GENEL - 06 Nisan 2021 Salı 12:58

(Özel) Pandemide mahallelinin hediye ettiği bisiklet ekmek kapısı oldu

A
A
A
(Özel) Pandemide mahallelinin hediye ettiği bisiklet ekmek kapısı oldu

Antalya’da pandemi döneminde ekonomik zorluk çeken aile komşularının hediye ettiği bisikleti ekmek kapısı yaptı.

Antalya’da pandemi döneminde ekonomik zorluk çeken aile komşularının hediye ettiği bisikleti ekmek kapısı yaptı. Eşi iş yerini kapatan iki çocuk annesi kadın, eve kapanmak yerine her gün sabah 20 dakika yol kat ederek Antalya’nın dünyaca ünlü falezlerinin kenarında turistlere çay ve kahve satarak para kazanıyor.


Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşayan Suna Salğın’ın (44) eşinin çalıştığı iş yeri 6 ay önce pandemi dolayısı ile kapandı. Salğın ailesinin ekonomik olarak zorluk çektiğini gören mahalle sakinleri, genç kadına arkasında mini sepeti olan bir bisiklet hediye etti. Eşinin de işsiz kalması sonrası her sabah 20 dakika yol kat ederek Antalya’nın dünyaca ünlü falezlerine gelen kadın burada turistlere ve vatandaşlara çay, kahve ve su satarak ile bütçesine katkıda bulunuyor.



"Sabahları önce çocuklarımı okula gönderiyorum, sonra buraya geliyorum"


2.5 aydır her gün falezlere gelerek satış yaptığını ve durumundan memnun olduğunu ifade eden Suna Salğın, “İki tane çocuğum var. Eşim garson. Pandemi zamanında 6 ay eşim evde kaldı. Bizim de ev kredimiz birikmeye başladı. Bir süre borçlarımızı ödeyemedik. Benim aklımda 2 yıl önce böyle bir fikir vardı. Mahalleli de bizim yaşadığımız durumu görünce onlar bize bisikleti aldı. Ondan sonra ben de her gün sabah bisikletimin arkasına çay, kahve ve su koyarak sabahtan akşama kadar burada satıyorum. Sabahları önce çocuklarımı okula gönderiyorum, sonra buraya geliyorum. Akşam saat 20.00 gibi evime gidiyorum. “Damlamaya damlaya göl olur” diyerek mutfak ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar kazanıyorum. Buraya gelen vatandaşlar artık beni tanıyorlar. Bazen bisikletimi getirmediğim zaman ‘bisikletin nerede’ diye soruyorlar. Bisiklet kullanmayı biliyordum. Hatta eşime ben öğrettim şimdi o da bisiklet ile işe gelip gidiyor” sözlerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.