GENEL - 06 Mayıs 2020 Çarşamba 11:32

Horoz aynada kendini görürse

A
A
A
Horoz aynada kendini görürse

Artvin’in Borçka ilçesinde aynada ilk kez kendini gören bir horoz aynada gördüğünün kendisi olduğundan habersiz adeta ayna ile kavgaya tutuştu.

Artvin’in Borçka ilçesinde aynada ilk kez kendini gören bir horoz aynada gördüğünün kendisi olduğundan habersiz adeta ayna ile kavgaya tutuştu.


İlçenin Çifteköprü köyünde bulunan bir restoranda yapılan temizlik esnasında içeri bulunan eşyalar dışarı taşındı. İşletme çalışanlarından Yaşar Şimşek eşyalar arasında bulunan aynayı dışarı koyunca, bahçede dolaşan horoz aynayı fark etti. Kendisini ilk kez aynada gören horoz, başka bir horoz sanarak ayna ile kavga etmeye başladı. O anları cep telefonuna kaydeden Yaşar Şimşek daha sonra, horozun kendisine zarar vereceğini düşünerek elinde bulunan çubukla horozu aynanın karşısından güçlükle uzaklaştırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Türkiye’nin ilk yerli ve milli lokomotifi ‘Bozkurt’ Sivas’ta sergileniyor Türkiye’nin ilk milli ve yerli lokomotifi Bozkurt, Sivas TÜRESAŞ Bölge Müdürlüğünün bahçesinde tarihe ışık tutmaya devam ediyor. Sivas’ta eski adı ’cer atölyesi’ olan, günümüz TÜRESAŞ’ı tarafından üretilen ve Türkiye’nin ilk yerli lokomotifi olan "Bozkurt", 1961 yılında demir yollarında hizmete başladı. 25 yıl boyunca demir yollarında aralıksız sefer yapan yerli ve milli lokomotif, ülkenin demir yolu taşımacılığında önemli bir rol oynadı. Ancak teknik ömrünü doldurmasıyla birlikte emekliye ayrıldı. Türkiye’nin demir yolu tarihinde önemli bir yere sahip olan Bozkurt, emekliliğinin ardından şimdilerde ahde vefa olarak sergileniyor. "İsmini, Ergenekon Destanı’nda Türklere yol gösteren kurtlardan alıyor" Yapımında çalışan tüm personelin yerli Türk işçi ve mühendisler olduğunu belirten TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, “Türkiye’nin ilk yerli ve milli lokomotifi. Bizim milli gururumuz ‘Bozkurt’. Kurumumuz 1961 yılında cer atölyesi olarak çalışıyorken yerli ve milli lokomotif yapılması kararı alınıyor. Bunun üzerine Sivas’ta ‘Bozkurt’, Eskişehir’de ‘Kara kurt’ yapılıyor. Yapımında çalışan tüm personelin yerli, Türk işçi ve mühendislerin katkılarıyla bir lokomotif yapılıyor. Sivas’ta yapılan bu lokomotifin ismine bozkurt denmiş. Bozkurt 1961 yılından sonra raylara inmiş ve hizmet etmeye başlamış. Yaklaşık 25 yıl bu hizmetini devam ettirmiş ve Türkiye’de gitmedik demiryolu bırakmamış. 25 yıllık mesainin ardından 1986 yılında emekliye ayrılmış. Emekliliğin ardından şu anda bulunduğu alana konuyor. Biz kendisine bir vefa göstererek burada istirahatini sağlıyoruz. Türk tarihinde kurdun önemi var. Ergenekon Destanı’nda Türklere yol gösteren kurtlardan alıyor ismini. Eskişehir’deki de bir kurt isminde. İkisi birbiriyle tatlı bir rekabetle hizmet veriyor. Yerli ve milli olduğundan dolayı Türk geleneğine uygun olarak isimleri konuyor. Liderlik eden, önde giden anlamını taşıyan Bozkurt ismi veriliyor” şeklinde konuştu.
İstanbul Aras Kargo, 11 bin fidanı Tarsus’ta toprakla buluşturdu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Ege Orman Vakfı iş birliğiyle oluşturulan ormanda fidan dikimi etkinliğine imza atan Aras Kargo, 11 bin fidanı Tarsus’ta toprakla buluşturdu. Kargo firması Aras Kargo, doğayı koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonu çerçevesinde yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Ağaçlandırma ve kıyı temizliğinin yanında karbon ayak izinin azaltılması gibi çalışmalarıyla sürdürülebilirlik konusunda sektörüne öncülük eden Aras Kargo, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde 11 bin fidanlık bir ağaçlandırma çalışmasına daha imza attı. Ege Orman Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe Aras Kargo çalışanlarının çocukları da katılarak fidanlara kendi isimlerini verdiler. Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Tarsus’ta oluşturulan ormanda düzenlenen etkinlikte, Aras Kargo’nun 16 bin çalışanı adına fidanlar toprakla buluştu. Törende, her bir fidana minik Araslar’ın isimleri verilerek, doğanın korunması ve yaşamın sürdürülebilirliği konusunda erken yaşta farkındalık oluşturulması hedeflendi. Tarsus’taki fidan dikim törenine, Aras Kargo’nun Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Onur Aytekin, Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Billur Burkutoğlu ile Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili katıldı. Ayrıca, Aras Kargo’nun bölge müdürlüğü çalışanları ve çocukları da törende yer aldı. Aras Kargo Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Onur Aytekin, törende yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün toprağa dikilecek her fidan, umudu ve yaşamı simgeliyor. Doğayla uyum içinde yaşamak, sadece bugünümüzü değil, yarınlarımızı da güvence altına almak demek. Aras Kargo olarak geçtiğimiz şubat ayında depremde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısını yaşatmak için Ege Orman Vakfı iş birliğiyle Adana Sarıçam Mevkii’nde 5 bin fidanı toprakla buluşturmuştuk. Bugün de 16 bin fidanın ikinci aşaması olan 11 bin fidan için burada bir araya geldik.” Aytekin ayrıca, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yaklaşırken, Minik Araslar ile birlikte bu etkinliği ormanlarımızı yarına taşımak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Fidanlarımızı çocuklarımızın isimleriyle anacağız. Onlara doğanın ve çevrenin korunması konusundaki sorumluluklarını bir kere daha anlatacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına 200 binden fazla fidan miras bırakarak ülkemize nefes olduk. Geleceğe anlamlı bir armağan bırakmanın mutluluğunu ve umudunu hep birlikte hissediyoruz.” diyerek projenin oluşturmayı hedeflediği farkındalığa dikkat çekti. Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili “Ülkemizdeki orman ekosistemlerinin korunmasını, öneminin yayılıp kökleşmesini ve bu konuda çalışanlarının da bilinçlendirilmesini amaç edinen Aras Kargo, doğaya olan desteğini gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ile sürdürmeye devam ediyor. Doğaya katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz” dedi.