GENEL - 26 Mart 2019 Salı 12:42

Memur-Sen’den Nisan ayı için "KPDK toplansın" çağrısı

A
A
A
Memur-Sen’den Nisan ayı için "KPDK toplansın" çağrısı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, mart içinde yapılması gereken Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının yerel seçimler nedeniyle yapılamadığını belirterek, "Nisan ayı içinde toplantının olmasını bekliyoruz.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, mart içinde yapılması gereken Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının yerel seçimler nedeniyle yapılamadığını belirterek, "Nisan ayı içinde toplantının olmasını bekliyoruz. Bekliyoruz ve çağrıda bulunuyoruz bir an önce KPDK’yı yapalım diye" dedi.


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde Memur-Sen Antalya Buluşmasına katıldı. Burada konuşan Ali Yalçın, binlerle başlayan yolculuğun, 1 milyona ulaştığını Türkiye’nin en büyük emek hareketi olduklarını kaydetti.



"Kamu görevlileri bizim sorumluluk alanımız"


Milletle çatışmayan milletin değerleriyle asla ters düşmediklerini dile getiren Yalçın, "27 yıllık tarihsel serüveninde kaldırımın taşıyla sorunu olmayan sendikalar tarihe geçti. Esnafın camı ile sorunumuz olmadı. Hakkımızı aradık ama asla milletin hakkı ve hukukuna girmedik. Kamu görevlileri bizim sorumluluk alanımız. Bugüne kadar 260 kazanımın altına imza attık. Üyemizin ekonomik sosyal mali haklarını arttırmak, yaşam standardını yükseltmek, açlık ve yoksulluk sınırı arasından çıkarmak ve refah düzeyinde yaşayabileceği ücreti temin etmektir" diye konuştu.


Memur-Sen için önemli olanın ülkenin istikrarı olduğunun altını çizen Yalçın, istikrarsız ortamda ise ilk kaybedenin kendilerinin olacağını bildirdi.



"Ülkemizin hassasiyetlerinden ödün vermedik"


Bu ülkede sendikacılık denince her şeye muhalefet eden adam anlaşıldığını hatırlatan Ali Yalçın, “Ya da muhalefet ettiğiniz sandığınız insanların bazı yapılarla arka planı fark ettiğinizde görürsünüz Memur-Sen farklı bir teşkilat. Doğru bir şey yapılıyorsa hakkı teslim ederiz. Bunun hangi siyasi oluşum olduğuna bakmayız. Yeter ki bu ülke iççin taş üstüne taş koysun. Ama bu ülkede kilit taşlarını sökmeye ve dinamit koymaya çalışan varsa ona karşı koymak bizim görevimiz. Çünkü bizim gidebilecek başka ülkemiz yok. Dünden daha güçlü olmaya, ayakta kalmaya, mesafe almaya, milli geliri büyütmeye refah toplumunu oluşturmaya daha fazla ihtiyacımız var. Emperyalizmin karşısındaki en büyük tehdit Türkiye olarak görülüyor. Biz ülkeye olan hassasiyetimizden ödün vermedik, vermeyeceğiz de" ifadelerine yer verdi.



KPDK çağrısı


Üyeye ilişkin kazanımlar skalasını yükseltmek için çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Yalçın, "Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) mart ayı içinde olması gerekirdi. Yerel seçim nedeniyle siyasiler sahaya inmiş durumda. Nisan ayı içinde olmasını bekliyoruz. Bekliyoruz ve çağrıda bulunuyoruz biran önce KPDK’yı yapalım diye. Peşinden Memur-Sen Genel Kurulu var. Ardından 1 Mayıs’ta Şanlıurfa’da olacağız. 5. Dönem toplu sözleşmeye giden süreçte taleplerimizi, tekliflerimizi tasnif edecek ve masaya ilişkin baskımızı hissettireceğiz. Masada 5 milyonu aşan kitlenin milli gelirden alacağı payı belirlemeye çalışacağız. Zorluklarımız, güçlüklerimiz yok değil, bunun karşısında çelik gibi irademiz ve güçlü bir teşkilatımız var. Masaya bu bilinçle otururken, masada ürettiğimiz kazanımların herkese eşit şekilde dağıtılıyor olmasından son derece rahatsız ve huzursuzuz. Dünyanın hiçbir yerinde bir sistematik yok. Biz çalışıyoruz, 5 milyonun yükünü taşıyoruz, bizim aldığımızı yapan da, yatan da, çatan da, gevrek gevrek cümleler kuran, ’Sendikalar ne işe yarıyor, boş verin’ diyen gevşek gevşek konuşan da alıyor. Böyle bir sistem olmaz. Benim dayanışma aidatımı ödesin ondan sonra ’sendika ne işe yarıyor’ cümlesini kuracaksa kursun bakalım. Böyle bir sistem olamaz" diye konuştu.


Sayıları itibariyle gelinen noktanın yeterli olmadığının altını çizen Yalçın, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.


Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, katılımın yoğun olduğunu belirterek kendilerine eşlik eden herkese teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Turizmde Sivas hızına hız katacak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan ‘Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’ açılış toplantısı, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir Başkanlığında gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde hazırlanan ve kentin turizm rakamlarını artıracağı düşünülen Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’nin açılışı yapıldı. STSO’da gerçekleştirilen açılış toplantısına; Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun ve Turizm tesislerinin personel ve yöneticileri katıldı. Projeyi Oran Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Özdemir, “Sivas’ın Hızına Yetişin” projemizin başlığında yer alan hız kavramı, Yüksek Hızlı Trenin ilimize gelmesiyle oluştu. Yüksek Hızlı Trenimizin Sivas’a getirdiği en önemli katkı, turizm sektörüne yapacağı katkıdır. Sivas’a daha çok turist getirmek adına turizm sektörüne eğitim anlamında faydalı olmak istedik. Hocalarımızın bilgilerini sektör yöneticilerine ve çalışanlarına aktarmak adına bu projeyi yaptık” ifadelerini kullandı. Programda konuşan Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas TSO’nun şehrin önemli meselesine dayanan bir proje hazırlayarak destek almaya hak kazandığını ifade etti. Programların projeler geldikçe var olduğunu belirten Şeker, projelerdeki üst amacın Hızlı Tren odağında Sivas’ın turizm hamlesine katkı sunmak dedi. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ise, Turizm sektörünün gelişmesinde Sivas TSO’na teşekkür ederek, projenin sonucunda güzel bir çıktı elde edileceğine inanıyorum dedi. Sivas’ta bulunmaktan ve böyle bir proje yer almaktan memnuniyet duyduğu ifade eden Eğitmen Doç. Dr. İrfan Mısırlı, verilecek olan eğitimler hakkında bilgiler verdi. Sekiz gün sürecek olan eğitimlerde; Konukla İletişim, Müşteri Memnuniyeti, Sosyal Davranış Kuralları ve özellikle Misafir ve İnsan İlişkileri konuları üzerine eğitimler verilecek. Eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Ankara YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretime kayıtlı örgün ve açık öğretime devam eden yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 185 bine yakın akademik personel olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz bu kapasiteyle Avrupa Yükseköğrenim Alanı içinde önde gelen ülkelerden biri konumundayız. Ancak bizler ulaştığımız noktayı yeterli görerek yavaşlayacak bir anlayışta olamayız. Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitemizi iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken, diğer yandan üzerinde hassasiyetle durduğumuz kalite güvencesi standartlarımızı yükseköğretim sistemimizin bütün alanlarına yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. "350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayımız var" Uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Özvar, şunları kaydetti: "Uluslararası sıralamalardaki üniversite sayımızı yükseltmek, akademisyenlerimizin yer aldığı uluslararası projeler ile nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmak; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uluslararası hareketliliğini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu alanlarda sağlayacağımız başarı, bir taraftan yükseköğretimimizin kalitesini artıracak, diğer taraftan çok daha fazla sayıda nitelikli uluslararası öğrencinin üniversitelerimize ilgi göstermesini sağlayacaktır. Böylece 350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemiz, ilk 5 ülkeden biri olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır." "İyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımlar var" Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon olduğunu hatırlatan YÖK Başkanı Özvar, "Bu anlamda iyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımların var olduğu anlaşılmaktadır. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Hiç şüphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyileşmeyi ilzam eden bir uğraşı alanıdır. Program bazındaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Mevcut durumda yükseköğretim sistemimizde akreditasyondan geçen programların sayılarının artmasını beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi. Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.