GENEL - 12 Şubat 2019 Salı 10:54

Manavgat’a SKM açılışı

A
A
A
Manavgat’a SKM açılışı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat SKM açılışında, “Manavgat’ın makus tarihi değişecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat SKM açılışında, “Manavgat’ın makus tarihi değişecek. Bundan sonra Manavgat’a huzur gelecek” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Manavgat’ta partisinin SKM açılışına katıldı. Miting havasında geçen açılışta Başkan Türel, Manavgat’ta 5 senedir gece gündüz demeden çalıştıklarını hatırlatarak, ilçenin uzun süredir bekleyen çok önemli sorunlarını çözme imkânı bulduklarını söyledi. 2014 senesindeki Manavgat’ı hatırlatan Başkan Türel, kapasitesini dolduran arıtma tesisi nedeniyle Manavgat Irmağı etrafında rahatsız edici koku yayıldığına dikkat çekti.



“Sel görüntüleri tarih oldu”


Manavgat’ın en önemli 6 caddesinin Manavgat’a yakışır hale getirdiklerini anlatan Başkan Türel, “Eskihisar’da yağan şiddetli yağmurda dükkânların sular altında kaldığını çok iyi hatırlıyorum. Burada böylesine bir yapılaşma hizmeti veriliyorken tribünlere oynayanlar Eskihisar’da Aşağıhisar’da Bahçelievler’de yine alt yapıyı unutmuşlardı. Göreve geldik. Üç mahallede devasa yağmur suyu kanallarıyla artık o eski sel görüntülerini tarihe gömdük. Belki o dönemdeki yağmurların iki mislini son birkaç hafta içerisinde gördük. O eski sel görüntüleri ne oldu? Tarihe karıştı. Buraya yaptığımız o alt yapı yatırımları sayesinde artık Eskihisar, Aşağıhisar, Bahçelievler, Manavgat iki damla yağmurunda göle dönmüyor.”



“Manavgat’ın hizmetkârıyız”


Türkbeleni’nde 6-7 sene önce çıkan orman yangınını hatırlatan Başkan Türel, “O yangında ciğerimiz yandı. Ve orayı Manavgat’ın bir cennet köşesi yapmak için kolları sıvadık. Manavgat’ın o güzelim seyir terasını birkaç hafta önce Antalya’da ki o toplu açılış töreninde bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız hizmetinize sundu. Biz bunları yaparken birileri şov yaptı. Yangında yanan o ağaçlık alanlardaki boşlukları bana iftira atarak “Menderes Türel ağaç kesti burada” dediler. Türkbeleni’ne yüzlerce binlerce ağacı biz diktik. Türkbelenini biz yeşil yaptık. Biz Manavgat’ın hizmetkârıyız” diye konuştu.



“Makus tarihi değişecek”


Hiçbir zaman mazeret belediyeciliği yapmadıklarını belirten Başkan Türel, “Bizim işimiz hep çözüm belediyeciliği oldu. Hasan Öz kardeşim inşallah ilçe belediyeciliğinde Manavgat’ın makus tarihini değiştirecektir. Artık Manavgat’a huzur gelecek. Çok da güzel yazmış Başkan ‘Manavgat’ın yüzü gülecek’. Manavgat’ın yüzü sizler sayesinde gülecek. Biz herkesi kucaklayan herkese hizmet eden bir anlayış ortaya koyduk koyuyoruz. Manavgat’ta 31 Martta sizlerin vereceği destekle Manavgat’ın yüzü gülecek Antalya’nın yüzü gülecek. Destek sizden hizmet bizden. Önce Manavgat önce Antalya önce Memleket” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.