GENEL - 14 Eylül 2018 Cuma 13:24

Türel’den vefa örneği

A
A
A
Türel’den vefa örneği

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir dönem genel koordinatörlüğünü yaptığı E-Medya çalışanlarının bir araya geldiği ‘Nostalji Gecesi’ne katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir dönem genel koordinatörlüğünü yaptığı E-Medya çalışanlarının bir araya geldiği ‘Nostalji Gecesi’ne katıldı. Gecede çalışma arkadaşlarıyla yaşadığı anıları paylaşan Başkan Türel, “Bugün şöyle dönüp arkaya baktığımda iyi ki sizlerle birlikte olmuşum. Çünkü o günkü tecrübelerle bugün Antalya’da çok önemli bir görevde sizlerin arasından çıkmış bir kardeşiniz olarak başarılı olabiliyorsak, sizlerle paylaştığımız günlerin çok büyük etkisi olduğunu görüyorum” dedi.


E-Medya çalışanları Murat Çiçek’in organize ettiği E-Medya Nostalji gecesinde buluştu. O dönem E Medya Genel Koordinatörü olarak görev yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, diğer yönetici ve çalışanlarının katıldığı gece My Meating restoranda düzenlendi. Geceye katılan herkes 25-30 yıla dayanan dostluklarını pekiştirdi. Keyifli sohbetlerin yaşandığı, geçmişten hatıraların paylaşıldığı gecede kimi zaman kahkahalar yankılandı, kimi zaman da duygusal anlar yaşandı.



"Vefa İstanbul’da semt değil"


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir dönem birlikte mesai yaptığı personeliyle tek tek tokalaşıp hal hatır sordu. Başkan Türel, gecede yaptığı konuşmada, “Bu gece bizim için bir nostalji gecesi. Geçmişte birlikte çalıştığımız birçok dostumuz, mesai arkadaşımızı neredeyse burada eksiksiz görmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu gece ‘Vefa’nın İstanbul’da bir semt adı olmadığının en güzel teyidi” dedi.



“İyi ki birlikteydik”


Geçmiş yılları hatırladığında çalışma arkadaşlarıyla mesai yapmış olmaktan büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Başkan Türel, şöyle konuştu; “Bugün şöyle dönüp arkaya baktığımda iyi ki sizlerle birlikte olmuşum. İyi ki bu kader yolculuğumuzda yaşamımızın en önemli gençlik yıllarımızı birlikte paylaşmışız. Çünkü o günkü tecrübeler belki bugün Antalya’da çok önemli bir görevde sizlerin arasından çıkmış bir kardeşiniz olarak bir şeyler yapmamız mümkün oluyorsa, birazcık başarılı olabiliyorsak sizlerle paylaştığımız günlerin çok büyük etkisi olduğunu görüyorum. O günün şartlarında o zorlukları göğüs göğse omuz omuza karşılamasaydık belki bugün birçok sorunu aşmakta zorlanabilirdik. Onun için hepinize teşekkür ediyorum. Çok sağ olun.”


“Geçmişimiz bizi buralara taşıdı”


Hayatının her noktasında vefaya çok önem verdiğini belirten Türel, “Özellikle sizlerle geçmişte acı tatlı birçok hatırayı paylaşmış arkadaşlarım olarak, beni yakından tanıyan insanlar olarak, hayatınızda pek çok şey değişebilir. Hayatınızda birçok şey değişiyorken, siz kendiniz değişirseniz işte problem orada. Ben belediye başkanlığını açık söyleyeyim yarın bitecekmiş gibi yapıyorum ama hiç bitmeyecek gibi bir hizmet anlayışıyla çalışıyorum. Biz damdan düştük. Seçim kaybettik, seçim kazandık. Benim eskiden hiçbir farkım yok. Bulunduğumuz görevler, omuzumuzdaki sorumluluklar yükü arttırmış bulunuyor. Biz bunların hakkını vermeye çalışıyorken geçmişimizi hiçbir şekilde unutamayız. Allah’a şükrediyorum, çünkü çok genç yaşlarda birçok görev nasip oldu. Ama en önemli şükrüm, çok genç yaşlarda çok önemli görevler olmasına rağmen kendimi hiç değiştirmeden, değişmeden hep yoluma devam ettim. En büyük şükrüm şunun içindir, geçmişimde zerre kadar gizleyeceğim, utanacağım en ufak bir gölgenin olmamasıdır. Belki de o geçmiş bizi buralara taşıdı” ifadelerini kullandı.



“Ben hala o eski Menderes’im”


Türel, “Bizler hesaba çekilmeden hesap veren bir anlayışla yaşamayı bir hayat biçimi haline getirirsek işimiz o zaman kolay oluyor. Bunun benim en büyük sermayem, en büyük güvencim olduğunu görüyor olmak sizler adına bir gurur meselesi olması lazım. Ben hala o eski Menderes’im. Başkanlık bugün makamdır ama onun zırhına bürünmek bizim için söz konusu olmamalıdır. Allah’a şükürler olsun alnımızın akıyla bugünlere geldik, bundan sonra da aynı inanç ve arzu ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.



Tongülüs çifti nikâh tazeledi


Gecede bir de sürpriz yaşandı. İleri Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali Tongülüs ve eşi Birsen Tongülüs’ün 28’nci evlilik yıldönümü kutlandı. Ali Tongülüs 28 yıldır evlenme teklifi etmediği hayat arkadaşı Birsen Tongülüs’e E Medya Nostalji gecesinde evlenme teklifinde bulundu. Evet yanıtıyla Ali-Birsen Tongülüs çifti pasta keserek özel günlerini kutlarken Başkan Türel’de ayrı bir sürpriz yaparak çiftin nikâhını tazeledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ali-Birsen çiftine yeniden nikâh merasimi düzenleyerek, evlenmeyi isteyip istemediklerini sordu. Evet yanıtı ile yeniden çifti karı koca ilan eden Başkan Türel, birbirinizin ayağına basabilirsiniz ama damarına basmayın nasihatinde bulundu.



“Birbirinizin damarına basmayın”


İlk kez bir çifte nikâh tazelediğini belirten Başkan Türel, “28 yıldır aynı yastığa baş koyan Ali-Birsen Tongülüs çiftine nice mutlu yıllar diliyorum. Ben normalde bütün nikâhlarda çiftlerden üç çocuk talebinde bulunuyorum. Bu durum da nasıl olacak bilmiyorum. Artık üç çocuğu esirgeme kurumundan mı alırsınız orası sizin bileceğiniz bir durum” şeklinde konuşarak esprileriyle nikâh tazeleme merasimine ayrı bir renk kattı. E TV Genel Müdürü Mehmet Yönden de ‘Menderes Türel, o dönemde nasılsa şimdi de aynı. Hiç değişmemiş. Yine esprili, hoşgörülü. Her zaman böyleydi. Değişmemesi bizim için büyük bir şans” şeklinde yorum yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp kapıyı ateşe verdi Fatih’te iddiaya göre, psikolojik sorunları olan bir kişi sesten rahatsız olduğu için üst komşusunun kapısını önce balyoz ve matkapla kırmaya çalıştı, başarılı olamayınca 4 kişinin bulunduğu evin dış kapısını ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay, saat 01.30 sıralarında Fatih İskenderpaşa Mahallesi Feyzullah Efendi Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, 5 katlı binanın 4’üncü katında oturan psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşularının çıkardığı sesten rahatsız olunca eline aldığı balyoz ve matkapla üst komşusunun kapısına vurarak açmaya çalıştı. 5’inci katta oturan komşuları neye uğradıklarını şaşırarak panik içinde polise haber verdi. Kapıyı balyoz ve matkapla açamayan saldırgan başarılı olamayınca kapıyı ateşe verdi. Özel harekat polisleri saldırganı etkisiz hale getirdi Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri balyoz saldırgana müdahale etmekte güçlük çekince olay yerine polis özel harekat ekipleri sevk edildi. Özel harekat ekiplerinin çalışmasıyla saldırgan etkisiz hale getirilirken dairede bulunan 4 kişi itfaiye ekiplerince evin camından merdiven aracıyla tahliye edildi. Binadan dışarı çıkmak istemeyen saldırgan polis özel harekat tarafından etkisiz hale getirilerek sedye ile binadan dışarı çıkarıldı. Sedye ile dışarı çıkarılan saldırgan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alt komşularının saldırısına uğrayan 4 kişi, saldırgandan şikayetçi olmak ve ifade vermek için polis merkezine götürüldü. Saldırı anında dairede olan ev sahibi Muhammet Enes, “Alt kattaki komşu eve matkapla içeri girmeye çalıştı, evin kapısını yaktı. Balyozla kapıya vurdu. Polisi aradık polis geldi. Camdan bağırıyorum ben polislere, yardımcı olsanıza adam kapıyı yakıyor. Adamı almıyorlar. Özel harekat geldi, tek bir adam ancak alabildi. Saldırgan benim alt komşum, daha önce hiçbir tartışma yaşamadık. Ruh hastası kendisi kuruluyor. Daha önce de biz polis çağırmıştık. Çevik kuvvet gelmişti kapıyı koçbaşıyla kırmıştı. Kapısını biz mi kırdık zannediyor artık. 2-3 akşamda bir geliyor. Daha önce 4-5 defa şikayetçi olduk. Birinci kattaki komşu onu da rahatsız ediyor, saldırıyor. O da şikayetçi oldu ama almıyorlar” dedi. Yanan kapı içeriden cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi Görüntülerde, evde yaşayan 4 kişinin yaşadığı panik anları ve dışarıdan yanan kapının dumanlarının daireden içeri girdiği anlar görülüyor. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen saldırganın daha önce de aynı daireye matkapla saldırdığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan saldırganın hastanedeki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenilirken ekiplerin olayla ilgili çalışmaları sürüyor.
Aksaray Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı Aksaray’da önüne aniden bir otomobilin geçmesi üzerine fren yapan tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada otobüs sürücüsüyle birlikte toplam 8 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakır’a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, önüne aniden geçen Şammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakalı otomobili son anda fark ederek ani fren yaptı. Ani fren yapmasıyla birlikte tırın arkasından seyreden İstanbul - Adıyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakalı yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. 21 yolcunun bulunduğu otobüs kazasında otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Yaşanan kazayı anlatan tır sürücüsü Muhammet T., “Şahin bir gitti bir geldi derken, ben tanımıyorum sürücüsünü ama önüme durdu. Durunca da ben fren yaptım. Çok sert fren yapmadım aslında yavaştım ben, otobüs de vurmuş arkamdan. Ben Ankara’dan Diyarbakır’a gidiyordum” dedi. Otobüste bunulan yolculardan Kadir Göçer (54) ise “Şahin taksi tırın önünde ani fren yaptı. Tır şoförü de ona vurmamak için ani fren yapıyor. Otobüste ona vurmamak için sağa kırınca duvara vuruyor. İyi ki de duvara vurmuş. Direk tıra vursaydı çok kötü olurdu” diye konuştu. Kazanın ardından yolcular otobüs firması tarafından olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.