SAĞLIK - 11 Mayıs 2021 Salı 09:49

ADÜ’de ‘Doğa, Sanat ve Ruh Sağlığı Konferansı’ gerçekleşti

A
A
A
ADÜ’de ‘Doğa, Sanat ve Ruh Sağlığı Konferansı’ gerçekleşti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından bilimsel etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Doğa, Sanat ve Ruh Sağlığı’ isimli konferans çevrim içi olarak gerçekleşti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından bilimsel etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Doğa, Sanat ve Ruh Sağlığı’ isimli konferans çevrim içi olarak gerçekleşti.



Doç.Dr. Ayşe Bilir’in konuşmacı olarak yer aldığı moderatörlüğünü Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Öner’in yaptığı konferansa, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yelda Özsunar, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Belgin Yıldırım, fakülte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Tarihsel süreç doğrultusunda farklı toplumlardaki doğa, sanat ve ruh sağlığı ilişkisi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ayşe Bilir, doğaya insanın yaptığı müdahalelerin genel olarak insanların ruh ve beden sağlığına etki ettiğini ifade etti. 1960 sonrası doğa-insan ve teknoloji ilişkisine dikkat çeken Doç. Dr. Ayşe Bilir, faydacı büyüme odaklı doğa tahribatı ve tüketim kültürü ile birlikte ruhsal açlığın da arttığını vurgu yaptı.



Doğanın insana hizmet eder hale getirmeye çalışıldığını, oysa doğanın bir akışı olduğunu insanoğlunun da buna ancak uyum sağlayarak sağlığını ve var oluşunu koruyabileceğini söyleyen Doç. Dr. Ayşe Bilir, sunum sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı. Konferans sonunda, öğretim elemanları ve öğrencilere sunumu ile verdiği değerli katkıları için Doç. Dr. Ayşe Bilir’e teşekkür belgesi verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."