ASAYİŞ - 10 Ocak 2025 Cuma 10:25

Müşteri zannettiği dolandırıcının motosikletle test sürüşü İngilizce öğretmenine pahalıya mal oldu

A
A
A
Müşteri zannettiği dolandırıcının motosikletle test sürüşü İngilizce öğretmenine pahalıya mal oldu

Antalya’da yaşayan İngilizce öğretmeni, internet üzerinden hem otomobilini hem de motosikletini satışa çıkardı. İkisini satarak yeni bir otomobil almayı planlayan öğretmen, motosikletini test sürüşü bahanesiyle çaldırdı. Alıcı gibi davranan şüpheli, 350 bin TL değerindeki motosikleti alıp kayıplara karıştı.

Muratpaşa ilçesi Çağlayan Mahallesi’nde yaşayan İngilizce öğretmeni Burak Turgut, otomobil almak için 34 EOP 694 plakalı motosikletini ve bir otomobilini internet üzerinden satışa koydu. 6 Ocak Pazartesi günü yabancı uyruklu bir kişiyle iletişime geçen Turgut, şüphelinin motosikleti görmek için adres istemesi üzerine konum gönderdi. Akşam saatlerinde Turgut’la buluşan şüpheli, 340 TL’ye anlaşma sağladıktan sonra test sürüşü yapmak istedi. Kaskı olmadığı için Turgut’un kaskını alan şüpheli, motosikletle birlikte kayıplara karıştı. Burak Turgut, kısa süre içinde karakola giderek şikâyette bulunurken geriye ise motoruyla gezdiği keyifli videolar kaldı.

Müşteri zannettiği dolandırıcının motosikletle test sürüşü İngilizce öğretmenine pahalıya mal oldu

“Kaskımı da aldı, motosiklete atladı ve kaçtı”

Motosikletini birkaç hafta önce internet sitesinde ilana koyduğunu dile getiren İngilizce öğretmeni Burak Turgut, ”6 Ocak Pazartesi günü öğlen civarında yabancı uyruklu bir şahıs benimle iletişime geçti. Türkçesi olmadığını söyleyince İngilizce öğretmeni olduğum için İngilizce konuşmaya devam ettik. Motoru görmek için evimin adresini istedi, konum attım. Akşam saatlerinde evimin önüne geldi. Yarım saat motorla alakalı pazarlık yaptık ve 340 bin TL’ye anlaştık. Daha sonra test sürüşü yapmak istediğini söyledi. Kaskı olmadığı için kendi kaskımı verdim. Motosiklete bindi ve bir anda hızlanarak kaçtı. Ben peşinden sadece izlemek zorunda kaldım” dedi. Motosikleti 350 bin TL’ye ilana koyduğunu aktaran Turgut, ”Şahıs önce telefonda pazarlık yapmadı, fakat yüz yüze görüşmemizde 340 bin TL’ye anlaştık ve salı günü ödeme yapacağını söyledi. Kendisi kısa bir test sürüşü yapmak istedi, 100 metre ileri gidip gelebilirsin dedim fakat dalgınlığımı kullanarak motosikleti alıp kaçtı. Motosikletle aynı değerde bir otomobilim daha vardı. İkisini satıp amacım güzel bir otomatik otomobil almaktı. Motosikletim çalındı. Otomobilim hala ilanda duruyor. Yetkililerin motosikletimi bir an önce bulunmalarını talep ediyorum” diye konuştu.

“Gelen yabancı numaraları her seferinde umutla açıyorum”

Müşteri zannettiği dolandırıcının motosikletle test sürüşü İngilizce öğretmenine pahalıya mal oldu

Hemen polise haber verdiğini belirten Turgut şöyle devam etti:

"Olay hırsızlık olarak polis kayıtlarına geçti. Gelen yabancı numaraları her seferinde umutla açıyorum ama maalesef sonuç alamadım. Gören veya duyan olursa lütfen bilgi versin. Şahsın sol ya da sağ elinde büyük bir aslan dövmesi vardı. Kısa saçlı, kırklı yaşlarda, 1.85 boyunda ve kirli sakallıydı. Motosikletimi bulmamız için bir yere bırakmasını rica ediyorum. Eğer geri getirirse şikayetçi olmayacağım” diyerek sözlerine son verdi.

Ramazan Bozca - Fırat Demir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan çöken binaya ilişkin açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çöken bina enkazında toplam 962 personelin arama kurtarma çalışmasına katıldığını söyledi. Çöken bina enkazında incelemelerde bulunarak bilgi alan Bakan Yerlikaya, son durum hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Yenişehir Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı Başoluk Apartmanı’nın henüz bilinmeyen bir sebeple çöktüğünü söyleyen Yerlikaya, “AFAD, Büyükşehir, ilçe belediyelerimiz ve arama kurtarmayla ilgili Konya şehrimiz de tüm ekiplerin her biri buraya geldi ve 10 dakika içerisinde çöken bu binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları başladı. AFAD, UMKE, Emniyet, Jandarma, İtfaiye, AKUT, Kızılay, 112 ve STK’larımızdan toplam 962 personel ile birlikte 216 araç şuan arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Devletin tüm kurum ve kuruluşları ile AFAD koordinasyonunda 12 vilayetten gelen alanında uzman arama-kurtarma ekiplerimiz enkazda canlara ulaşmaya çalışıyor. Şunu söylemek istiyorum bu tür çalışmalarda bizler ilk önce şuna bakıyoruz. Adrese dayalı nüfus sisteminden burada kayıtlı kaç kişi ikamet ediyor. Baktığımızda 79 kişi var. Valiliğimizin koordinasyonunda burada oturan kişilere telefon açmak suretiyle ulaşıldı. Her biri tek tek aranarak kontrol edildi. Gördükki iki kişinin kendi imkanları ile kurtulduğunu, beş kişinin ise içerde kaldığını öğrendik. Dolayısıyla şuanda bu enkazın altında beş nüfusun olduğunu, onun haricinde yanlarında veya beraberlerinde başka bir olup olmadığıyla da ilgili içeriden sağ çıkan iki kişinde öğreneceğiz. Şu anda enkazın altında 3 kişinin daha olduğunu düşünüyoruz. Şimdi bir güzel haber daha, iki kişi sağ kurtarıldıktan sonra AFAD Başkanımız birinin daha yaşadığıyla ilgili güzel bir haber getirdi. Temennimiz biran önce ona da ulaşmak ve sağ salim kurtarmaktır. Diğer iki kişiyle de ilgili cihazlarla taramalar yapıyoruz. Şuana kadar onların yerlerini belirleyemedik. Çok güçlü ekiplerimiz ve ekipmanlarımız var. İnanıyoruz ki süratle onlarında bulunduğu yerleri tespit edip çıkaracağız“ dedi.