GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 09:25

Aydın, Muğla ve Denizli’de sulama planları hazır

A
A
A
Aydın, Muğla ve Denizli’de sulama planları hazır

Devlet Su İşleri (DSİ) 21.

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, sulama sezonu öncesi DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahası içinde kalan Aydın, Muğla ve Denizli illerinde sulama sezonu öncesi çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirterek “Bölgede susuzluk yok, su planlaması var” dedi.


Devlet Su İşleri olarak sulama ile ilgili konularda 3 konu üzerinde durup planlama yaptıklarını belirten DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kurum olarak biz mevcut suyun durumu, normal şartlarda olması gereken yağışlar ve hiç yağış olmayacakmış gibi planlama yaparız. Bu kapsamda hazırlanan planlamaya göre suyun kullanımını yaparız. Bu yönde Bölge Müdürlüğümüzün görev alanını teşkil eden Aydın, Denizli ve Muğla illerinde toplantılar düzenleyip toplam yüzölçümü 32 bin 467 km alandaki çiftçilerimizi bilgilendirme toplantısı yaptık. Kurum olarak her şarta göre hazırlığımız var plansız programsız değiliz. Geçen yıl son 44 yılın en kurak yılını yaşadık. Ancak planlamalar sayesinde herkesin ürünü suya kavuştu” dedi.


“Suyu tasarruflu kullanmayı öğrenmeliyiz”


En büyük eksiğimizden birinin suyun tasarruflu kullanılması olduğunu kaydeden DSİ Bölge Müdürü Balta, “Bir hayat vesilesi olan suyu çok iyi ve bilinçli kullanmak zorundayız. Bu nedenle su tasarrufunu önemsiyoruz. Sulama konusunda da sürekli planlarımız var. Bu yıl da hiçbir bölgemizde ürün kısıtlamasına gidilmedi. Herkes ne kadar suya ihtiyacı olduğuna bakılmaksızın istediği ürünü ekip dikebiliyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44’üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi. TYÇ, ülkemizdeki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı gibi araçlar vasıtasıyla tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda TYÇ’ye yerleştirilen GAÜN Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının diploma ekleri, transkript ve mezuniyet belgeleri üzerinde TYÇ Logosu kullanılabilecek. Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının TYÇ’nin ilgili seviyesine yerleştirilmesi ile ilgili açıklama yapan GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin, “Fakültemizin ilk olarak İngilizce Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programları TYÇ’ye yerleştirilmişti, şimdi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programımızın da yerleştirilmesi bizleri gururlandırdı. TYÇ ayrıca yerli ve yabancı akademik alanda tanınırlığımızın artmasında yardımcı olacak. Katkısı olan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.