GENEL - 05 Ağustos 2020 Çarşamba 12:35

Aydın’da ‘İl İstihdam Kurulu’ toplantısı yapıldı

A
A
A
Aydın’da ‘İl İstihdam Kurulu’ toplantısı yapıldı

Aydın İl İstihdam Kurulu Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Aydın İl İstihdam Kurulu Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.


Aydın’ın, işgücü istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla düzenlenen toplantı, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) toplantı salonunda gerçekleştirildi.


Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un engelli ve eski hükümlülere yönelik yapılan çalışmalar kapsamında İŞKUR Aydın’ın Türkiye 3’üncüsü olduğunu ifade ederek, “İstihdam konusu tüm ülkelerin en önemli konularının başında gelmektedir. Ülkemizde de istihdamla ilgili en önemli kurumlarımızın başında da Türkiye İş Kurumu geliyor. İş arayanla eleman arayanların ortak bir noktada buluşmalarını sağlayan, kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda çeşitli programlarla birçok faaliyeti olan İŞKUR Türkiye geneli olduğu gibi Aydın’da da önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Özellikle engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak İŞKUR il müdürlüğümüzün yaptığı önemli çalışmalar var. Bu konuda Aydın Türkiye üçüncüsü olan bir konumda” dedi.


İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, “Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce yapılan saha çalışmaları ile uyumlu SGK Nisan 2020 verileri incelendiğinde ilimizde toplamda 26 bin 875 özel iş yerinin 145 bin 385 çalışanı vardır. 0-9 arası çalışanı olan iş yeri sayısı 24 bin 416’dır. 10 ve üzeri çalışanı olan iş yeri sayısı 2 bin 459’dur. Bu iş yerlerinden 10-49 arası çalışanı olan iş yeri sayısı 2 bin 119, 50 ve üzeri çalışanı olan iş yeri sayısı ise 340’dır. Söz konusu verilere taşerondan kadroya geçen kamu kurumlarının şirketlerinde ve belediye şirketlerinde 4/a sigortalı olarak çalışan işçiler dahil edilmiştir” dedi.


“14 bin 423 kişi işe yerleştirildi”


Aydın Denizli ve Muğla bölgesinde Nisan 2020 tarihinde en son açıklanan TÜİK verilere göre 14 bin 423 kişinin işe yerleştirildiğini belirten Terzi, “TÜİK’in en son açıkladığı verilere göre, Aydın, Denizli ve Muğla bölgesinde 2019 yılında iş gücüne katılma oranı yüzde 56,4 olurken, istihdam oranı yüzde 51,2 ve işsizlik oranı yüzde 9,2’dir. 2020 yılı Ocak-Temmuz döneminde kurumumuza kayıtlı özel sektör iş yerlerinin tamamında toplam 10 bin 360 açık iş alınmıştır. Aynı dönemde kurumumuza 15 bin 213’ü erkek, 18 bin 50’si kadın olmak üzere toplamda 33 bin 263 kişi başvururken, 14 bin 349 normal ve 74 engelli vatandaşımız olmak üzere toplamda 14 bin 423 kişi işe yerleştirilmiştir” diye konuştu.


Aktif İşgücü Programları ile ilgili bilgiler veren Terzi, “Aydın ilinde 2020 Ocak-Temmuz döneminde düzenlenen Aktif İşgücü Programlarımızla 19 adet meslek edindirme kursundan 382 kişi, 945 adet İşbaşı Eğitim Programımızdan 2 bin 746 kişi olmak üzere toplamda 964 adet kurs ve programdan 3 bin 128 kişi faydalanmıştır. 35 adet Toplum Yararına Programdan ise toplam bin 100 kişi faydalandı” ifadelerini kullandı.


“Kısa çalışma ödeneğinden 30 bin 76 kişi faydalandı”


İŞKUR İl Müdürü Terzi son olarak Aydın’da kısa çalışma ödeneğinden 30 bin 76 kişinin faydalandığını belirterek şunları söyledi;


“İşsizlik sigortası kapsamında ise Aydın İlinde işsizlik ödeneği alan 12 bin 5 kişi için 54.699.134,04 TL’lik ödeme yapıldı. Yarım çalışma ödeneğinden ise toplamda 110 kişi faydalanmış olup yapılan ödeme tutarı 314.926,53 TL, kısa çalışma ödeneğinden 30 bin 76 kişi faydalanmış olup 129.149.775 TL, nakdi ücret desteğinden de 17 bin 555 kişi faydalanmış olup 28.372.679 TL ödeme yapılmıştır”


Toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan vekili Evrim Karakoz, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’in 120 milyonluk içme suyu yatırımı başlıyor Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek. “Alaşehir’in geleceğine yapılan önemli bir yatırım” MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın sizlere selamlarını iletiyorum. 10 yıllık süreçte, Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün kurulduğu günden bu yana Alaşehir çok büyük yatırımlar aldı. Büyükşehir Belediyemiz önemli projelere hayat verdi. MASKİ Genel Müdürlüğümüz önemli altyapı yatırımları gerçekleştirdi. Alaşehir merkezimize ve Kavaklıdere mahallemize Atıksu Arıtma Tesisleri kazandırdık. Birçok mahallemizin altyapılarını yeniledik. Bu projeler uzun emekler ve uğraşlar sonucu ortaya çıkıyor. Bu projede daha önceki yıllarda başlamış olduğumuz bir projedir. Avşar Barajımızın olduğu bölgede sondajlar açtık. Alaşehir ilçemize yeni içme suyu kaynakları kazandırdık. Buradaki kaynaklarımıza göre bir projelendirme çalışması yapıldı. Güzergahtaki izinlerimizi, diğer işlemlerimizi ve Devlet Su İşleri (DSİ) izinlerimizi aldık. Boru ihalemize çıktık ve sahaya tüm borularımız indi. Çalışmalara da başlandı. Alaşehir Devlet Hastanesinin olduğu bölgedeyiz. Yaklaşık 12 aylık bir süre sonucunda eskiyen 50 yıllık hatlarımızı yenileyerek, ilçemizde hem su kayıp kaçaklarını engellemiş olacağız hem de daha sağlıklı, daha temiz ve kesintisiz içme suyu sağlayacağız. Yeni projemizde sadece boruların bedeli 50 milyon TL’dir. İşgücü maliyetleri ile toplamda 120 milyon TL’lik bir rakamdır. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Tekirdağ Vize başvuruları Çerkezköy TSO’dan gerçekleştirilebilecek Üyelerine hizmet konusunda yelpazesine her geçen gün bir yenisini ekleyen ve Oda bünyesine yeniliklerini dahil eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği girişimler sonucunda Vize Hizmet Merkezi’nin Oda’da faaliyete geçmesini sağladı. Oda üyeleri, Yunanistan Cosmos Şengen Vize başvuruları Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gerçekleştirebilecek. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, genişleyen hizmet yelpazesine bir yenisini daha ekledi. K Türü Yetki Belgesi ve Dijital Takograf gibi üyelerine kolaylık kazandıracak birçok hizmeti; Tedarikçi Günleri ve İhracat Danışmanlığı gibi projeleri de üyelerinin ticari ilişkilerini güçlendirmeleri adına hayata geçiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 1 Nisan’dan itibaren Yunanistan Kosmos Şengen Vize başvurularına da almaya başlayacak. “Hizmetlerimiz devam edecek” Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Yunanistan Konsolosu Aris Radiopoulos’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerden bölgemizin durumunu, potansiyelini ve iş insanlarımız için vize işlemlerinin hızlıca çözüme kavuşmasının üyelerimize sağlayacağı artı değerden bahsettik. İş insanlarımızın, sanayicilerimizin ticaretin artması için komşu ülkeler ve Avrupa’ya açılması gerekiyor. Bunu daha kolay hale getirmek adına bir girişimde bulunduk ve sonuca ulaştık. Bölgede yaklaşık olarak 550 bin civarında nüfus olduğunu, bölgemizin birçok ilden daha büyük olduğunu, bunun yanında yaklaşık bin 200 tane sanayicinin, 7 bin 500’e yakın üyemizin olduğunu dile getirdik. Taleplerimiz ve girişimlerimiz sonuç verdi. 1 Nisan’dan itibaren Odamız, vize hizmetlerini vermeye başlayacak. Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere haftanın üç günü bu hizmet gerçekleştirilecek. İlerleyen süreçlerde gün ve işlem kısıtının artmasını da sağlayacağımızı umuyorum. Üyelerimiz için kazandırdığımız hizmet merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını bol kazançlar sağlamasını diliyorum. Üyelerimiz ve bölgemiz için gelişmeye, geliştirmeye, yeni hizmetleri kendileri ile buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.