SAĞLIK - 16 Mart 2021 Salı 10:49

Vali Yazıcı: " Turizm sezonuna girerken hem Antalya’mızı hem de ülkemizi zora sokmamaya dikkat edelim"

A
A
A
Vali Yazıcı: " Turizm sezonuna girerken  hem Antalya’mızı hem de ülkemizi zora sokmamaya dikkat edelim"

Pandemi süreci değerlendirme toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Pandemi süreci değerlendirme toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Yazıcı," Turizm sezonuna girerken hem Antalya’mızı hem de ülkemizi zora sokmamaya dikkat edelim" diyerek bu zorlu süreçte önlemlere ve tedbirlere uyulmasının önemini anlattı. Toplantıda, Antalya genelinde yürütülen pandemi çalışmaları kapsamında alınan tedbirler ve yapılan denetimler ele alındı.



"Bu zorlu süreçte hepimizin üzerine düşen görevler var"


Pandemi sürecinin oldukça zorlu geçtiğini ve herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Yaşadığımız bir süreç var. Oldukça zorlu bir süreç. Her geçen gün daha iyiye gitmeyi umut ettiğimiz bir süreci yaşıyoruz. Bu zorlu süreci yönetmekte hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Bu sorumluluklarımızı bir yıldır en iyi şekilde yerine getirmeye hepimiz gayret ediyoruz. Hem belediyelerimiz, hem kolluk kuvvetlerimiz, hem sivil toplum kuruluşlarımız olarak bu zorlu süreçten kurtulmak adına, yayılmasını önlemek adına hepimiz çok büyük gayret içinde bulunduk. Bugün geldiğimiz nokta itibariye turuncu risk grubundayız. Yüksek riskli gruptayız. Önümüzdeki süreçte daha dikkatli olarak şehrimizi ve kendimizi bu zorlu süreçte korumalıyız.” dedi.



"Antalya’yı sadece Antalya olarak düşünemeyiz"


Antalya’nın tek başına ele alınmaması gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Antalya’mızı sadece Antalya olarak düşünemeyiz. Burası Türkiye’nin turizm başkenti. Bu ülke adına taşıdığımız çok daha büyük bir sorumluluğumuz var. Ülkemizin turizm gelirlerinin üçte biri Antalya’mızdan sağlanmakta. Biz geçen yıl pandemi sürecinden dolayı turizm gelirlerimizi yeterince sağlayamadık. Sezon sonuna doğru üç aylık bir dönem iyi geçti fakat turizmin lider şehri Antalya’mız için bu yeterli değil. Bu kötü sezondan dolayı Antalya’mızda birçok sektör ve esnaf mağdur oldu. Dolayısıyla omuzlarımızda ağır bir yük var. Sezonun açılmasına az bir süre kaldı. Önümüzdeki süreci iyi yöneterek Antalya’mız için iyi bir sezon geçirmeyi umut ediyoruz.” diye konuştu.



"Pandeminin etkilediği sektörlerin başında turizm geliyor"


Pandemi döneminde bir yılın geride bırakıldığını ifade ederek bu süreçte en çok etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiğini söyleyen Vali Yazıcı; “1 Mart itibariyle iş yerlerini açtık. Okullarımız belli oranda açıldı. Ama önümüzde nisan ayı itibariyle başlayan bir yaz dönemi, turizm sezonu söz konusu. Bilindiği gibi pandemi en çok turizm sektörünü etkiledi. Bizim geçen yılki gibi bir sezon geçirme durumumuz yok. Geçtiğimiz yaz döneminde turizm sektör çalışanları, iş sahipleri, esnaflarımız ve diğer sektörler kendilerini sıkarak zorlu süreci geçirmeye çalıştılar. Ama ikinci bir yaz sezonunu durgun geçirmeleri mümkün değil. Bizim çok büyük bir sorumluluğumuz ve farkımız var. Bu ülke adına sorumluluklarımız var. Şehrimizin turuncu kategorideki risk grubundan önce sarı ardından mavi kategoriye geçirmek adına sizlerle fikir alışverişi yapmak için bu toplantıyı yapmak istedim. Umarım daha güzel günlere birlikte verdiğimiz mücadeleyle ulaşacağız.” ifadelerini kullandı.



"Önde gelen kişiler olarak örnek teşkil etmeliyiz"


Topluma önder kişiler olarak örnek olmaları gerektiğini belirten Vali Yazıcı; “Bizim davranışlarımızın, hal ve hareketlerimizin önemli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bir kamusal yükümlülüğümüz var. Bunu koronavirüs sürecini iyi yönetmek adına lütfen iyi kullanalım. Bu süreçte herkes yoruldu. Bir yıl uzun bir süreç. Denetim yapan da, evde bekleyen vatandaşlarımız da, esnafımız da bu süreçte psikolojik, sosyolojik, ekonomik olarak yoruldu. Süreç, şu an itibariyle başladığı dönemden daha zor geçmekte. İnşallah aşılamayla da bu illetten kurtulacağımızı ümit ediyorum. Turizm sezonuna girerken kötü bir tablo sergileyip hem Antalya’mızı hem de ülkemizi zora sokmamaya dikkat etmenizi rica ediyorum.” şeklinde konuştu.


Konuşmasının sonunda maske - mesafe - temizlik kurallarına uyarak tedbirleri sıkı tutmamız gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, şehrimizi el birliğiyle bu tehditten kurtararak sağlıklı günlere hep birlikte kavuşacağımızı ifade etti.


Valilik Toplantı Salonunda Video Konferans Yöntemiyle gerçekleştirilen pandemi değerlendirme toplantısına Vali Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Yrd. Nurettin Ateş, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da Bahar Kupası Türkiye Tenis Şampiyonası Balıkesir’in Bandırma ilçesinde düzenlenen ’Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3’ tenis şampiyonası, Türkiye’nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Bandırma Tenis Kulübü ve Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından Bandırma Tenis Kulübü tesislerinde düzenlenen ve dün başlayan şampiyona, 19 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek. Turnuvaya Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma’da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma’yı temsil eden 8 oyuncu, şehrin ismini duyurmak için aylar öncesinden hazırlıklarına başladı. Turnuvaya; Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Mersin’den toplamda 55 sporcu olmak üzere katılım sağlandı; bunlardan 15’i kadın, 40’ı ise erkek sporculardan oluşuyor. Bandırma Tenis Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Sönmez, turnuva ile ilgili Bandırmalı tenis severlere yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Birbirinden değerli toplam 55 sporcu, 40’ı erkek 15’i kadın Türkiye’nin değişik illerinden gelerek şampiyonluk için ter dökecekler. Bandırma Tenis Kulübü olarak Türkiye çapındaki bir turnuvaya ilk defa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bandırma’mızda 4 tane sosyal tesis kazandırdık. Türkiye Tenis Federasyonuna bağlı bu bölgede tek kulübüz. Türkiye Tenis Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Şampiyonası’na Bandırma Tenis Kulübü olarak ev sahipliği yapıyoruz. Antalya, İstanbul, İzmir, Manisa, Bursa’dan katılım sağlandı. Bandırma tarihinde tenis turnuvası olarak ilk turnuva olması nedeniyle onun heyecanını yaşıyoruz. Bundan sonra daha çok sporcu, daha çok turnuva ile tenis sporunu Bandırmamızda ileri seviyelere götürmek amacımız. Hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla bu tür tenis organizasyonlarına destek vermeye devam edeceğiz. Turnuvamıza katılan Türkiye genel klasmanda 7’incisi ve 40’ıncı olan sporcularımız var. 4 günlük periyotta güzel maçlar olacak. Bu başlangıç için hepinize teşekkür ederiz. Biz kocaman bir aileyiz. Bu aile, Türkiye’nin değişik illerinden gelen tenis ailesiyle daha da büyüyor."
Bursa Otomotiv sektöründe yeni işbirlikleri Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), büyük önem verdiği Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gerçekleştirilen protokoller ile akademik ve bilimsel çalışmalar güç kazanırken, öğrenciler için de staj ve uygulama dersleri için yeni kapılar açılıyor. BUÜ, otomotiv sektörünün yenilikçi firmalarından Seger Ses ve Elektrikli Gereçler San. A.Ş. ileişbirliği protokolü imzaladı. Ortak proje ve organizasyonların yapılmasını sağlayacak işbirliği sayesinde doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans öğrencilerine yönelik staj yapma, personel istihdamı, uygulama dersleri ve mentörlük konularında da karşılıklı destekler sağlanacak. Ana gündem İmza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, araştırma üniversitesi vizyonu içerisinde üniversite-sanayi işbirliği konusuna ayrıca önem verdiklerinin altını çizdi. Sahip oldukları akademik donanım ve araştırma altyapısı doğrultusunda daha nitelikli proje üretebilmeye odaklandıklarını söyleyen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Araştırma üniversiteleri liginde kalmak, daha da üst sıralara çıkabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu anlamda da Ar-Ge faaliyetlerine ve elbette ki iş dünyası ile ilişkilerin geliştirilmesine özel önem veriyoruz. Bursa gibi sanayinin son derece güçlü olduğu bir şehirde elimizin çok daha güçlü olduğuna inanıyoruz. Sahip olduğumuz teorik bilgi ve akademik donanımı, sanayicinin pratik bilgisi ile harmanlayarak güçlü projeler üretiyoruz. Bundan sonra da üretmeye devam edebilmek için yeni işbirliklerine her zaman son derece pozitif bakıyoruz. Bugün firmamız ile yine güzel bir protokole imza atacağız. Firma yöneticilerine ve akademisyenlerimize bu anlamda teşekkür ediyor, işbirliğimizin hayırlar getirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu. Firma Yönetim Kurulu Başkanı Selim Baykal ise otomotiv sektöründe büyük bir değişimin yaşandığına işaret ederek; “Firma olarak biz de bu değişime daha hızlı adapte olabilmek istiyoruz. Kendi içimizde yaptığımız çeşitli Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri bulunuyor. Ancak yenilik bitmiyor. Teknolojiye daha hızlı adapte olmamız gerekiyor. Üniversitenin bu anlamda bizlere kıymetli katkıları olacaktır. Değerli akademisyenlerimizle de özel projeler üreteceğimize inanıyoruz. Hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı. Törende mühendislik fakültesi akademisyenleri ile firma yöneticileri de hazır bulundu.