GENEL - 01 Mayıs 2019 Çarşamba 09:44

Dolmuşçulardan, Karamollaoğlu’na tepki

A
A
A
Dolmuşçulardan, Karamollaoğlu’na tepki

Ardahan’da üniversiteye yolcu taşıyan dolmuşçular, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, ’Iğdır, Ardahan, Şırnak gibi yerlerde üniversite açılmasının mantığı yok’ söylemine tepki gösterdi.

Ardahan’da üniversiteye yolcu taşıyan dolmuşçular, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, ’Iğdır, Ardahan, Şırnak gibi yerlerde üniversite açılmasının mantığı yok’ söylemine tepki gösterdi.


’Devlet, okul açar gibi üniversite açıyor’ söylemine tepki gösteren dolmuşçular adına açıklama yapan Ziyeddin Kömürcü, ’’Ardahanlı dolmuşçular olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun talihsiz açıklaması bizleri derinden üzdü. Ardahan’da terör sıkıntısı yok, Ardahan’da insanlık var. Ardahan’a darbe vuranların içresinde siz de olmayın. 1926 yılında illiği elinden alınmış bir Ardahan’a bugün üniversite kurulmuş ise buraya bir yatırım yapılmış ise ve bu ilimize güzellik katmış ise bunu alkışlamak lazım. Gerçekten bu talihsiz açıklamalar için çok üzüldük’’ dedi.


Karamollaoğlu’nu Ardahan’a davet ediyoruz


Kömürcü, "Yerleşke olarak Türkiye’nin en güzel üniversitelerinden olan Ardahan Üniversitesi yabancı öğrenci sayısı açısından da önemli bir sayıya sahiptir. Doğu illerine kurulan üniversitelere muhalafet parti liderleri neden karşı çıkar buna anlam veremiyorum diyerek, ’’Göçün durmasında en önemli sebep üniversite gibi bacasız bir fabrikanın burada kurulmuş olmasıdır. Havasıyla, suyuyla, doğasıyla Türkiye’de yaşanabilir tek il Ardahan ve Karamollaoğlu’nu bu güzellikleri görmesi için buraya davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş’ın konuğu MKE Ankaragücü Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında yarın MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Teknik Direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran siyah-beyazlılarda takımın başında Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe olacak. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, yarın 20.00’de Tüpraş Stadyumu’nda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Geride kalan 32 haftada 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi alan siyah-beyazlılar, 48 puanla 4. sırada bulunuyor. Konuk ekip ise 8 galibiyet, 13 beraberlik, 11 mağlubiyetle topladığı 37 puanla 13. sırada yer alıyor. Takım Serdar Topraktepe’ye emanet Geçtiğimiz hafta iç sahada alınan 1-1’lik Samsunspor beraberliğinin ardından Beşiktaş’ta Portekizli teknik adam Fernando Santos’la yollar ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından Ankaragücü maçında siyah-beyazlı takım, Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe’ye emanet olacak. Kartal, bu sezon 3 müsabakaya yine Topraktepe yönetiminde çıkmış ve 1 mağlubiyet, 2 galibiyet elde etmişti. 5 maçtır galibiyete hasret Siyah-beyazlılar, ligde 5 maçtır 3 puana hasret durumda. Söz konusu süreçte sırasıyla Galatasaray’a 1-0, Gaziantep FK’ya 2-0 ve Antalyaspor’a 2-1 kaybeden Beşiktaş, Başakşehir ile Samsunspor’la da 1-1 berabere kaldı. Kara Kartal, son galibiyetini 27. haftada İstanbulspor’a karşı 2-0’lık skorla almıştı. Sakatların son durumu Siyah-beyazlı takımda Semih Kılıçsoy ve Mert Günok sakatlıklarından dolayı MKE Ankaragücü’ne karşı forma giyemeyecek. Bir süredir sakatlıkları sebebiyle Salih Uçan, Onur Bulut, Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku’nun durumları ise son kontrollerin ardından belli olacak. 4 oyuncu sınırda Beşiktaş’ta 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Jonas Svensson, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, yarın kart görmeleri halinde bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.