GENEL - 14 Şubat 2020 Cuma 09:04

AK Partili Yavuz; "Devlet her zaman vatandaşının yanındadır"

A
A
A
AK Partili Yavuz; "Devlet her zaman vatandaşının yanındadır"

Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, 24 Ocakta Meydana gelen ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği 1607 kişinin yaralandığı Elazığ ve Malatya depremlerinin yaşandığı bölgeye giderek, depremzedeleri ziyaret etti.

Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, 24 Ocakta Meydana gelen ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği 1607 kişinin yaralandığı Elazığ ve Malatya depremlerinin yaşandığı bölgeye giderek, depremzedeleri ziyaret etti.


Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile birlikte iki gün sürecek olan Elazığ, Malatya ve Bingöl programları çerçevesinde beraberindeki, Türkiye Arıcılar Birliği Eski Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Bal üreticileri Merkez Birliği Başkanı Yalçın Sezer, Malatya temsilcisi Bayram Dere, Adana temsilcileri, Mutlu Yazar, Sinan Dönmez, Ali Can Barut, Mustafa Bozkurt, Konya Asuman Dikilitaş, Elazığ ve Adıyaman temsilcileri olan Türkiye Arıcılık Platformu üyeleri Arıcılardan oluşan heyet ile Malatya’da depremzedeleri ziyaret eden AK Parti’li Yavuz, yakınlarını kaybeden depremzedelere baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek, Türkiye Arıcılık Platformu tarafından hazırlanan balları takdim ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin selamını iletti.


Malatya’daki depremzedeleri ziyaret eden Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz yaptığı açıklama da;


‘‘Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile birlikte iki gün boyunca hepimizi derinden üzen depremden etkilenen Elazığ ve Malatya’daki depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ederek, onların yanında yer alacağız. 24 Ocak’ta yaşanan hadisenin hemen ardından vakit kaybetmeden Başkan Erdoğan’ın hassasiyetiyle tüm bakanlarımız ve bağlı kurumlarımız bilindiği gibi deprem bölgesine hemen seferber edilmiştir. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ilk günden beridir halen daha deprem bölgesinde olup, Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan ve bakanlıklarımıza bağlı tüm kurumlarımız gerekli hassasiyeti göstermiş, depremzede vatandaşlarımızın yanında yer almıştır. Devlet, başta başkan Erdoğan liderliğinde tüm bakanları ve bağlı kurumları ile vatandaşlarımızın yanında olmaya da devam edecektir. Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemir’li ile birlikte iki gün boyunca bölge de olacağız. İlk olarak değerli bakanımız ile birlikte depremin merkez üstü olan Elazığ Çevrimtaş köyüne gelerek burada incelemelerde bulunup vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Yarın da yine depremin yaşandığı Malatya’da olacağız. Deprem bölgesi olan Malatya Pütürge’ye gelerek burada da bir takım incelemelerde bulunarak oradaki depremzede vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Öğlen saatlerinde ise değerli bakanımız ile birlikte Bingöl’de olacağız. Bingöl Üniversitesinde bir dizi açılış ve il sektör toplantımızı gerçekleştirerek iki gün sürecek olan programımızı tamamlamış olacağız. Az önce de ifade ettiğim gibi, deprem hadisesinin yaşanmasından hemen sonra Başkan Erdoğan’ın liderliğinde devletimizin tüm bakanlıkları ve bağlı kurumları gerekli depremzede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Bu vesile ile Başkan Erdoğan’a, değerli bakanlarımıza, AFAD ekiplerimize, güvenlik güçlerimize, bugün burada dağıtmış olduğumuz balların sağlanmasında katkısı olan Bal Üreticileri Merkez Birliğine ve Türkiye Arıcılık Platformu üyesi olan Arıcılarımıza, yurdumuzun dört bir yanından yardımlarını esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza duyarlılıkları için bir kez daha teşekkür ediyor, hepimizi derinden üzen bu gibi hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çocuklar bayramı bilim şovlarıyla kutluyor Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’da çocuk bayramı dolayısıyla minikler bilim şovlarıyla eğlenirken 35 atölyede de renkli etkinliklere katılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ormanya’da düzenlediği "Bi Dünya Eğlence" ilk gününde birbirinden renkli anlara sahne oldu. Gün boyu 35 atölyede etkinlikler devam ederken, ilk sahne etkinliği saat 14.00’de küçük sahnedeki bilim şov ile başladı. Bilim Merkezi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında basınç deneyleri gibi interaktif deneyler gerçekleştirildi. Çocuklar bu sayede eğlenerek bilimin keyifli dünyasını keşfetmeyi yaşadı. Aynı saatler arasında Orman Kütüphanesi ilk yazar konuğunu ağırlamaya başladı. Sevilen yazar Ayşegül Dede kendisinin kaleme aldığı masalları anlattı. Saatler 15.00’i gösterdiğinde alanın en renkli mekânlarından biri olan büyük sahnede Kaptan Pengu Müzikali başladı. Çocuklar TV’den severek izledikleri Kaptan Pengu’yu keyifle ve canlı performansla izleme olanağı buldu. Orman Kütüphanesi’nin ilk gün etkinlikleri kapsamındaki ikinci konuğu çocukların çok sevdiği Sertaç Abi oldu. Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Sertaç Güngör, söyleşisinde özellikle dijital medyanın olumsuzlukları konusunda önemli uyarılarda bulundu. 35 atölyede gün boyu etkinlikler devam etti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde kurulan Somut Olmayan Kültür Mirası’nda (SOKÜM) eğitim alan kültür aktarıcıları da alanda çocuklarla buluştu. SOKÜM atölyesinde bilmeceler ve tekerlemeler eşliğinde birbirinden farklı çocuk oyunları oynandı. Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan gibi Türk dünyasına ait oyunlardan örneklerle tanışan minikler, eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Halk bilimciler; düyme düyme oyunu, “yaglıga tovusmak” (yazmaya zıplamak), aşık oyunu gibi Türk kültürünün geçmişten günümüze gelen mirasın izlerini Kocaeli’ye getirdi.
Denizli PAÜ Ziraat Fakültesi ilk fidan tüpleme işlemini gerçekleştirdi Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri eşliğinde Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri Bölümü öğrencileri ile birlikte Çal’da ilk fidan tüpleme işlemini gerçekleştirdi. Fidan tüpleme işlemi ile ilgili kısaca bilgi veren Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, şunları aktardı: “Fidan tüpleme işlemi, genellikle tarım ve orman sektöründe kullanılmaktadır. Çıplak köklü fidanlar Kasım ayı başından (yaprak dökümü) Mart ayı sonuna kadar dikilirken yaz ayalarında ancak tüplü fidanlardan yararlanılmaktadır. Bunun için torf, vermikulit, toprak gibi özel karışımlar hazırlanarak fidanlar tüplenmekte ve bu fidN-anlar gerek yaz dikimlerinde gerekse kış dikimlerinde olmak üzere 12 ay boyunca dikilebilmektedir. Ziraat Fakültesi’nin öğretin üyeleriyle Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri Bölümü öğrencileri Kasım 2023- Şubat 2024 arasında; incir (Bursa siyahı, Bardacık ve Sarılop), aronya, Gemlik zeytini, Hicaz narı, iki farklı karaduttan olmak üzere kırk beş bin çelik köklendirme ortamlarına alındı. Bunlardan yaklaşık otuz beş bin adet fidan elde ettik. Bu ürettiğimiz fidanlar ile fındık, ceviz, kestane, erik, şeftali, kayısı, badem, elma, armut, kiraz, Trabzon hurmasından oluşan 100 dekar meyve koleksiyon bahçesi ile Çalkarası ve Sultani üzümlerinin de içinde yer aldığı ve çoğu yabancı menşeili on yedi çeşit sofraık üzüm çeşitinden oluşan yirmi dekarın üzerinde bağ alanı tesis ettik. Koleksiyon amacıyla oluşturulan bu meyve ve bağ alanları Fakültemizin alt yapısını kurmak adına tesis edilmiştir. Fakültemiz öğrencileri teorik derslerin uygulamalarını öğretim elemanlarının eşliğinde sahada gerçekleştirmektedirler. Öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz ile tüplediğimiz fidanlar, yaz boyunca koleksiyon bahçemizin genişletilmesine yönelik olarak değerlendirilecektir. Bu koleksiyon bahçesi hem öğrencilerimizin uygulama alanı hem de akademisyenlerimizin Ar-Ge yapabilecekleri uygulama alanı olarak tasarlanmıştır. Öğrencilerimizin birinci sınıfta uygulama eğitimine başlamaları onların yetişmesi adına önemli bir kazanım olacaktır. Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen öğrencilerimizin oldukça gayretli oldukları ve ziraat mesleğini sevdiklerini gözlemliyoruz. Bu da ileride mesleklerinde başarılı olacaklarına işaret etmektedir.”