmişti. Biz o tahsisi tekrar yapıp ve şu an yaz aylarında günlük 20 ila 25 bin kişinin ziyaret ettiği, çok önemli bir yer haline getirdik. Macera Parkı, Atlı Kulübü ile Macera Parkurları ile çok şık sosyal tesislerin bulunduğu Kepez’den denizin seyredildiği, ormanların içerisinde gezilebildiği muhteşem bir alan haline geldi. Bizim en büyük amacımız modern dünyada belediyecilik anlayışı ile örtüşen belediyecilik çalışmasını ikame etmek ve idame ettirmektir. Modern dünyada belediyeciliğin en büyük önemi hemşehrilerini şehrin karmaşasından, kaos ortamından çekip çıkartıp doğa ile buluşturmak geliyor. Bir belediye bunu ne kadar başarılı yapabiliyorsa o belediye o kadar başarılı sayılıyor. 9,5 yılda 3 milyon 300 bin metre kare Kepez’e yeni yeşil alan kazandırdık. İstatistiklere baktığımız zaman bu standartların üzerinde bir yeşil alan.” diye konuştu.



Çocuklarımızı doğaya çekiyoruz


Yeşil alanların aynı zamanda eğitim alanları olduğuna da dikkati çeken Başkan Tütüncü, “Çocuklarımızı yeşil alanların içerisine çekerek, onları çeşitli güzelliklerle tanıştırıyoruz. Atlı Kulüp, Macera parkurları, temalı parklar içerisindeki botanik parklar bunlardan sadece bir kaçı… Bunlarla ilgili de geleceğe dönük önemli adımlar atmayı, çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. “ dedi.



Antalya’ya botanik bahçesi


Dokumapark içerisinde gerçekleştirilen hizmetleri de anlatan Başkan Tütüncü, “Dokumapark içerisine çok çeşitli bahçeler yaptık. Zeytin bahçeleri, zakkum bahçesi, çocuk botanik bahçesi, portakal bahçesi, narenciye bahçesi bunlardan bazıları. Temalı bahçelerimizde de bu bahçeler olsun istedik. Macera Ormanı’nda da güzel bir nar bahçesi olsun istedik. Parklarımızın içerisini farklılaştırıyoruz. Bilimsel çalışmalarında yapılabileceği 22 bin 500 metre karelik botanik bahçesini Dokumapark’a kazandırıyoruz. Bununla ilgili çalışmalar yaklaşık 3,5 aydır devam ediyor. Kısa bir sonra Türkiye’nin en önemli botanik bahçelerinden bir tanesini meydana getireceğiz.” diye konuştu.


Başkan Tütüncü, bilimsel araştırmaların yapılacağı Botanik Bahçesinde Türkiye’de ve dünyada ender bulunan begonvillerin olacağını ve bahçe içerisinde özel gezi turlarının da düzenleneceğini sözlerine ekledi.



Masa Dağına zümrütten kolye takacağız


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya’ya kazandıracağı 2 tane rekreasyon alanından da bahsetti. Başkan Tütüncü; “Biricisi; Masa dağı gerdanlığında gece kondu olarak gördüğümüz yapılaşmanın tamamını büyükşehirle işbirliği ile kaldırıyor, onun yerine Masa Dağı’nın gerdanına zümrütten güzel bir kolye takıyoruz. Şehrin farklı yerlerinden masa dağına baktığınız da gördüğünüz gecekondudur. Çalışmayı bitirdiğimizde gündüzleri yeşil alan, akşamları da ışıl ışıl bir yer göreceksiniz. Bu proje üzerinde Menderes Başkanımızla 2,5 yıldır çalışıyoruz. Oradaki gecekonduların kaldırılması için kentsel dönüşüm formülünün üretilmesi gerekiyordu onu ürettik. Mülkiyet sorunlarının çözülmesi gerekiyordu onu tamamladık. 2019’da gecekondular oradan kalkıyor. Diğer Antalya’ya marka olacak çalışma ise: Düden Havzasına yeni bir rekreasyon alanı yapmak. Orada mülkiyet sorunu vardı. 900 ev sit alanıydı. Biz Kepez Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi buluşsun, hem 900 vatandaşımızın tapu sorununu çözsün, hem de o alandaki 3 milyon metre karenin üzerinde nitelikli alanı da yeşillendirelim dedik. Bu bizim sizlere bir taahhütümüzdür. Buralar sadece Antalyalıların değil şehre gelenlerinde görmek isteyecekleri , gelecekteki yöneticilerinde üzerine hizmet koyabileceği alanlar olacak” dedi.



El birliği, gönül birliği ile çalışıyoruz


Büyükşehirlerde patronun büyükşehirler olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, gelecek vizyonu büyükşehirin idaresindekilerin ellerinde şekillendiğini ve ilçe belediyelerinin de bu önemli çalışmalara göre, çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı. Başkan Tütüncü, Büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği Boğaçayı Projesi, Kuruvaziyer Liman Projesi’nin bu önemli çalışmalardan biri olduğuna da değindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ifadelerinden örnek vererek konuşmasına devam eden Başkan Tütüncü,” Turist gökten inmiyor. Bizimde ilçeler olarak yaptığımız yatırımlarla da onları buraya taşıyacak cazibe merkezlerini de oluşturmamız gerekiyor. 9,5 yıldan bu yana şehrimize ne yapıyorsak, büyükşehir belediyesi ilçe belediyesi olarak el ele gönül gönüle yapıyoruz. “ diye konuştu.



Belediye başkanlarını kutladı


Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek de, Kepez’in Antalya’nın arka bahçesi değil ön bahçesi olduğunu söyleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü hizmetlerinden dolayı kutladı.



Türel, ‘Açılış üstüne açılış’


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün açılış üstüne açılış gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Tütüncü’nün Modern Sanatlar Galerisi’nden, Amir Ateş Semt Konağı’na, Hababam Sınıfı ‘ndan Lyrboton Kome’ye kadar çok sayıda açılış gerçekleştirdiğini bunları sayar iken dahi vakit aldığını söyleyen Başkan Türel, “Bu saydığım açılışlar belediyecilikte her biri diğerinden farklı, Kepez’e katkı sağlayan açılışı törenleri. Gün yüzüne çıkartılan Lyrboton Kome, 2 bin 200 yıllık bir geçmişe sahip. Varsak 3. Etap Raylı sistemi bu bölgemize kadar getiriyoruz. Antalya Hava Limanına gelen turist raylı sisteme ile çok rahatlıkla Lyrboton Kome’nin eteklerine ulaşabilecek. Turistler şatıl servisle bu tarihi alanı görebilecekler. “dedi.



Kepez Antalya’nın ön bahçesi


“Kepezimiz bizler devralıncaya kadar ihmal edilmiş bir ilçemizdi. Alt yapısı yoktu. Gecekondu sorunu hat safhadaydı. Modern eserler, modern parklar görebilmek mümkün değildi. ” diyerek sözlerine devam eden Başkan Türel, “Kepez’e arka bahçe gözüyle Antalya ‘da bakanlara bir uyarıda bulunmuştuk. Biz göreve geldiğimizde Antalya’nın ön bahçesi olacak demiştik. Bugün bunu görmenin gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Kepez’den geçerken istisnai yerler dışında gecekondu görmeniniz mümkün değil. Kepez’de modern şehirciliğin en güzel örneklerini görüyoruz. Biz gece gündüz bu eserleri kazandıralım diye el birliği ile omuz omuza çalışıyoruz. Büyükşehirler çok büyük ölçekli projeler yapıyor. İlçe belediyeleri de buna kendi vizyonlarını katarak çok farklı bir çehre katabiliyorlar. Kepez de bambaşka bir çehreyi, el ele gönül gönüle çalışma işbirliğimiz ile ortaya koyuyoruz. Kepez’de çok önemli imar düzenlemeleri yaptık, vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözdük. Büyükşehir olarak alt yapıda önemli yatırımlar yaptık. Bunun göz önünde bulunan projesi raylı sistem. Antalya tarihinin hem maddi, hem de vatandaşlara hizmet noktasında en büyük projesi. 1 milyar TL’lik Antalya’nın en büyük projesi. Biz bunları sizlerin sabrı ile yapıyoruz. Alt yapı işi kolay değil. Sizlerin sabrına sığınıyoruz. Biraz etrafı üzmüş olabiliyoruz. Bittiğinde bunun nimetini hep beraber yaşıyoruz. Bundan bir kaç ay önce başladığımız Varsak- Otogar Etabın da ise, Aralık yada Ocak ayında trenler rayların üzerinde yürümeye başlayacak. Biz dünya rekorları kırıyoruz. Bu kadar kısa sürede bu çalışmaları tamamlıyoruz. " diye konuştu.



Göl manzaraları tarihte kaldı


Süleyman Demirel Bulvarı’na bakıldığında 2 damla yağmurda yoldan geçilmediğini hatırlatan Türel, şimdi 2 damla yağmurda göle dönen manzaraların tarihte kaldığını kaydetti. Türel şöyle devam ette: " Tarım bölgesi Serik ve Aksu’dan vatandaşın Toptancı Hali’ne kolay ulaşımını sağlayan Altınova Bulvarını hizmete açtık. 50 milyonluk bir yatırımdı. Şimdi bunun devamı Varsak tan Korkuteli Kavşağına çıkılacak. Korkuteli’den gelenler, Hava Alanı, Aksu, Serik, Manavgat, İstikametine gidebilecekler. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Kepez ilçemizde yaptığımız yatırım miktarı toplam 2.2 katrilyon. Yeni para ile 2.2 milyar TL.’dir. 2004-2009 hizmet yılımızda 5 ilçemiz vardı. 5 senede ilçelerimize yaptığımız yatırım 1 katrilyondu. 4,5 senede Kepez’e 2 misli yatırım yaptık. Bunlar gerçekten hayal gibi. Bu hizmetlerin hepsi birlik ve beraberlik sayesinde oluyor. Birlik ve beraberliği sağlayamayıp, biz olmayı başaramadığımızda, sizlerin destekleri ile çalışan kadrolar bu görevde olmayınca Antalya bu hizmetlere maalesef kavuşamadı. 2009-2014 yılında raylı sisteme 1 santimetre ekleyemediler. Biz Aksu’yu bitirdik, şimdi Varsak’a raylı sistem yapıyoruz. Biz olmayı başaramasaydık, Antalya’da bu eserler ortaya çıkar mıydı?”


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuşmasının ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kepez’in 6. Temalı kent parkı kurdele kesimi ile hizmete açıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum Faydalı Model’de 2’inci sırada yer aldı TÜRKPATENT Şubat ayı Faydalı Model başvuru verilerini yayımladı. Erzurum’dan Şubat ayında 1, bu yılın ilk iki ayı toplamında ise 2 faydalı model başvurusu gerçekleştirildi. İl başvuru sayısı düzeyinde Bölge illeri içinde Elazığ’ın ardından 2, ülkede ise 14’üncü sırayı aldı. Veriler üzerinden DOSİAD tarafından yapılan araştırmaya göre Şubat ayında Erzurum’dan 1, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde 2, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 2, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden 16, ülkede ise 210 faydalı model başvurusu yapıldı. 2024 yılının ilk iki ayında Erzurum’dan 2, KUDAKA istatistiki Bölgesi illerinden 3, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 3, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden 18, ülkede ise 377 Faydalı model başvurusu kaydedildi. Erzurum’un 2 aylık düzeyde faydalı model başvuru sayısı bölge toplamında yüzde 11.1’lik dilim oluşturdu. Doğu’dan 4 İl başvuru yaptı Bu yılın ilk iki ayında Doğu Anadolu Bölgesinden yalnızca 4 ilden faydalı model başvurusu yapıldı. Başvuru kaydedilen iller Elazığ, Erzurum, Erzincan ve Malatya olarak bildirildi. Verilere göre Elazığ’dan 14, Erzurum’dan 2, Erzincan ve Malatya illerinden ise 1 faydalı model başvurusu gerçekleşti. Erzurum 14’üncü sırada Erzurum bu yılın ilk iki ayı kaydında faydalı model başvuru sayısı ölçeğinde 14’üncü sırada yer aldı. Ülkede faydalı model başvuru sayısının en yüksek olduğu iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa, Elazığ, Kocaeli, Kayseri, Manisa, Gaziantep, Samsun, Antalya, Balıkesir, Adana, Denizli, Tekirdağ, Eskişehir, Isparta, Aksaray, Çorum, Hatay, Kütahya, Muğla, Tokat, Yalova, Çanakkale, Diyarbakır, Erzurum, Kastamonu, Niğde olarak açıklandı.
İstanbul Ünlü modacıdan düğün sezonu öncesi gelinlik yorumu Paris Moda Haftası’nda yeni gelinlik tasarımları ile beğeni kazanan Pınar Bent düğün sezonu öncesi yeni yılın beğenilen tasarımlarından bahsetti. Bent, “Avrupa’da daha sade tasarımlar tercih edilirken, Araplar şatafatlı ve taşlı modelleri beğeniyor” dedi. Türkiye’nin özellikle özel dikim gelinlik konusunda dünyaca beğenildiğini belirten ünlü modacı Pınar Bent, “10 yıllık bir firmayız Türkiye’de gelinlik ve abiye elbise konusunda başarılı olan firmalardan biriyiz. Dubai, Paris ve Atina moda haftalarına katıldık. Güzel tepkiler aldık. Bu ölçüde Türkiye’nin özellikle dikim konusunda ne kadar iyi olduğunu oralarda da gösterdik. Genelde Avrupa’da yaşayan Araplar düğün alışverişi yapmak için Türkiye’ye geliyor” dedi. Gelinlik almadan önce organizasyonun çok önemli olduğunu söyleyen ünlü modacı, “Zevkler de çok önemli. Kimi genç kızımız kabarık gelinlik istiyor, kimisi tamamen balık gibi olmak istiyor. Düğünün yapılacağı yer çok önemli. Biraz bu biraz, hayaller biraz da vücut tipi hepsi önemli. Avrupalılar daha saten ağırlıklı, sade modeller olursa Fransız dantelli modeller istiyor. Araplar daha şatafatlı ve gösterişli gelinlikler isterken bizim Türk kızlarımız da artık prenses gelinliklerden istiyorlar. Eskiden olduğu gibi bir gelinlikle girerdin onunla devam ederdin çok kalmadı. Bir kaç gelinlik birden giyiliyor. Baba evinden çıkarken başka düğünde başka düğün sonrası başka gelinlikler giyiliyor. Kına geceleri de artık öne çıkmaya, düğünlerin önüne geçmeye başladı" diye konuştu. (ED-RU
Antalya Vali Şahin: "Antalya’da 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmen oy kullanacak" Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart yerel seçimlerinde 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmenin oy kullanacağını ifade ederek, 11 bin 520 personelin görev alacağını söyledi. Şahin, "Önlemlerimizi çok sıkı aldık. Kolluk görevlilerimiz takviyelerle beraber görevleri hazır. Ümit ediyorum ki Antalya’mızda pazar günü seçmen iradesinin sandığa, bağımsız, huzurlu ve sorunsuz bir şekilde yansıdığı bir seçimi daha idrak edeceğiz" dedi. 31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken, seçim öncesi ve sonrası için alınacak güvenlik tedbirleri konusunda çalışmalar tamamlandı. Antalya’da Vali Hulusi Şahin başkanlığında kurum amirlerinin katıldığı Seçim Güvenliği Basın Bilgilendirme Toplantısı AFAD binasında gerçekleştirildi. "Bugüne kadar Antalya’da ciddi bir hadise, bir olumsuzluk yaşanmadı" Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan 31 Mart seçim takvimine göre seçmen iradesinin sandığa yansıması için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirten Vali Hulusi Şahin, "Önümüzdeki pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimleriyle ilgili seçim takvimi işliyor. Şu anda seçim yasak olduğu son on günlük dönemdeyiz. Bu süre içerisinde bugüne kadar arkadaşlarımız sahada kolluk güçlerimiz, diğer kamu görevlileri propaganda sürecinin huzurlu bir şekilde devam etmesi yönünde çok güzel çalışmalar yaptılar. Bugüne kadar Antalya’da ciddi bir hadise, bir olumsuzluk yaşanmadı. Bugünkü toplantımızda da önümüzdeki kalan birkaç gün için aynı huzurlu ortamın devamı ve bizim için seçim süreci içerisinde en kritik iki gün olan yani cumartesi günü son yirmi dört saatlik propaganda yasağının olduğu son yirmi dört saat ve seçim günü yapılacakları arkadaşlarımızla beraber değerlendireceğiz” sözlerine yer verdi. "Kolluk görevlilerimiz takviyelerle beraber görevleri hazır" Tedbirlerin çok sıkı bir şekilde alındığını belirten Şahin, “Kolluk görevlilerimiz takviyelerle beraber görevleri hazır. Sandıkların nakli, sandık görevlilerinin intikali dahil tüm tedbirlerimiz hem ilçe seçim kurulu başkanlarımızın riyasetinde hem de arkadaşlarımızın koordinesinde tamamlanmış durumda. Ümit ediyorum ki Antalya’mızda pazar günü seçmen iradesinin sandığa, bağımsız bir şekilde, huzurlu bir şekilde, sorunsuz bir şekilde yansıdığı bir seçimi daha idrak edeceğiz. Bu hususta herhangi bir problem görmüyoruz ama toplantılarımızla tüm süreçleri gözden geçireceğiz. Ve bir aksaklık varsa, ilave tedbir ihtiyacı varsa bunu da İçişleri Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda değerlendirip tedbirlerimizi alacağız” dedi. Vali Şahin, 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmenin oy kullanarak, 4 bin 171 jandarma, 7 bin 349 polis olmak üzere 11 bin 520 personel görev alacağını sözlerine ekledi.
Denizli Denizlispor’un gençleri Keçiörengücü’ne sıkı hazırlanıyor TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında deplasmanda Keçiörengücü ile karşılaşacak olan Denizlispor, alt sıralardan kurtulma adına önemli olan karşılaşmaya 3 puan parolası ile hazırlanıyor. U19 Elit B Ligi 27. haftası itibarıyla 31 puanla 15. sırada bulunan ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, 30 Mart Cumartesi günü saat 12.00’de Ankara Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Hafta boyu Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya nezaretinde bu önemli maça hazırlanan yeşil-siyahlılarda tek hedef galibiyet olarak belirlendi. “İlk yarıda 1-0 kazanmıştık” Ligi ve Keçiörengücü maçını değerlendiren Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, genel anlamda takımın gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirterek, "İlk yarıdaki maçta burada 1-0 kazanmıştık. Tabii ligde bulunduğumuz duruma baktığımız zaman kazanmamız gereken bir maç. En kötü ihtimalle mağlup olmamak lazım" dedi. “Kazanmamız gereken bir maç” “Keçiörengücü ikili averajda önde olduğumuz bir takım” diyen Gözlükaya, “Yarın puan eşitliği durumunda üstte olmamız için en kötü ihtimalle kaybetmememiz lazım olan bir maç. Aslında kazanmamız gereken bir maç. Çünkü puan farkı rakibimizle 6. Allah korusun ters bir durum olursa Keçiörengücü bizden tamamen uzaklaşmış olur. Bizim üzerimizdeki takımları yakalamak istiyorsak bu maç bizim için çok önemli” diye konuştu.