GENEL - 25 Mart 2019 Pazartesi 11:35

Öğrencilerle sanayiciler kariyer fuarında buluştu

A
A
A
Öğrencilerle sanayiciler kariyer fuarında buluştu

Antalya OSB, ana sponsorluğunu üstlendiği Bölgesel Kariyer Fuarı’nda, bölge firmalarına yönlendirme yapabileceği bin üniversite öğrencisi ile temas sağladı.

Antalya OSB, ana sponsorluğunu üstlendiği Bölgesel Kariyer Fuarı’nda, bölge firmalarına yönlendirme yapabileceği bin üniversite öğrencisi ile temas sağladı.


Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı himayelerinde, Antalya Organize Sanayi Bölgesi ana sponsorluğunda, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliği ve koordinatörlüğünde, Akdeniz Bölgesindeki Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Antalya AKEV Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi olmak üzere 8 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen Bölgesel Kariyer Fuarı, üniversite öğrencileri ile özel sektör ve kamu kurumlarını bir araya getirdi.


Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü standına yaklaşık bin öğrencinin CV’si kayıt altına alındı. 2015 yılında bu yana İŞKUR hizmet noktası olarak hizmet veren Antalya OSB Bölge Müdürlüğü, kayıt altına aldığı öğrenci CV’lerini Bölge firmaları ile eşleştirilerek hem mezun öğrencilerin istihdam edilmesine hem de firmaların nitelikli eleman ihtiyacına katkı sağlayacak. İş başvurusunda bulunan uygun adayları, firmaların açık pozisyonlarına yönlendiren Bölge Müdürlüğü, öğrenciler ile Bölge firmaları arasında da köprü vazifesi görecek.


Fuarın hem gençlere hem de Bölge firmalarına çok önemli bir kaynak sağladığını belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Kayıt altına aldığımız CV’ler sanayicilerimizden gelen taleplere göre değerlendirilir ve uygun adaylar firmalara yönlendirilir. Bu uygulama ile bugüne kadar çok sayıda kardeşimizin istihdam edilmesine, firmalarımızın da nitelikli iş gücü ile buluşmasına vesile olduk. Öğrenci kardeşlerimiz için daha fazla çaba sarf edip, bu değerleri Bölgemize ve firmalarımıza kazandırmayı arzuluyoruz. Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde gerçekleşen Güney Kariyer Fuarı, hem bizlere hem de gençlerimize çok önemli bir kaynak sağladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Fuarda Bölge Müdürlüğünün yanı sıra Levent Kimya San. Tic. AŞ, Doktor Tarsa Tarım San. ve Tic. AŞ, Agt Ağaç San. Tic. AŞ, Adopen Plastik ve İnş. San. A.Ş, Ral Tekstil AŞ, Ekiciler Süt Gıda Tar. Hay. San. ve Tic. AŞ firmaları da stant açarak öğrenciler ile görüşme sağladı. Fuarın ilk gününde gerçekleşen açılış töreninde, T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay tarafından, Bölge Müdürü İlhan Metin’e, organizasyona sağladıkları katkı için teşekkür plaketi takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu Marmaris-Bodrum etabı kapanacak yollar Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Marmaris-Bodrum etabı 24 Nisan Çarşamba günü Marmaris’ten start alacak. 24 Nisan Çarşamba günü Marmaris Ulusal Egemenlik Caddesi’nden saat 12.45’te start alacak Marmaris-Bodrum parkuru, Bodrum Avenue Avm’de sona erecek. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dördüncü etabı olan Marmaris-Bodrum etabı kapsamında trafiğe kapanacak yollar belirlendi. Marmaris Atatürk Caddesi, Atatürk Meydanı, Ulusal Egemenlik Caddesi, Gençlik Meydanı, TEB Kavşağı, İncili Kavşak, Sanayi Kavşağı, A Noktası ilçeye giriş kavşağı, Ula Sarnıç kavşağından Sakar rampaları istikametine yük taşıyan kamyon, tır vb. araçların 11.45’ te Gökova kavşağından Akyaka kavşağı arası kamyon, tır vb. araçlar 12.15’ te Ula Sarnıç kavşağından Sakar rampaları istikametine otomobil vb. araçlar saat 12.30’da Gökova kavşağından Fethiye İstikametine tüm araçlar 12.30 ’da Gökova kavşağından Akyaka kavşağı arası otomobil, otobüs, vb. araçlar 12.30’da Akyaka giriş kavşağından Akbük, Ören, Çiftlik, Yalı, Kızılağaç ve Mazı istikametine çift yönlü yolda Bodrum Çıkış Kavşağına tüm yolda 12.30’da Bodrum Çıkış kavşağından Bodrum stat alanı ters yön 14.00’da yol trafiğe kapatılacaktır. Torba kavşağı, Kızılağaç kavşağı, Emin Anter Bulvarı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Atatürk Bulvarı (AVENUE AVM Önüne kadar çift yön gidiş geliş) trafiğe kapalı olacak.