- 15 Ekim 2021 Cuma 10:59

Bu süt güğümlerine, süt toptancılarından başkası dokunmuyor

A
A
A
Bu süt güğümlerine, süt toptancılarından başkası dokunmuyor

Aydın’ın Efeler ilçesi kırsal Dalama Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların kapı önlerine güğümlerle bıraktığı litrelerce sütlere süt toptancılarından başkası dokunmazken, oluşan güven duygusu ise yürekleri ısıtıyor.

Aydın’ın Efeler ilçesi kırsal Dalama Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların kapı önlerine güğümlerle bıraktığı litrelerce sütlere süt toptancılarından başkası dokunmazken, oluşan güven duygusu ise yürekleri ısıtıyor.


Türkiye’nin en bereketli topraklarından biri olan Aydın’ın kırsal mahallelerinde yaşayan birçok vatandaş geçimlerini çiftçilik ve hayvancılıkla sağlıyor. Her gün sabahın ilk ışıkları ile birlikte uyanan vatandaşlar, gerek tarlalarında gerekse de hayvan damlarında işlerine koyuluyor. Gün içerisinde oradan oraya koşuşturan vatandaşlar, kırsal mahallelerde halen yaşatılan güven duygusu ile ineklerinden sağdıkları sütlerini süt toptancılarına geleneksel yöntemlerle güven içinde ulaştırıyor. Mahalleye gelen süt toptancıları, güğümlerin içerisinde gece-gündüz demeden, evlerin kapılarının önlerine bırakan sütleri tek tek topluyor. Ay sonunda görülen hesapla da geçimini hayvancılıktan sağlayan vatandaşlara ödemeleri yapılıyor. Günümüzde artan birçok dolandırıcılık ve hırsızlık olayına karşılık halen yaşatılan bu güven duygusu ise yürekleri ısıtıyor.


Yıllardır hayvancılık yaptığını ve hırsızlık olayı ile hiç karşılaşmadığını kaydeden Halil İbrahim Hanaylı, "Hava sıcaklığı uygun ve sütün bozulma ihtimali yok ise süt güğümleri geceli gündüzlü kapıların önünde duruyor. Sütçü de geldiğinde toplayıp gidiyor. Bu güven sayesinde sütçü de biz de süt teslimlerinde hiç zaman kaybetmiyoruz. Kırsal mahallelerde bu düzen böyle gelmiş böyle gidiyor. Bizim buralarda halen insanlar birbirlerine sonsuz güven duyarlar. Herkes birbirini tanır, mahalleye yabancı biri girdiği zaman hemen anlaşılır. Çok şükür şu ana kadar başımıza hiç kötü bir olay gelmedi, inanıyorum ki bundan sonra da gelmez" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi