GENEL - 26 Mart 2019 Salı 12:40

Tütüncü: " Vakıf Çiftliği ve eski Dokuma Fabrikası arazisi için hukuki tüm tedbirler alındı"

A
A
A
Tütüncü: " Vakıf Çiftliği ve eski Dokuma Fabrikası arazisi için hukuki tüm tedbirler alındı"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Vakıf Çiftliği ve eski Dokuma Fabrikası arazisi için hukuk sisteminin önerdiği bütün koruma tedbirlerini aldıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Vakıf Çiftliği ve eski Dokuma Fabrikası arazisi için hukuk sisteminin önerdiği bütün koruma tedbirlerini aldıklarını söyledi.


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD)’nin, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında düzenlediği ‘Cumhur ittifakının merkez ilçe belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantısı’na katıldı. Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Akra Barut Otel’de gerçekleşen toplantıda ANSİAD üyelerine, Kepez’deki değişimi ve yeni dönem projelerini anlattı.



43 bin tapu, 35 mahallede kat artışı


Başkan Tütüncü, 2009’da mülkiyet problemleri ile boğuşan ve çok ciddi bir gecekondu stoku olan bir Kepez’i devraldığını belirterek, şunları kaydetti: “Önce mülkiyet sonra imar problemlerini çözdük. 35 mahallede imar revizyonlarıyla kat artışı yaptık. 2B,Vakıf,Hazine ve belediye arazileri üzerindeki gecekonduların mülkiyet sorunlarının neredeyse tamamını çözdük. İlave imar hakları ile yepyeni bir şehrin kurulması sürecini başlattık. Dönemimde 43 bin tapu verdik. 2B yapılaşmanın önünde önemli bir problemdi.Bunu ortadan kaldırdık. Vakıf arazilerindeki tapu problemini takas ile çözdük. Hemşerilerimizin arsalarını, kat artışlarıyla değerli hale getirdik ve vatandaş eliyle kentsel dönüşümü başlattığımız bir ortamı hazırladık.Yaklaşık 900 kilometre imar yolu açtık.Bu ciddi bir rakam.Yine 83 bin gecekonduyu olaysız bir şekilde, hak sahiplerinin gönül rızasıyla kaldırdık.”


Tütüncü, Altınova’nın 45 yıla yakın yaşanan imar problemini tamamıyla ortadan kaldırdıklarını, imar tapularını verdiklerini ve bölgede imar revizyonuyla emsal artışı da yaptıklarını belirtti.



Kepez’de aynı anda 47 bin kişiye kültür ve sanat hizmeti


Göreve geldiği 2009’da Kepez’de kültür ve sanat merkezi olmadığını hatırlatan Tütüncü, “Kepez’i, şu an kapalı ve açık aynı anda 47 bin kişiye kültür ve sanat hizmeti verebileceğimiz bir potansiyele kavuşturduk.Erdem Bayazıt Kültür Merkezi yılda yaklaşık 150 bin misafiri ağırlıyor. 2. dönemimizde yaptığımız Mimar Sinan Kongre Merkezi’nin yıllık ziyaretçi sayısı 1 milyonun üzerinde.”



DokumaPark’a, hafta sonu 30 bin ziyaretçi


Eski Dokuma Fabrikası alanının hukuki problemlerini çözerek, 2005’te yabancı ortaklı bir şirkete verilen tapusunu yeniden aldıklarını hatırlatan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Dokuma’nın tapusu yeniden Antalyalıların oldu. Dokuma’yı yedi müze, bir bilim merkezi ve tematik bahçelerle çok güzel bir gezinti alanı ve sosyal yaşam merkezi haline getirdik. Kahve festivali, klasik otomobiller buluşması, antika pazarı, el emeği pazarı gibi etkinliklerin olduğu Dokuma’nın hafta sonları ziyaretçi sayısı 30 binler seviyesinde. Şehir ekonomilerinin kalkınması, gelişmesi festival, kültür, sanat ve sportif etkinliklerle oluyor.İnsanların Kepez’e gelmesi için albenisi olan etkinlikler yapıyoruz.Şehrin ekonomisi gelişecek, gelişen ekonomi beraberinde de sosyal gelişmeyi tetikleyecek.”



123 projenin yarısı aile ve kadınlara


Başkan Hakan Tütüncü, 3. dönemi için 123 proje vaat ettiğini kaydederek, şunları ifade etti: “2009’da 41 proje vaat ettik ama 60’ın üzerinde proje yaptık. 2. dönemimizde ‘7’den 70’e’ 70 proje dedik bu dönemin sonunda 103 projeyi tamamladık. 3. dönem için 123 proje diyoruz. Projelerimizin tamamının odağında insan var.Projelerimizin hemen hemen yarısı kadın ve ailelere yönelik projelerdir.Kadını mutlu etmelisiniz ki, toplum mutlu olsun. Aileyi mutlu etmelisiniz ki, geleceğiniz aydınlık olsun.Bu vizyonla yola çıktık.Projelerimizin geri kalan %50 lik kısmı da eğitimi, gençleri ve çocukları kapsıyor.”



“Koruma imar planları dönemimde yapıldı”


Bir ANSİAD üyesinin Vakıf Çiftliği (ZeytinPark)’nin mevcut haliyle korunmasını destekliyor musunuz, sorusuna Tütüncü, şu yanıtı verdi: Şehrin akciğerleri olan 280 hektarlık Vakıf Çiftliği’nin ya da Zeytin Park’ın sonsuza kadar korunmasına ‘evet’ diyorum. Evet, ama burada bir şey dikkatten kaçmış galiba; Vakıf Çiftliğinin korunması sözünü çok önceden vermiştim. Vakıf Çiftliği’ne herhangi bir bina yapılmamalı ve bu haliyle kalmalı diye düşünüyorum. Vakıf Çiftliği’nin koruma imar planları dönemimizde yapıldı. Sadece oranın değil eski Dokuma Fabrikası alanı da çok kıymetli bir arazi. Yeniden Antalyalıların kullanımına sunduğumuz Dokuma Fabrikası alanının koruma imar planlarınıda biz yaptık. Alan içerisindeki binaların hiçbiri tarihi değere sahip değildi. Ama bir dönemin hatıralarını taşıyan Dokuma Fabrikasının binalarının Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda, tescilli binalar haline getirdik. Çünkü Dokuma, birilerinin iştahını kabartan bir yer.



“Vakıf Çiftliği ihalesini 3 kez iptal ettirdim”


Vakıf Çiftliği’nin işletme hakkının verilmesi ihalesini tam 3 kez iptal ettirdim. Vakıf Çiftliğinin sonsuza kadar Antalya’nın akciğeri olarak kalması en büyük hayalim. Vakıf Çiftliğinin yeşil dokusunun korunması için hukuk sistemi içerisinde ne yapabiliriz? Bu alan doğal sit alanı ilan edilebilirdi, edildi. Koruma imar planı yapılabilirdi, yapıldı. Şu anki hukuk sisteminin bize önerdiği bütün koruma tedbirlerini Vakıf Çiftliği’nde ve Dokuma’da aldık. Vakıf çiftliğinin yeşil alan olarak varlığını sürdürmesi için gerekli olan adımları attık. Vakıf Çiftliği bugünkü haliyle kalmalı. Dokuma ‘da aynı şekilde binaların yıkılmadığı, yeni binaların yapılmadığı ama var olan binaların en güzel şekilde işlevlendirildiği bir yaşam merkezi olsun arzusu içerisindeyim.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: " Bölgenin turizm imkanlarının gelişimi için çalışmalara aralıksız devam edeceğiz" Terme’nin Gölyazı Mahallesinde bulunan göller bölgesinde Ordu Kano Kulübü ile incelemede bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bölgenin turizm imkanlarının gelişimi için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi. Ordu Kano Kulübü üyeleri, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un makamında ziyaret ederek, bölgede yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Terme ilçesinde kano sporunun yaygınlaşması ve imkanlarının arttırılmasına yönelik Terme Belediyesi ile işbirliği içinde çalışmalara hazır olduklarını belirten Ordu Kano Kulübü üyeleri, bölgenin kano sporu için zengin imkanlara sahip olduğunun altını çizdi. Terme Gölyazı Mahallesi Göller bölgesinde Akgöl ve Simenit gölleri ile gölleri birbirine bağlayan kanalların bulunduğu alanda incelemede bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Ordu Kano Kulübü üyeleri, bölgenin kano sporu için zengin imkanlara sahip olduğunu ifade ettiler. "İlçemizin saklı kalmış güzelliklerini gün yüzüne çıkaracağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’nin turizm imkanlarının arttırılmasına yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirterek, “İlçemiz doğal olarak birçok zenginliğe sahip. Bu zenginliklerden biri de Gölyazı bölgemizdeki göller ve göllerimizi birbirine bağlayan kanallar. Bu bölgede kano sporunun gelişimi ile alakalı Ordu Kano Kulübü’nün destekleri ile çalışmalarımıza başladık. Yapacağımız tesisleşme ile burayı kano sporu için bir cazibe merkezine çevireceğiz. Bu kadar muhteşem bir doğadan tüm Türkiye’nin faydalanabilmesi adına her adımı atmaya hazırız. İlçemizin saklı kalmış güzelliklerini gün yüzüne çıkaracağız” dedi. Kısa süre içinde hayata geçirilecek Amazon Kano Kulübü ile birlikte yapılacak çalışmaların hızlanacağını belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, bu süreçte çalışmalar konusunda destekte bulunan Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ordu Kano Kulübü üyelerine de teşekkür etti.
Samsun Başkan İhsan Kurnaz: "Doğayı ve çevreyi koruyacak nesilleri İlkadım’da yetiştireceğiz" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda İlkadım Belediyesi olarak önemli yatırımlar yapacağız" dedi. İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (Tap) Derneği tarafından başlatılan “Atık Pil Toplama Projesi”ne İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri destek verdi. Atık pillerin doğayı kirletmemesi ve dönüşüme kazandırılması amacıyla; çevreye büyük oranda zarar veren ve kullanım süreleri dolmuş atık piller ile ilgili “Atık Pil Toplama Projesi” başlatan İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, resmi kurum ve okullara bıraktığı atık pil toplama noktalarından çıkan piller düzenlenen program dahilinde toplanıyor. Bu kapsamda İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrenciler farkındalık oluşturarak 10 kilo atık pil topladı. "Geri dönüşüme her zaman destek vereceğiz" Çevre ve insan sağlığı için atık pillerin düzenli şekilde toplanması gerektiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Atık pillerin toplanması konusunda farkındalık sağlamak amacıyla okullarımızda atık pillerini bırakarak kampanyaya destek olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Unutmamalıyız ki; atık pillerin çöpler vasıtasıyla toprağa karışması, denizlere, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Bu sebeple atık pillerin geri dönüşüme katılması, çevremiz ve geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Yarının umudu çocuklarımıza temiz bir çevre bırakabilmek ve ekonomimize destek olmak için İlkadım Belediyesi olarak geri dönüşüme her zaman destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Duyarlı öğrencilere teşekkür etti Çevreye gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı okula bir ziyaret gerçekleştiren İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Süleyman Tanrıseven de Okul Müdürü Hamza Sofuoğlu ile birlikte öğrencileri tebrik etti.