GENEL - 08 Kasım 2019 Cuma 14:29

Başkan Kaya’ya ’Türkan Saylan’ teşekkürü

A
A
A
Başkan Kaya’ya ’Türkan Saylan’ teşekkürü

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın Kasım ayı meclis toplantısındaki "Türkan Saylan’ın ismini sildirmem" tavrına sivil toplum örgütlerinden ve siyasi partilerden destek geldi.

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın Kasım ayı meclis toplantısındaki "Türkan Saylan’ın ismini sildirmem" tavrına sivil toplum örgütlerinden ve siyasi partilerden destek geldi.


İncirliova Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında yedi MHP’li meclis üyesi belediye hizmet binası önündeki Prof. Dr. Türkan Saylan Caddesi isminin değiştirilerek eski belediye başkanlarından Şerif Temel’in adının verilmesi için önerge verdi. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya "Türkan Saylan ismini sildirmem" diyerek önergeyi gündeme almayarak reddetti. Başkan Kaya’nın bu tavrına Türkan Saylan’ın kurucu genel başkanı olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başta olmak üzere Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden destek geldi. ÇYDD, ADD ve CHP’nin başkan ve üyeleri Başkan Kaya’yı makamında ziyaret ederek Türkan Saylan isminin yaşatılması konusundaki hassasiyeti için teşekkür etti.


Teşekkür ziyaretine ÇYDD Aydın Şube Başkanı Nurten Atalay, ADD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Asar, Abdulkadir Turhan, ADD İncirliova Şube Başkanı Belgin Güler, Cumhuriyet Halk Partisi İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman ile CHP İncirliova Kadın Kolu Başkanı Gülşah Çağlar katıldı.


Ziyarette konuşan ÇYDD Aydın Şube Başkanı Türkan Atalay; "Dünyada eşi az bulunan örnek kişilik kurucu genel başkanımız Türkan Saylan’ı sahiplenmeniz, onun adının yaşatılması için gösterdiğiniz hassasiyet bizi duygulandırdı, şahsım ve derneğimiz adına size teşekkür ediyorum" dedi.


Başkan Kaya’ya teşekkürlerini ileten ADD İncirliova Şube Başkanı Belgin Güler; "Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıktığınız sürece size söz veriyoruz desteğimiz her zaman sizinle olacak" diye konuştu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kaya; " Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti, aslında teşekkür edilecek bir şey değil görevimi yaptım. Büyük Atatürk’ün ilkelerini ve değerlerini benimsemiş ve bu doğrultuda ömrü boyunca çalışmış aydın bir cumhuriyet kadınının adını yaşatmak bizim görevimiz, biz görevimizi yaptık. Ben bu görevde olduğum sürece kimse o ismi oradan silemez. Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığınız için asıl ben sizlere teşekkür ederim. Söz veriyorum Atatürk ve Cumhuriyet değerleri sonsuza dek İncirliovamızda yaşayacak ve yaşatılacaktır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.