GENEL - 26 Mayıs 2019 Pazar 07:22

Başkan Atay: “Her şeyi beraber yapacağız”

A
A
A
Başkan Atay: “Her şeyi beraber yapacağız”

Seçim zamanı gittiği her mahallede, seçildiği takdirde düzenli olarak vatandaşlar ile bir araya geleceğinin sözünü veren Efeler Belediye Başkanı M.

Seçim zamanı gittiği her mahallede, seçildiği takdirde düzenli olarak vatandaşlar ile bir araya geleceğinin sözünü veren Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, ilk mahalle toplantısını İstiklal’de gerçekleştirdi.



Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, seçim döneminde “Düzenli olarak sizlerle bir araya geleceğiz. Masanın bir tarafında ben ve bürokratlar, diğer tarafında sizler oturacaksınız. Gerçekleştirdiğimiz hizmetten memnun olmadınız diyelim; yanımda gelecek bürokratlara bire bir sorunun neyden kaynaklandığını sorabileceksiniz. Bunun haricinde talebiniz varsa yine bürokratlar ve benim tarafımdan talebiniz not edilecek ve ilgili kişi tarafından kısa süre içerisinde bilgilendirileceksiniz. Sistemimiz bu şekilde olacak çünkü, Efeler hepimizin” ifadelerine yer vermişti.



“Verdiğim sözü yerine getirmek için buradayım”


Efeler Belediyesi Müdürleri, İstiklal Mahalle Muhtarı ve mahalleli ile gerçekleştirilen toplantıda, Başkan Atay İstiklal Mahallesi’nin haritasını masaya koyarak, vatandaşa haritadaki uygun yerleri gösterdi. Mahallede gerçekleştirilebilecek projeler ile ilgili yapılan toplantıda Atay, “Seçim zamanı verdiğim sözü yerine getirmek için buradayım, karşınızdayım. Yanımda da müdürlerimiz var. Seçim zamanı şikayetleriniz ile ilgili muhattap bulamadığınızdan yakınmıştınız. Şimdi, varsa ilgili müdürlüklerle ilgili sıkıntınız, derdiniz müdürlerimiz karşınızda. Sizleri dinlemek ve çözüm sunmak için bugün burada sizlerle beraberler. Her şeyi sizin desteğinizle yapacağız, desteğiniz olmazsa bunların da anlamı olmaz zaten.” dedi.



“Açık Kapı Masası ile ortada sorun kalmayacak”


Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, “Yakın zamanda Açık Kapı dediğimiz bir sistem kurulacak. Açık Kapı projesi ile ortada sorun kalmayacak. Bu sistem ile bir sorun olduğu zaman Efeler Belediyesi’ni aradığınızda sizi ilgili müdürlüğe bağlayacak. 48 saat içerisinde talebiniz veya sıkıntınızın ne süreçte olduğu telefonunuza SMS olarak gönderilecek”


Toplantı sonrasında mahalleli, “Duyarlılığınızdan dolayı çok teşekkür ederiz, bugün buraya yanımıza geldiniz bizi dinlediniz, yine gelin çayımızı için. Diyalog halinde olabilmek ve ulaşabilmek çok güzel bir şey. Gönlümüz ve kalbimiz sizinle.” dedi.


Yapılan toplantının ardından, vatandaşla sohbet edip çay içen Atay, kararlaştırılan projelerin en kısa sürede hayata geçirilmesi için talimat verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de arp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık Volkan Kuşçu savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden Sanık Kuşçu, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından Volkan Kuşçu polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Kuşçu, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.