ASAYİŞ - 15 Nisan 2022 Cuma 12:45

Kayalıklarda mahsur kalan 2 aylık yavru keçi 7 gün sonra kurtarıldı

A
A
A
Kayalıklarda mahsur kalan 2 aylık yavru keçi 7 gün sonra kurtarıldı

Artvin’de sarp kayalıklarda mahsur kalan 2 aylık yavru keçi, 7 gün sonra arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Artvin’de sarp kayalıklarda mahsur kalan 2 aylık yavru keçi, 7 gün sonra arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.


Artvin Merkeze bağlı Kalburlu köyünde küçükbaş hayvan besiciliği yapan Recep Çoruh, hayvanlarını otlattığı sırada bir hayvanın eksik olduğunu fark etti.


Keçilerini otlattığı köy yakınlarındaki kayalık alanları arayan Çoruh, kayıp yavru keçisinin kayalıklarda mahsur kaldığını fark etti.


Kendi imkanlarıyla keçiyi bulunduğu yerden indiremeyince AFAD ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, Hopa Arama Kurtarma Derneği dağcıları ile çalışma başlattı. Aç ve bitkin olduğu gözlenen keçiye önce yiyecek veren ekipler, keçinin sakinleşmesinin ardından ip yardımıyla yanına indi. Yaklaşık 100 metrelik uçurumun kenarında 7 gündür mahsur kalan keçi, ip ve kement atılarak kontrol altına alındı. Daha sonra dağcı Emin Üçüncü, keçiyi halat ve ip yardımıyla kucağına alarak uçurumdan güvenli bir şekilde aşağı indirdi. 2 saat süren operasyon sonrası keçi sahibine teslime dildi.


Sürü sahibi Recep Çoruh, keçisine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, arama kurtarma ekiplerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TCG Salihreis Fırkateyni 23 Nisan dolayısıyla İstanbul’da ziyarete açıldı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İstanbul Dolmabahçe açıklarında TCG Salihreis fırkateynini vatandaş ziyaretine açıldı. Gemiyi gezen çocuklar, "İlk kez bir savaş gemisine çıkıyorum. İlk defa bir savaş helikopteri gördüm. Silahlar gördük, daha önce görmediğimiz şeyleri gördük. Çok güzel bir duygu” dedi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla 23 gemi ile 23 liman ziyareti gerçekleştirdi. Gemiler saat 10.00 ile 16.00 arasında vatandaşların ziyaretine açıldı. İstanbul Dolmabahçe açıklarına demirleyen TCG Salihreis fırkateynini ilk kez gezen çocuklar yaşadıklarını sevinci ve heyecan dolu anları anlattı. “Silahları ilk kez gördük, çok güzel bir duygu” Çocuklardan biri, “Şu an geminin içindeyiz. Silahlar gördük, daha önce görmediğimiz şeyleri gördük. İlk kez geldim. Çok güzel bir duygu” dedi. Diğer bir çocuk, “Bu Türkiye’nin en büyük gemilerinden birisi. Ben de ona geldiğim için çok mutluyum. İçinde bir sürü silah var. Birkaç tane pusula da var. Gezerken çok mutluydum” ifadelerini kullandı. “İlk defa bir savaş helikopteri gördüm Veli Zeynep Erkan da, “Bizim için çok müthiş bir deneyimdi. Gemileri hep uzaktan görüyorduk. İçine girerek böyle bir gemiyi gezmek çok güzel bir deneyimdi. İyi ki gelmişiz. İlk kez bir savaş gemisine çıkıyorum. Tamamen spontane gelişen bir durum. Hayatımda ilk defa bir savaş helikopteri gördüm. İzlediğimiz tatbikat videosu da müthişti” şeklinde konuştu. “Mutluyum, çok güzel bir deneyim oldu” Veli Alev Özen ise “Ben de buraya geldiğim için çok şaşkın ve mutluyum. Çok güzel bir deneyim oldu. Ben Hataylı olduğum için bizim oralara gemiler çok gelir ama hiç merakım olmuyordu. Artık bundan sonra hep merak edeceğim. İnanılmaz güzeldi” diye konuştu.
Elazığ Vali koltuğuna oturdu, ilk icraatlarından birisi deprem ve yapı stoku oldu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Elazığ Valiliği makamına oturan öğrenci Ensar Doruk Tanış’ın ilk icraatlarından birisi deprem nedeniyle yapı stokları oldu. Fethi Sekin Şehir Hastanesinde kullanılan sismik izolatörleri örnek gösteren Tanış, bunun tüm binalara uygulanabileceğini ifade etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde çocuklar protokol makamlarına oturdu. Elazığ Valiliği koltuğuna ise Mezre Ortaokulundan 7. sınıf öğrencisi Ensar Doruk Tanış oturdu. Makamı Vali Doç. Dr. Ömer Toraman’dan alan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım’ın ilk icraatı Harput’ta uzay gözlem evi kurmak ve deprem oldu. Fethi Sekin Şehir Hastanesinde kullanılan sismik izolatörleri örnek gösteren Tanış, bunun tüm binalara uygulanabileceğini ifade etti. Tüm çocukların bayramını kutlayan Ensar Doruk Tanış, ’’23 Nisan Türkiye’de ve dünyada ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bize bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Bu koltukta oturmaktan onu ve kıvanç duyuyorum. Çünkü ben bu koltuktan sadece Ensar Doruk Tanış olarak değil, aynı zamanda tüm Elazığ çocuklarını temsilen oturuyorum. Harput’ta uzayı gözlemleyecek bir teleskopun bulunduğu uzay gözlem evini yaptırmak istiyorum. Bazı binalar aşırı derecede sağlam bazıları ise kötü yapılmış. Mesela Şehir Hastanesinin yapımında kullanılan sismik sistem Elazığ depremini 3.3 büyüklüğünde hissetmesini sağlamış. Bunu tüm konutlara uygulamayı düşünüyorum” dedi. Her çocuğun çok kıymetli olduğunu dile getiren Vali Ömer Toraman ise ’’Biz onların geleceğe hazırlıklı ve donanımlı bir şekilde yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Bugün ki devri teslim töreni de aslında bu konuda geleceği olan bakışımızın bir göstergesidir. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimizden de o derece emin olacağız” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir’in Çocuk Kütüphanesi’nde "23 Nisan" coşkusu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘Ağaç yaş iken eğilir’ prensibi ile hayata geçirdiği Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Kocasinan ilçesi Bozantı Caddesi’nde kütüphane ve müzik okulunun yanı sıra oyun alanları, kafeterya ve sinema salonu gibi çeşitli aktivitelerin yer aldığı çok amaçlı Büyükşehir Belediyesi Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlandı. Bu güne özel, kütüphanenin oyun bahçesinde şenlik alanı oluşturularak bütün öğrenci ve velilerin katılımı ile etkinlikler düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Bando takımı ile yapılan açılışın ardından oyun, masal, resim ve müzik alanlarında düzenlenen çeşitli faaliyetlerde öğrenciler doyasıya eğlendi. 23 Nisan Hatıra Panosu oluşturulurken, bahçe oyunlarına minikler coşkuyla katılım sağladı. Rekabet içerisinde gerçekleşen oyunların sürpriz konuğu ise öğrencileri çok mutlu eden palyaço oldu. Palyaçoyla birlikte oynanan balon patlatma ve kuyruk kapmaca oyununda çocuklar gönüllerince eğlendiler. Program sonunda öğrencilere pamuk şeker ikram edilirken, Kütüphane Sorumlusu Özben Topçu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Öncelikle bütün öğrencilerimizin 23 Nisan bayramını kutluyorum. Hafta münasebetiyle çeşitli etkinliklerle bizler de Çocuk Kütüphanemizde bayramımızı kutladık. Bugün sadece 4-8 yaş öğrencilerimiz değil, yediden yetmişe herkes için coşkulu ve eğlenceli bir gün oldu. Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçen herkese destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.