ASAYİŞ - 26 Ekim 2020 Pazartesi 17:16

Aydın’da uyuşturucu ile mücadele kapsamında 4 kişi tutuklandı

A
A
A
Aydın’da uyuşturucu ile mücadele kapsamında 4 kişi tutuklandı

Aydın il genelinde güvenlik güçleri tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 4 kişi tutuklandı.

Aydın il genelinde güvenlik güçleri tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 4 kişi tutuklandı.



Halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından 19-25 Ekim tarihleri arasında, toplam 113 olay ortaya çıkarıldı. 127 şüpheli hakkında işlem yapılan operasyonlar kapsamında, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4 şüpheli de tutuklandı. Operasyonlarda 183,96 gram esrar, 74,46 gram metamfetamin, 76 gram kubar esrar, 11,47 gram sentetik kannabinoid, 21 adet sentetik ecza, 6,66 gram toz esrar, 75,29 gram eroin, 5, 30 gram kokain ele geçirilirken, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik çalışmaların süreceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’nın çocuk valisi makamı devraldı Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen devir teslim töreni ile Vali Hulusi Şahin, valilik makamını Cengiz Topel İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi 23 Nisan Çocuk Valisi Beren Arslan’a devretti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen sembolik devir teslim töreni ile Antalya Valisi Beren Arslan oldu. Antalya Valilik makamında düzenlenen sembolik törende Vali Hulusi Şahin, makam koltuğunu Cengiz Topel İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Beren Arslan’a devretti. Makam koltuğuna oturan Çocuk Vali Beren Arslan "Öncelikle her zaman bizlere güvendiğini belirterek güzel ülkemin geleceğini bizlere armağan eden, kendi çocukları ile beraber tüm dünya çocuklarına bu güzel günü armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum. Dünyanın en güzel şehrinde yaşayan tüm çocukları temsilen bu makamda bulunmaktayım" dedi. "Türkiye’de benimle beraber sadece üç, dört tane kadın vali bulunmaktadır" Vali Hulusi Şahin’e 23 Nisan dileklerinden bahseden Çocuk Vali Beren Arslan "Dünyadaki tüm çocukların barış içerisinde yaşamasını istiyorum. Haberlerde açlıktan ve savaşta ölen çocuklar görmek istemiyorum. Her çocuğun kendisine özel beceri ve yeteneklerinin olduğunu düşünüyor, bu doğrultuda tüm çocukların eşit şartlarda faydalanabileceği bir eğitim sistemi kurulmasını istiyorum. Doğa ve çevreyi korumak için yeşil alanların artırılarak geri dönüşümün çoğaltılmasını istiyorum. Güneş ve rüzgar enerjisi gibi sürdürülebilir kaynak enerji sistemlerinin çoğaltılmasını istiyorum. Kadınlarım ellerinin değdiği her yeri güzelleştirmesi sebebiyle, toplumun tüm alanlarında kendi ayakları üstünde durabilen kadın sayısını artırmaya yönelik projeler yapılmasını istiyorum. Ayrıca kadın vali, vali yardımcısı sayıları da artırılmalıdır. Çünkü şu anda Türkiye’de benimle beraber sadece üç, dört tane kadın vali bulunmaktadır. Sokak hayvanları için barınak, gıda ve bakım hizmetleri sunulan tesislerin çoğaltılmasını istiyorum. Son olarak da içimizdeki vatan ve bayrak sevgisiyle tüm gücümüzle çalışıp ülkemizi tüm alanlarda zirveye çıkaracağımız konusunda bizlere güvenmenizi istiyorum" dedi. Çocuk Vali Beren Arslan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan’ı telefonla arayarak okullarda spor salonlarının artırılması için talimatta bulundu. Vali Hulusi Şahin, Çocuk Vali Beren Arslan’a tablet, kitap seti ve içinde kırtasiye malzemeleri olan okul çantası hediye ederek güzel dileklerinden ötürü Çocuk Vali Beren Arslan’ı tebrik edip 23 Nisan vesileyle çocuk vali şahsında tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Sembolik devir teslim töreninin ardından çocuk vali Beren Arslan, Vali Hulusi Şahin ile birlikte Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOOG makam arabasına binerek 23 Nisan tören alanına gitti.
Gümüşhane Gümüşhane’de Valilik koltuğuna oturan öğrenci makam aracıyla gezerek protokolü selamladı Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in koltuğuna oturan öğrenci, valilik makam aracına binerek protokolü selamladı. Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle coşkulu şekilde kutlandı. Günün ilk programı Gümüşhane Valiliği önünde yer alan Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından çelenk bırakılmasıyla başladı. Programın devamında Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Başak Okur, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in makamına oturdu. Valilik makamına oturan Okur okulunun bahçesinin asfaltla kaplanmasını istediğini dile getirdi. Daha sonra Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’i arayan Başak Okur, yeni görevinde başarılar dileyerek bayramını kutladı. Burada sona eren programın ardından Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, makam koltuğunu devrettiği öğrenci ile birlikte makam aracına binerek kutlama programının devam edeceği Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’na gitti. Burada protokolü de selamlayan Okur, protokolde vali için ayrılan koltuğa oturarak programı buradan takip etti. Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda Gazipaşa İlkokulu ve Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen gösteriler izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Buradaki programın ardından Gümüşhane Yenişehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen Uçurtma Festivali’nin ardından kutlama programı sona erdi.