GENEL - 25 Temmuz 2020 Cumartesi 09:33

Artvin’de 2 bin 550 metre yükseklikteki saklı cenneti Petnos Gölü keşfedilmeyi bekliyor

A
A
A
Artvin’de 2 bin 550 metre yükseklikteki saklı cenneti Petnos Gölü keşfedilmeyi bekliyor

Yeşiliyle ünlü Artvin’in Yukarı Maden Köyü sınırları içerisinde bulunan 2 bin 550 rakımdaki Petnos Gölü doğaseverler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Yeşiliyle ünlü Artvin’in Yukarı Maden Köyü sınırları içerisinde bulunan 2 bin 550 rakımdaki Petnos Gölü doğaseverler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.


Türkiye’de doğa turizmi denince akla ilk gelen yerlerden olan yeşiliyle ünlü Artvin’in doğal güzellikleri, doğaseverler tarafından büyük ilgi görüyor. Yeşilin bin bir türüne ev sahipliği yapan Artvin’in yaylaları, Covid-19 nedeniyle izole tatil yapmak isteyenlere sakin bir ortamda doğayla iç içe dinlenme imkanı sunuyor.


Artvin’in merkez köylerinden Yukarı Maden Köyüne bağlı 2 bin 550 rakımdaki Petnos Gölü, sahillerdeki kalabalıktan ve sıcak havadan kurtulmak isteyenlere, yeşilinin canlılığı, bulutlara yakınlığı, serinliği ve eşsiz doğası ile doğaseverleri bekliyor. Petnos Gölü’ne gelen ziyaretçiler, günübirlik gezintinin yanın sıra buradaki butik tesiste konaklayacağı gibi kamp kurma imkanına da sahip.


Petnos Gölüne gelen Yukarı Maden Köyü’nden Nurettin Kurtuluş, buranın yazın sıcaktan bunalan vatandaşların geldikleri bir yayla olduğunu belirterek, “Artvin şehir merkezine yaklaşık olarak 90 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yukarı Maden Köyü içerisinden gidilen Petnos Gölü’ne gidilirken köy merkezine kadar 75 km asfalt yol, köy merkezinden sonra 15 km’de orman yolundan ulaşım sağlanmaktadır. Yazın şehir merkezinde hava sıcaklığı 40-45 derece olduğu zamanlar burada hava sıcaklığı 20 dereceyi geçmiyor. Bu sebepten ötürü sıcaktan bunalan vatandaşlarımızın uğrak noktası oluyor. Covid-19’dan dolayı kalabalıktan uzak durmaya çalışanları ve doğa severleri, yaylamıza bekliyoruz” dedi.


Petnos Gölüne yaylacılık yapan Fikriye Güreli ise Haziran ayında yaylaya çıktıklarını ve Ekim ayında yayladan indiklerini söyledi.


Öte yandan yayla Rize’nin yine gölü ile ünlü Badara Yaylası’na benzerliği ile de dikkat çekiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Portakal Çiçeği Karnavalı renkli görüntülere sahne oluyor Adana’da bu sene 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı renkli görüntüleri sahne olmaya devam ediyor. Karnavalda kimisi yöresel kıyafetler kimisi de kral kostümüyle dolaşıyor. Portakal çiçeği kokusunun insanlar üzerinde oluşturduğu mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu tüm Türkiye’nin yaşaması fikriyle ortaya çıkan 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 13 Nisan’da başladı. 21 Nisan tarihine kadar sürecek karnaval bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri iş birliğiyle daha zengin içerikle oluşturuldu. Her yıl büyüyen karnaval kapsamında stantların da sayıları artırılarak Atatürk Parkı ve Merkez Park’a yayıldı. Yiyecek stantları Atatürk Parkı’nda, hediyelik eşyalar ise Merkez Park’ta yer aldı. Vatandaşlar akın etti Çok sayıda ziyaretçi, stantları gezip hatıra fotoğrafı çekildi. Dron ile görüntülenen festival alanında kimisi yöresel kıyafetler kimisi de kral kostümüyle dolaşıp renkli görüntüler oluşturuyor. Esnaf da, vatandaş da mutlu Karnavalda stant açan esnaf mutlu olurken, karnavala katılanlar da doyasıya eğleniyor. Karnavalda stant açan esnaftan Zafer Geyik İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Geyik, “Karnaval çok güzel ve keyifli geçiyor. İnsanlar çok mutlu, esnaf çok mutlu. Herkes sürekli oynuyor ve yurt içi ve yurt dışından binlerce insan alana akın ediyor. Çok güzel ve huzurlu bir karnaval geçiriyoruz” dedi. “Herkesi bekliyoruz” Gökhan Kaya isimli vatandaş ise karnavalın çok güzel geçtiğini belirterek, “İnsanlar çok güzel eğleniyor. Herkesi buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Karnavalda kral kostümüyle gezen Hüseyin Şen, “Kral kostümüyle gezdiğimi görenler gelip fotoğraf çekiliyor. Festival çok renkli geçiyor. Yurt içi ve yurt dışından binlerce insan şimdiye kadar geldi. Hafta sonu bu yoğunluğun daha da artacağına inanıyoruz” diye konuştu. Kebapçı esnafından Sezar Yiğit ise karnavalda en çok tüketilen yemeğin Adana Kebap olduğunu ve herkesin kebaba rağbet gösterdiğini söyledi.