GENEL - 15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30

Memur-Sen İl Temsilcisi Çoban: "Üyelerimize istifa baskısı sürüyor"

A
A
A
Memur-Sen İl Temsilcisi Çoban: "Üyelerimize istifa baskısı sürüyor"

Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Çoban, " Maalesef Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışan üyelerimize baskı yapılmakta.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Çoban, " Maalesef Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışan üyelerimize baskı yapılmakta. Bazı sendikalar, üyelerimizi Bem Bir-Sen’den istifa ederek kendi sendikalarına geçmeye zorlamaktadırlar. Şu ana kadar bazı üyelerimiz baskı ve tehditle istifa ettirilmiştir. Diğer üyelerimiz üzerindeki istifa baskısı da sürmektedir" dedi.


Memur-Sen Antalya Temsilcisi Mustafa Çoban, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası’nın (Bem-Bir-Sen) üyelerine istifa edip kendi sendikalarına geçmeleri yönünde baskı yapıldığını ileri sürdü. Çoban, "Emeği ideolojik bir aparata dönüştüren, emeğe ve emekçiye saygısı olmayan zihniyet, 31 Mart seçimleri sonrası hortlamaya başlamıştır. Aynı baskı ve şiddet maalesef Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışan üyelerimize de yapılmakta, bazı sendikalar üyelerimizi Bem Bir-Sen’den istifa ederek kendi sendikalarına geçmeye zorlamaktadırlar. Şu ana kadar bazı üyelerimiz baskı ve tehditle istifa ettirilmiştir. Diğer üyelerimiz üzerindeki istifa baskısı da sürmektedir" ifadelerinde bulundu.



"Demokratik tepkilerimizi ortaya koymaktan geri durmayacağız"


Yaşanan bu durumdan belediye başkanının haberdar olmamasının vahim bir durum olacağını şayet bilgisi var ise emekçilere baskı yapanlara çalışanların iradesine konulmak istenen bu ipoteke dur demesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çoban, sendikal ilke ve değerlerle bağdaşmayan bu baskı ve tehditleri sürdürenlerin bunun siyasi, hukuki, ahlaki ve sosyal maliyetine katlanacağını öne sürdü. Çoban,"Anayasa, yasalar ve uluslararası sözleşmeler tarafından teminat altına alınan hakların ayaklar altına alınması; belediye çalışanlarına karşı ayrımcılık suçunun işlenmesi; iş barışı ve huzurunun bozulması; bu şiddet, tehdit ve şantaja imkan verilmesi durumunda, buna sebep olan ve göz yuman bütün aktörler karşısında bütün yasal haklarımızı kullanmaktan ve demokratik tepkilerimizi ortaya koymaktan geri durmayacağımızı açık ve net bir şekilde buradan ilan ediyoruz. Memur Sen olarak üyelerimize sendikal şiddet uygulayan, ekmeği ile oynamaya kalkanları açık ve net bir şekilde uyarıyoruz. Bu gayr-ı meşru yol ve yöntemleri derhal terk edin. Türkiye bir hukuk devletidir ve hiç kimse hukukun üstünde değildir. Hiç kimse elindeki güce güvenerek hukuk dışına çıkma hak ve selahiyetini kendisinde görmesin. Hiç kimse, her türlü vesayetle mücadele etmeyi ilke edinmiş bir yapı olarak üyelerimizin hür iradesi üzerinde kurulmaya kalkışılan vesayete seyirci kalacağımızı aklından bile geçirmesin. Biz sürecin takipçisiyiz. Meydanı birkaç çapulcuya ve emek hırsızına bırakacak değiliz. Tehdit, şantaj ve baskılara bugüne kadar boyun eğmedik, bugün de yarın da boyun eğmeyeceğiz. Bu pabuçun bu kadar ucuz olmadığını defalarca gösteren bu aziz teşkilat bunu bir kez daha göstermekten bir an bile çekinmeyecektir" vurgusunu yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep SANKO Park 23 Nisan’a özel ödüllü resim yarışması düzenliyor Gaziantep’in yaşam alanı Sanko Park Alışveriş Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel ödüllü resim yarışması düzenliyor. Sanko Park AVM 11. Geleneksel 23 Nisan Resim Yarışması kayıtları 18 Nisan’da itibariyle başladı. 5-8 ve 9-12 yaş grupları olmak üzere iki kategoride düzenlenecek yarışmada 5-8 yaş grubunda birinci bisiklet, ikinci tablet, üçüncü akıllı saat ile ödüllendirilecek. 9-12 yaş kategorisinde ise birinciye oyun konsolu, ikinciye elektrikli scooter, üçüncüye laptop armağan edilecek. Yarışmaya başvurular, 26 Nisan 2024 tarihine kadar Sanko Park AVM danışma bankosundan yapılabilecek. Resim yarışması katılım şartları Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Dr. Öğretim Üyesi Tuğrul Alparslan Damgacı, Arş. Gör. Bekir Baba ve Sanko Holding Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek’in jüri üyeliğinde gerçekleştirilecek Sanko Park 11. Geleneksel Resim Yarışmasının şartları ise şöyle, Yarışmaya 5-12 yaş arası çocuklar katılabilecek. Her katılımcının yalnız bir resimle katılabileceği yarışmanın teması serbest olarak belirlendi. Resimler pastel boya kullanarak 35x50 boyutlu kağıda çizilecek. Katılımcıların ad, soyad ve yaş bilgilerinin eksiksiz olarak resim kağıdının arkasına yazılması gerekmektedir. Yarışma başvuruları 18-26 Nisan tarihleri arası Sanko Park AVM danışma bankosundan yapılacaktır. Yarışmaya son başvuru tarihi olan 26 Nisan 2024 itibarı ile 5 yaşından küçük, 12 yaşından büyük olmamak kaydıyla; (doğum tarihi 1 Ocak 2012’den sonra doğanlar ve 31 Aralık 2019’dan önce doğanlar) katılabilecektir. Yarışma 27 Nisan tarihinde 11.00-18.00 saatleri arasında Sanko Park Ana Etkinlik Alanında canlı gerçekleştirilecektir. (Katılımcıya seansı kayıt sırasında bildirilecektir). Yarışmanın sonucu 2 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacaktır. Kazanan yarışmacılara ödülleri 6-7 Mayıs 2024 tarihlerinde teslim edilecektir.